www.industriogteknik.com
Steute

Kampakt og ekstrem robust

For anvendelse under frysepunktet: Ny Ex positionskontakt til temperaturer ned til -60°C

Kampakt og ekstrem robust

De ligner helt almindelige, kompakte positionskontakter med standarddimensioner i overensstemmelse med DIN EN 50047. Men detaljerne i konstruktion af den lette og robuste Ex 97-kontakt med plasthus, som steutes forretningsområde ’Extreme’ nu tilbyder, gør disse enheder unikke.

Kontakterne er testede og godkendte i overensstemmelse med ATEX og IECEx til brug i gas Ex-zonerne 1 og 2 og i støv Ex-zonerne 21 og 22. De kan også anvendes i temperaturer ned til -60°C, hvilket er ekstremt krævende, især for husets konstruktion og forsegling. For eksempel skal højbeskyttelsesklassen (IP 66) være sikret ved så lave temperaturer - selv under en 7 joule stødtest.

Af den grund er det robuste hus fremstillet i plast af høj kvalitet med glasfiberforstærkning med delvis tekstilstruktur. Desuden er husets overflade vulkaniseret, hvilket sikrer, at det bliver ved med at være forseglet, selv under sammenstød. For at forsegle stemplerne har steutes produktudviklere implementeret et redundant forseglingssystem, der består af en udvendig manchet, der kan anvendes ved lave temperaturer og en indvendig forseglingsring i teflon.

Forseglingsmaterialerne er godkendte til temperaturer ned til -95°C af producenterne, ligesom smøreolierne er godkendte til temperaturer ned til -75°C. Der er derfor tilstrækkelig ’sikkerhedsfrirum’ før de -60°C, som Ex 97 er godkendt til, er nået. Derfor kan brugere såsom offshore olie- og gasindustri være sikre på, at de nye positionskontakter vil virke pålideligt i selv virkeligt barske miljøer.

På grund af sin brede vifte af aktuatorer (stempler, rullelejer, drejehåndtag, trykknapper) og kompakte dimensioner er Ex-kontakterne (som fås i ’snap action’ eller ’slow action’) meget alsidige og kan nemt integreres i en eksisterende konstruktion. Deres isolerede, beskyttende plastdesign gør ydermere jordforbindelse og potentiel udligning unødvendig.

Med deres unikke features - særligt deres enorme temperaturspektrum - er de oplagte til positionsovervågning af klapper, ventiler, dækkener og andre bevægelige komponenter i eksempelvis fabrikker i olie- og gasindustrien (onshore og offshore) eller inden for skibsbygning og havne. Andre anvendelsesområder er håndteringssystemer på olieriggere såvel som positionsovervågning af kranbomme. Sikkerhedsområder som vedligeholdelsesklapper og sikkerhedsdøre er andre muligheder.

www.steute.co.uk

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP