www.industriogteknik.com
HMS Industrial Networks AB

Løst: Tilslutning af netværk i automatiserede containerhavne

Da BTG havde brug for at deres IRM400 serie af målesystemer til positionering kunne sende realtids data via forskellige, industrielle netværk, fandt de Anybus fra HMS Networks. Og det blev begyndelsen på et smukt venskab.

Løst: Tilslutning af netværk i automatiserede containerhavne

Tilskyndelse til at forøge effektiviteten i international shipping bygger på kraner med høj ydelse, der kan flytte last i containere hurtigt og sikkert fra skib til land. BTG har specialiseret sig i udvikling, produktion og installation af målesystemer til positionering til automatiserede containerhavne. Meget af virksomhedens arbejde er baseret på at levere sensorer, der gør kranerne i stand til at bevæge last fra skib til automatiserede, styrede køretøjer (Automated, Guided Vehicles - AGVs). Men netværket er komplekst og krævende. Kranerne og AGVerne bruger ofte forskellige netværk, og alligevel skal de kunne overføre realtids data i barske miljøer. Her kommer Anybus ind i billedet. Anybus klarer netværket, så BTG kan fokusere på systemerne til positionsmåling, og sammen kan de hjælpe med til at forøge effektiviteten i automatiserede containerhavne.

Om BTG
BTG er en hollandsk virksomhed, der har specialiseret sig i systemer til positionsmåling, der bruges i alle typer kraner og køretøjer i automatiserede containerterminaler. BTG har mere end 25 års erfaring, og har deres produkter i alle større automatiserede containerhavne i verden.
Et af BTGs nøgleprodukter er IRM400 serien af systemer til måling. Det er designet til at kontrollere duvning, skævhed og tendenser til at være på skrå, og dermed give akkurat positioneringskontrol af kranens løfteenheder og den kostbare last.

IRM er designet som en serie af modulære elementer, og kan konfigureres til kraner af mange forskellige typer og størrelser. Systemet består af en infrarød transmitter og en modtagerenhed med højopløsning. Transmitteren er monteret på kranens løfteenhed, og modtageren er monteret vertikalt over transmitteren..Systemet måler konstant svajvinklen af det løftede gods i alle retninger. Det måler også løftegrejets skævhedsvinkel og som option vinklen af trimning og slagside. For at opnå dette niveau af dynamisk kontrol af multi tons gods, der bevæges i tre dimensioner med høj hastighed, skal data samles ind fra flere kilder i realtid og bearbejdes med det samme, så den eksakte position og hastighed altid kendes og kan justeres.


Løst: Tilslutning af netværk i automatiserede containerhavne

BTG's IRM Spreader Measurement Sensor består af en transmitter og en modtager. Anybus CompactCom B40 blev integreret i modtageren.


”Vi har masser af erfaring og viden om systemer til positionsmåling i barske, industrielle miljøer, men vi er ikke eksperter i industrielle netværk,” forklarer Daan Potters, chief operating officer hos BTG.
”Det er derfor vi henvendte os til Anybus.”

Krav til netværket
BTG havde brug for en netværksteknologi, der kunne integreres i IRM sensoren, så sensoren kunne kommunikere over PROFIBUS, PROFINET og CANopen netværk. Da BTG er et verdensomspændende firma, og da forskellige netværk er førende i forskellige dele af verden, havde BTG også brug for muligheden for nemt at kunne dække flere netværk i fremtiden. Netværksløsningen skulle også være kompatibel med lovpligtigt udstyr, stærkt nok til at kunne arbejde i havnemiljøer, og hurtigt nok til at kunne bearbejde datakommunikation i realtid.

Om Anybus CompactCom
Ethvert netværk
Anybus fra HMS Networks er et produktbrand, der specialiserer sig i at forbinde industrielle enheder til ethvert større, industrielt netværk. Der er et CompactCom produkt til integrering af ethvert, større Fieldbus eller industrielt Ethernet netværk, inklusive PROFIBUS, PROFINET og CANopen netværk.

Integreret design
CompactCom er integreret i den relevante enhed, i dette tilfælde sensorens modtager. Det integrerede design medfører adskillige fordele. Det er enkelt at installere, og reducerer dermed tid-til-marked for nye produkter. Det er muligt at genbruge lovpligtigt udstyr, så BTG kan installere nye, elektroniske kontrolsystemer i eksisterende kraner. CompactCom kan integreres i et IP67 klassificeret hus og dermed sikre, at udstyret kan fungere i de barske omgivelser, der findes i havnemiljøer.

Kommunikation i realtid
Anybus CompactCom sikrer højydelse udveksling af data, der kan håndtere selv de mest krævende synkroniserede bevægelsesapplikationer – op til 1448 bytes af procesdata i hver retning.
”Vi valgte CompactCom B40, og vi er glade for at vi gjorde det,” konkluderer Daan Potters.
”CompactCom B40 løste alle vore behov for netværk, det er kompatibelt med alle påkrævede netværk, og det giver realtids kommunikation hvilket er nødvendig i systemer til positionsmåling. Anybus giver også strålende support til at hjælpe os med at implementere CompactCom B40 så hurtigt som muligt.”

Få mere at vide på: www.anybus.com or www.btg-positioning-systems.com

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP