www.industriogteknik.com
Steute

sWave.NET: trådløs switchgear og netværk

Hos SPS IPC Drives har steutes forretningsdivision ‘Wireless’ både præsenteret sine nye trådløse afbrydersystemer og sin helt nye platform til integration af trådløse afbrydersystemer i bruger-it-strukturer.

sWave.NET: trådløs switchgear og netværk
"Access Point": I forhold til feltstyrke danner nye indgange rygraden i det nye sWave.NET trådløst netværk.

I forhold til feltstyrke faciliterer sWave.NET trådløst netværk variabel kommunikation mellem trådløse afbrydere og indgange, som fungerer som router. De modtager signaler fra trådløse afbrydere, bundter dem og sender dem så – for eksempel via ethernet eller Wi-Fi – til en eller flere servere.

Indgangene (se foto) er installerede på tværs af transmissionsbredden og kommunikerer med trådløse afbrydersystemer. Hver indgang kan administrere cirka 100 trådløse afbrydere. Hvis flere sensorer påkræves inden for en sWave.NET-indgang, kan flere indgange registreres.
Når en afbryder sender et signal, bliver rækkefølgen af indgange fixeret. Hvis transmissionen mislykkes ved første indgang, bliver signalet sendt til anden indgang – og så fremdeles. Dette garanterer en meget høj pålidelighed for transmission.

Den korresponderende server indeholder en database, der er stillet til rådighed af steute, og som samler alle feltstyrkeinformationer, før den overfører dem enten direkte eller via middleware til en kundes it-platform (enterprise resource planning/ERP, production data acquisition/PDA, condition monitoring system/CMS, inventory management system/IMS), og hvis det kræves også via web-services til flere it-systemer på samme platform. Dette garanterer fortsat kommunikation fra de individuelle kontakter til toppen af it-hierarkiet.

sWave.NET anvender en usædvanlig stabil men lavenergi trådløs protokol inden for den universelt tilgængelige 868/915 MHz waveband, der transmittere til hver modtagerenhed med meget høj pålidelighed og kvalitet. Ud over elektromekaniske trådløse afbrydere (positionsafbrydere, fodkontakter, pull wire-afbrydere …) kan trådløse sensorer (f.eks. afbryder til magnetventiler) og trådløse kontrolsystemer også integreres i sWave.NET-netværk.

sWave.NET-netværket kan konfigureres via en webserver for at møde de forskellige krav. Databasen kan også tilpasses individuelle kundebehov og -ønsker.

steutes eksperter i trådløs teknologi tror på, at sWave.NET er det næste logiske skridt i forhold til integration af afbrydersystemer i det industrielle datalandskab. Tilpassede netværksløsninger med kundens egne applikationsservere og egne grænseflader til virksomhedens it-strukturer giver nye muligheder for udveksling af informationer og data ud over individuelle planer – inden for en række forskellige brancher og applikationer såvel som i produktionsmiljøer, der er designede efter principperne for ’Produktion 4.0’. Et konstant informationsflow er en vigtig forudsætning for en kosteffektiv (delvist) automatiserede produktion af komplekse produkter i små styktal.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP