www.industriogteknik.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

Nu bliver vi grønne: Pressemeddelelse – fra HQ – af Victor Garcia

ProSoft Technology CompactLogix Module brugt i solanlæg.

Nu bliver vi grønne: Pressemeddelelse – fra HQ – af Victor Garcia
Vi hører en masse om at det skal være grønt - hvad enten det drejer sig om elektriske luksusbiler eller programmerbare, automatiske termostater, som kan styres via din mobiltelefon. Vi er på verdensplan bekymrede over de mange områder, der viser tegn på global opvarmning, og vi vil i de kommende år få mere og mere at høre om grøn energi.

På grund af disse bekymringer om global opvarmning vil verden bevæge sig i retning af vedvarende energi, der omfatter vind- og solenergi. Dette gælder især i Europa, hvor EU har pålagt alle medlemslande, at de skal dække 20 procent af energiproduktionen med vedvarende energi før 2020.
På grund af den geografiske beliggenhed har de fleste energi distrikter i Slovakiet besluttet at anvende energi fra solcelle anlæg for at opnå deres mål på 20 procent.

InForm Technologies (IFT) i Slovakiet er en af de virksomheder, der har til opgave at opfylde EU kravet i Slovakiet. IFT, der er etableret i 2005, har bestået en certificerings proces, der tillader dem at arbejde sammen med det nationale energiselskab. IFT, og andre deltagere i det nationale energisystem, har installeret omkring 500 energiværker i hele landet.

Hovedformålet for IFT, da de skulle byde på et specielt 1 MW solcelleanlæg, var at være billigere end konkurrenterne, og samtidig levere data sikkert og pålideligt.

”Formålet var at kunne levere en omkostningseffektiv løsning, der var bedre end konkurrenternes. Rockwell Automation systemet, kombineret med ProSoft Technology printkort, var omkring 30 procent mere omkostningseffektive end den nærmeste konkurrent. ProSoft Technology's løsninger til opkobling blev valgt, ikke kun på grund af deres omkostningseffektivitet, men også på grund af deres eneret. Det er den eneste løsning til opkobling, der overholder IEC 60870-5-101 protokollen, der er kompatibel med en Rockwell Automation PLC,” sagde Jozef Lezo, der er Managing Director hos IFT.

Jozef Lezo fik kendskab til ProSoft Technology via den lokale Rockwell Automation distributør, Control Tech
Slovakia. Control Tech foreslog en Allen-Bradley® CompactLogix™ PLC og et ProSoft MVI69-101s
modul.

IFT anvendte en CompactLogix 1500 med ProSoft printkortet som fjernbetjenings terminalenhed til kontrol af processerne i solcelleanlægget. PLC'en indsamler data fra energi overvågningsmonitorer, og styrer samtidig energi relæerne. De data, der overvåges, er strøm, spænding, status på netværk, status for afbrydere samt den mængde energi, der produceres af solcelle panelerne. Alle data sendes ved hjælp af IEC 60870-5-101 protokollen til energi forsyningsselskabet ved hjælp af ProSoft Technology's MVI69-101S printkortet og et separat GSM mobil modem. Solcelleanlægget er fuldautomatisk og uafhængigt, og kræver intet personale til vedligeholdelse.

IFT var i stand til at installere et system, der opsamler data pålideligt – og som samtidigt er omkostningseffektivt. Systemet kan nu installeres andre steder i landet, hvor der måtte være behov. Udover at være omkostningseffektivt er det nye system også fleksibelt. Flere funktioner, som f.eks. anlæggets automatiske følgen med solen, kan føjes til i fremtiden.

Energiforsyningen er lidt mere grøn nu i Slovakiet, takket være dette anlæg og mange andre med vedvarende energi, der er installeret af IFT.
”Nu får Slovakiet 20 procent af sin energi fra vedvarende energikilder,” sagde Jozef Lezo.
Dermed er kravene fra EU opfyldt flere år før deadline.

IFT er mest fokuseret på projekter indenfor områder med elektroteknologi, der bl.a. omfatter transformatorer, elektrisk beskyttelse og kontrolsystemer. Virksomheden er stærkt involveret i vedvarende energi, og standser ikke ved energianlæg – firmaet arbejder også med koncepter for elektromobilitet, og er distributør og entreprenør indenfor ladestationer til elektriske biler. Virksomheden anvender selvfølgelig også sin egen flåde af elektriske biler.

Læs om flere succes historier på: http://psft.com/A2D

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP