www.industriogteknik.com
SEEPEX

Vær opdateret for uddannelse i den digitale verden: Bottrop i dialog med Berlin

Uddannelseschef hos SEEPEX diskuterer ved tilstedeværelse af kansler og minister

Vær opdateret for uddannelse i den digitale verden: Bottrop i dialog med Berlin

Hvem der ønsker at være opdateret i jobbet, har brug for en god træning. Det ved man også hos verdens førende specialist for excentersnekkepumper og digitale løsninger: SEEPEX fra Bottrop har altid engageret sig i en omfattende efter- og videreuddannelse af sine medarbejdere og gør også her brug af den mest moderne teknologi. Det værdsættes i høj grad af Forbundsinstituttet for Erhvervsuddannelse (BIBB). Og således blev Susanne Kollmeier, der er ansvarlig for området Global Training Management hos SEEPEX, inviteret til en online-dialog sammen med kendte personer. Ved tilstedeværelse af forbundskansler Dr. Angela Merkel og forbundsundervisningsminister Anja Karliczek diskuterede eksperter i live-stream om perspektiver og krav til uddannelsen i den digitale verden. SEEPEX var live med direkte fra uddannelsesværkstedet i Bottrop.

Ideer og erfaringer fra praksis
Susanne Kollmeier kunne fra den mellemstore virksomhed i Nordrhein-Westfalen bidrage med erfaringer og ideer. Dertil blev hun interviewet af Michael Härtel (arbejdsområdeleder for undervisning og læring hos BIBB). Over for ham skildrede hun som ekspert, hvordan tjenesterne på en ny BIBB-platform kan understøtte uddannelsen af medarbejderne, og hvilke videreuddannelsesemner, hun gerne ville se i porteføljen. Det vil ikke være den sidste kontakt fra Bottrop til Berlin: "Vi er nu en del af" Initiativ Digital Uddannelse ", som blev initieret af fru Merkel og Forbundsministeriet for Uddannelse og Forskning. Som praksisnær virksomhed viser vi, hvordan vi realiserer ud- og videreuddannelse af vores medarbejdere og dermed fremmer kompetenceudviklingen i en digitalt præget verden, "siger Kollmeier.


Vær opdateret for uddannelse i den digitale verden: Bottrop i dialog med Berlin


Det begyndte med et kig gennem virtual reality-brillerne
Forbundsinstituttet var blevet opmærksom på SEEPEX på grund af deres deltagelse i forskningsprojektet „Social Virtual Learning“. I to år blev brugen af VT-briller til læring testet på lokaliteten i Bottrop i kooperation med Forbundsministeriet, Forbundsinstituttet for Erhvervsuddannelse og universitetet i Wuppertal. Virtual reality spiller en stadig større rolle inden for pumpekonstruktion. Her er mange af de tekniske tegninger i mellemtiden tilgængelige i 3-D - en god udgangssituation for håndtering af brillerne.

Alle medarbejder lærer på SEEPEX-campus
Hos SEEPEX har man nu i næsten ti år produceret digitale læremoduler. Virksomhedsinformationer, produkttræning og pligtundervisning er emnet for disse e-learning-tilbud. Til dags dato, gennemgår alle nye medarbejdere og alle lærlinge verden over udvalgte „basismoduler". På det virtuelle "SEEPEX Campus" universitet finder man desuden mange flere segmenter fra læremanagement-systemet, der kører webinarer eller tilstedeværelsesefteruddannelser, og deltagere kan registrere sig til workshops og seminarer.


Vær opdateret for uddannelse i den digitale verden: Bottrop i dialog med Berlin


Styrke innovationslandet Tyskland
At give mulighed for „god uddannelse betyder, at være åben og at kombinere dokumenterede undervisnings- og læremetoder med moderne digitale muligheder. For mennesker i enhver alder. Således at hver enkelt kan opleve nye ting, udfolde deres egne talenter og kan føre et selvbestemt liv. Så vi kan styrke #innovationslandet Tyskland“, stod der i invitationen til online-dialogen fra kansleren. Derfor holder SEEPEX sig også opdateret: "Vi er for nylig blevet hædret som en af de 100 mest innovative mellemstore virksomheder i Tyskland. Og det hænger også sammen med de digitale træningsmetoder for vores medarbejdere. Således holder vi os opdateret“, fortæller Susanne Kollmeier.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 15.000 læsere af IMP