www.industriogteknik.com
SEEPEX

Nyheder til vandværker: Verdenspremiere på den nyeste SEEPEX teknologi

En verdensnyhed fra Ruhr dalen har verdenspremiere. Et af Europas største vandværker har lagt en ordre hos SEEPEX i Bottrop på deres patenterede, progressive kavitetspumpe SCT AutoAdjust samt deres digitale løsninger til et pilotprojekt, der kommer til at sætte nye standarder for vandværker.

Nyheder til vandværker: Verdenspremiere på den nyeste SEEPEX teknologi

Storbyernes netværk til spildevand er blot et klik med musen væk fra fremtiden. Det er muligt ved hjælp af verdens mest intelligente teknologi til progressive kavitetspumper – made in Germany. Et af Europas største vandværker har netop placeret en ordre hos SEEPEX i Bottrop på deres patenterede, progressive kavitetspumpe, SCT AutoAdjust, samt deres digitale løsninger til et pilotprojekt, der kommer til at sætte nye standarder for vandværker. Det tyske selskab er på verdensplan førende indenfor progressive kavitetspumper og digitale løsninger – deres innovative produkter bruges overalt på jorden.

Det nye SEEPEX projekt skal bruges i et stort anlæg til behandling af spildevand. Det store anlæg skal fungere i fremtiden efter de nyeste standarder. SEEPEX pumper vil snart sørge for, at alt flyder i døgndrift i det nye anlæg – og takket være den seneste teknologi er de i topform og selvfungerende.

Fremtiden hedder SCT AutoAdjust
I den intelligente fremtid for pumpning af slam fra spildevand bliver mange ting nemmere, og det er det, den nye teknik i SCT AutoAdjust står for. Teknikken blev først præsenteret for offentligheden i 2020, og er siden blevet patenteret. Det er den første, progressive kavitetspumpe, hvis
opspændingsring til stator kan justeres automatisk. En hydraulisk justeringsenhed gør det muligt at genskabe det optimale driftspunkt, præcist og reproducerbart under driften. Opspændingen mellem de vigtigste transportelementer, rotor og stator, kan nemt justeres til betingelserne i processen - eller til graden af slitage.

Der er ingen grund til mere at skulle bruge skruenøgler eller andet håndværktøj; et klik fra kontrolrummet, lokalt på stedet via SEEPEX Pump Monitor eller via Bluetooth med en app – og statorringen er justeret, så pumpen altid yder sit bedste.

Bedst justeret
Det er alt sammen et spørgsmål om justering – kun en perfekt justeret, progressiv kavitetspumpe kan levere de bedste resultater. SEEPEX har optimeret deres Smart Conveying Technology (SCT) siden 2008. Den er konstrueret efter et gennemprøvet design princip: Den intelligente stator består af to halvdele, så vedligeholdelse kan udføres meget nemt, da suge- eller afledningslinjerne ikke længere behøver at afmonteres. Ved hjælp af en integreret enhed til genspænding kan fastgørelsen mellem rotor og stator justeres til optimal distribution, hvis flow rate bliver reduceret – for eksempel på grund af slitage. Det forlænger levetiden for rotor og stator, formindsker behovet for reservedele og reducerer omkostningerne for levetiden af SEEPEX pumper.

Fjernvedligeholdelse med pumpeovervågning og tjenesteydelser i skyen
Med den seneste udgave, den innovative SCT AutoAdjust, er unødvendige vedligeholdelsesrejser også en ting fra fortiden. Pumpemonitoren fra SEEPEX hjælper med at opdage slitage på et tidligt tidspunkt, og forhindrer fejl i produktionen før de sker – ved konstant at levere relevante driftsdata.

SCT AutoAdjust teknologien, kombineret med digitale løsninger som overvågning og tjenesteydelser i skyen, gør det muligt at fjernvedligeholde for at maksimere effektiviteten af pumperne og optimere processer, og Advanced Analytics kan give oplysninger om forudsigelig og planlagt vedligeholdelse. Teknologien forøger effektiviteten af levetid og pumper, og gør det muligt at reagere hurtigt på skiftende procesbetingelser ved automatisk at regulere stator opspænding. Det giver længere levetid for rotor og stator, lavere energi- og ressourceforbrug, forøget pålidelighed og effektivitet i driften, samt betydelige besparelser når det drejer sig om personale, workflow og vedligeholdelse.

Et succesfyldt samarbejde
SEEPEX er en værdsat partner hos sine klienter, og har længe understøttet dem med teknologiske løsninger til levering af drikkevand og styring af spildevand. Det nyder indbyggerne i storbyer godt af. Fornylig har specialisterne fra Nordrhein-Westfalen med succes implementeret et projekt til forbedring af slamafvanding i et anlæg, der behandler spildevand, ved at anvende digitale løsninger og SEEPEX teknologi til vedligeholdelsesnemme tragtpumper. Formålet med den nye ordre er at udnytte det store synergi potentiale med et andet anlæg i regionen. Sammen med alle interessenter foretog SEEPEX teamet først en omfattende, teknisk vurdering for at analysere udfordringer og emner i afvandingsprocessen. Derfra blev der udviklet et omfattende teknisk forslag, som omfattede innovativ pumpeteknologi, kombineret med digitale løsninger.

”SCT AutoAdjust er et yderligere og konsekvent skridt fra den analoge produktverden til den digitale pumpeverden med et teknisk koncept, der er unikt på verdensplan,” siger dr. Fabian Pöhl, Product Manager hos SEEPEX.

Del af et intelligent netværk
Med de intelligente, digitale løsninger fra SEEPEX bliver den enkelte, progressive kavitetspumpe en del af et netværk med intelligente produkter, tjenesteydelser og processer, hvis status og ydelse kan overvåges i realtid – til enhver tid og på ethvert sted. SEEPEX skræddersyr deres digitale løsninger og tjenesteydelser til kundens behov således, at de kan bruge de indhentede data til at optimere pumpedrift og udledningsprocesser, minimere uforudsigelige nedetider og fejl i processerne, forenkling af logistikprocesser, samt planlægge og udføre nødvendigt vedligeholdelsesarbejde mere effektivt.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP