www.industriogteknik.com
HMS Industrial Networks AB

Opkobling af robottilbehør til alle industrielle netværk

Robotter skal bruge tilbehør for at kunne arbejde effektivt. Men hvad er den nemmeste vej til at forbinde tilbehør til netværk i fabrikken? Det nemmeste er at bruge HMS Networks færdige Anybus produkter - som RSP opdagede.

Opkobling af robottilbehør til alle industrielle netværk

Der bliver stadig flere industrielle robotter i fabrikker på verdensplan. For at bruge robotter effektivt og maksimere produktiviteten, kobler virksomheder tilbehør til robotterne for at gøre dem i stand til at udføre flere forskellige opgaver.


RSP har specialiseret sig i at udvikle, producere og installere det nødvendige robottilbehør. Da RSP begyndte at udvikle en ny serie af skiftere til værktøj, skulle de komme kundernes forventninger i møde og give dem en værktøjsskifter, der kunne kobles op til fabrikkens netværk. Men det er en kompliceret opgave at udvikle den nødvendige teknologi til netværket, og det ligger uden for RSPs ekspertise. Heldigvis fandt RSP Anybus løsninger fra HMS. HMS hjalp med til at føje et Anybus kommunikations interface til værktøjskifteren, så der kunne skabes forbindelse til fabrikkens netværk og gøre det muligt for RSP at holde fokus på at fremstille verdensførende robottilbehør.

Robot System Products
Robot System Products (RSP) er specialiseret i at fremstille tilbehør til industrielle robotter, der anvendes i fabrikker verden over.
”Vor styrke ligger i den specialiserede viden, der er opnået ved at arbejde med industrielle robotter i næsten 20 år,” forklarer Henrik Hofström, marketing manager hos RSP.
”Denne specialviden sætter os i stand til at fremstille robust og alsidigt, industrielt robottilbehør, der hjælper vore kunder med at forbedre robotternes fleksibilitet og øge produktiviteten.”
Et af RSPs hovedprodukter er deres værkstøjskiftere. En skifter af værktøj bliver føjet til robotten og gør den i stand til at skifte værktøj hurtigt og sikkert.
 


Opkobling af robottilbehør til alle industrielle netværk
Moduflex værktøjsskifter kobles til robotten og gør den i stand til at skifte værktøj hurtigt og sikkert.


Udfordring
Kravene til en intelligent og opkoblet industri påvirker ethvert skridt i automatiseringsprocessen. Da RSP udviklede sin Moduflex serie, der er en ny række af værktøjsskiftere, specielt udviklet til at kunne bære tung nyttelast, måtte de følge med tiden og stille en moderne skifter af værktøj til rådighed, der kunne kobles op til automatiseringsnetværk.
Imidlertid er udvikling af den nødvendige teknologi til netværk hverken nem eller det, der har gjort RSP til en verdensførende virksomhed.
”Vi er eksperter i robotteknologi, ikke i industrielle netværk,” forklarer Mats Thunell, senior engineer hos RSP.
”Vi vil gerne fortsætte med at fokusere på robotteknologi, så vi ville ikke investere tid og penge i at udvikle vor egen løsning til netværk, der ligger uden for vor vort område af ekspertise. Heldigvis fandt vi en god løsning i Anybus, der gør det muligt for begge virksomheder at koncentrere sig om det, vi er gode til – robotteknologi for vort vedkommende, og netværk for Anybus.”
Men før vi beskriver netværksløsningen, så lad os komme ind på RSPs krav.

RSPs krav til netværk
Robotter bevæger sig frit i fabrikken, så robottilbehør må være så kompakt og kabelfrit som muligt. For at bibeholde værktøjskifterens kompakte udformning, foretrak RSP at integrere netværksteknologi i værktøjsskifteren. RSP havde også brug for et interface til datakommunikation, der gjorde det muligt at foretage nem og pålidelig opkobling til ethvert fabrikssystem – uanset netværksprotokollen.


Opkobling af robottilbehør til alle industrielle netværk

Henrik Hofström hos RSP og Samuel Alexandersson hos HMS.


Anybus CompactCom
Anybus CompactCom svarede til alle krav til netværket.

Integreret design
For at bibeholde værktøjskifterens kompakte størrelse og undgå ekstra kabler, valgte RSP Anybus CompactCom B40. Anybus CompactCom B40 blev føjet til værktøjskifterens printkort.

Alle netværk
Der er en CompactCom til ethvert, større Fieldbus eller industrielt Ethernet, og det er nemt at skifte en CompactCom ud med en anden CompactCom, så RSP kan koble op til ethvert fabrikssystem, uanset netværksprotokollen. Som Henrik bemærker, åbner dette op for muligheden for at ekspandere i nye markeder.
”Vi er begyndt med PROFINET, men vi kan gå ind på nye markeder, da der er en Anybus CompactCom til alle, større netværk.”

Nemt og pålideligt
Anybus CompactCom er et færdigt produkt, der er nemt at installere, og det formindsker tid-til-marked for nye produkter. Den prisvindende Anybus NP40 netværksprocessor sikrer, at CompactCom overholder krævende ydelse, pålidelighed og krav til sikkerhed.
”Vi ville ikke have været i stand til at udvikle Moduflex serien så nemt uden at have Anybus CompactCom,” konkluderer Henrik.
”Anybus CompactCom er et storartet produkt. Det giver pålidelig kommunikation i industrielle netværk, og er nemt at bruge.”

Få mere at vide på: www.anybus.com eller www.robotsystemproducts.com

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP