www.industriogteknik.com
HMS Industrial Networks AB

Funktionel sikkerhed i EtherCAT med Ixxat Safe T100/FSoE

HMS Networks præsenterer en ny udgave af Ixxat SafeT100 modulet, der gør det muligt for brugerne at implementere sikre I/Oer til FsoE -(Functional Safety over EtherCAT). Tidligere kunne den leveres til PROFIsafe og CIP Safety, men den nye udgave understøtter Functional Safety over EtherCAT i overensstemmelse med ETG 5100 V1.2.0.

Funktionel sikkerhed i EtherCAT med Ixxat Safe T100/FSoE


Ixxat® Safe T100 er en komplet sikkerhedsløsning, der gør det muligt for maskinbyggere og fabrikanter af enheder at implementere konfigurerbare, sikre in- og output i applikationer op til SIL 3 og Ple Cat.4.

Safe T100 er designet til at arbejde sammen med Anybus® CompactCom, der også leveres af HMS Networks. Mens Anybus CompactCom håndterer standard ikke-sikker kommunikation med EtherCAT netværk, tager Safe T100 sig af den sikre kommunikation, i dette tilfælde over FsoE.

Takket være den fulde implementering af det sikre protokol- og applikationslag i Ixxat Safe T100, får maskinbyggere og fabrikanter af enheder en hurtig måde til at tilføje funktionelle egenskaber til sikkerheden i deres udstyr. En typisk applikation til Ixxat Safe T100 er en sikker funktion til nødstop i automatiseringsudstyr som eksempelvis drev, robotter eller proceskontrollere.

Præ-certificeret og tilpasset, testet løsning

Ixxat Safe T100 løsningen er præ-certificeret af TÜV Rheinland, og dens tilpasning til FsoE standarden ETG 5100 V1.2.0 er blevet bekræftet i ETG testlaboratoriet. Det sætter brugerne i stand til at drage fordel af en betydelig forkortet udviklingstid, færre omkostninger og risici, når sikre enheder og systemer skal være klar til at tages i brug.

Da Ixxat T100 arbejder sammen med Anybus CompactCom, får slutbruger fordele ved en enhed eller maskine, der har både sikre og ikke-sikre funktioner via et enkelt interface til kommunikation. Det forenkler i betydelig grad konfiguration og projektplanlægning af hele det industrielle automatiseringssystem.

Tekniske nøglepunkter

Ixxat Safe T100 modulet har tre to-kanals input, der kan detektere eksterne kabelfejl, og en to-kanal output. In- og output fungerer med 24 V signaler.

Alle interfaces til service- og procesdata , der skal bruges til FsoE i EtherCAT laget, findes i Ixxat Safe T100 modulet, som f. eks. netværkskontrol og status LED, eller transmission af sikre konfigurationsdata.

Som ekstra sikkerhedsforanstaltning er interfacet mellem Anybus CompactCom modulet og Ixxat Safe T100/FSoE galvanisk isoleret. Andre, interne sikkerhedsforanstaltninger omfatter integreret temperaturovervågning og nedlukning til sikker tilstand, samt kanal-granuleret signal- og fejl håndtering.

Skalerbart koncept til FSoE, PROFIsafe og CIP Safety

Den interne kommunikation mellem det ikke-sikre Anybus CompactCom og det sikre Ixxat Safe T100 modul sker i overensstemmelse med”Sort kanal” princippet. Takket være denne rene adskillelse mellem sikre og usikre kommunikationslag er det muligt for kunderne at understøtte alle tre, større sikkerhedsprotokoller - FSoE, PROFIsafe og CIP Safety – med blot et hardwaredesign, så der føjes endnu mere til løsningens skalerbarhed og effektivitet.

Skræddersyet implementering eller OEM løsninger

Takket være de omfattende vejledninger til implementering og brugerdokumentation, kan Safe T100 modulet implementeres af fabrikanten af enhederne og maskinbyggerne selv. Imidlertid understøtter HMS også kunderne med implementeringsservice samt tjenesteydelser til tilpasning og certificering.

Til særlige krav vedrørende eksempelvis formfaktor, udtag til eller antal I/O, kan kundespecifikke udgaver af Ixxat Safe T100 udvikles af HMS.

Ixxat Safe er endnu mere ...

I applikationer, hvor det ikke er muligt at integrere Safe T100 – for eksempel på grund af begrænset plads i sikkerhedsenkoderne, eller hvor allerede eksisterende sikkerhedshardware begrænser fleksibiliteten i designet – kan HMS også tilbyde protokolstakke til Functional Safety over EtherCAT (FSoE), CIP Safety over EtherNet/IP og CIP Safety over Sercos - alle er præcertificerede af TÜV.

Få mere at vide om den nye Ixxat Safe T100/FSoE på:www.ixxat.com/safe


Funktionel sikkerhed i EtherCAT med Ixxat Safe T100/FSoE

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP