www.industriogteknik.com
SEEPEX

Vedligeholdelse af vores store pumper er nu en barneleg

Rotor og Drive Joint Access fra SEEPEX til store standardpumper giver op til 80 % tidsbesparelse ved vedligeholdelsen

Vedligeholdelse af vores store pumper er nu en barneleg

I begyndelsen afandet kvartal 2021 sørger SEEPEX for direkte adgang. Rotor Joint Access (RJA) og Drive Joint Access (DJA) til den BNM-serie sørger virksomheden fra Bottrop for, at en skruenøgle fra nu af er tilstrækkeligt ved vedligeholdelsen af store standardpumper med en individuel komponentvægt på op til 300 kg. Til inspektionen af disse voluminøse sværvægtere, er det i de fleste tilfælde vigtigt, at den kan udføres på stedet (Maintain in Place) uden specialværktøjer og uden at skulle afmontere de eksisterende rørledninger. Her sørger pumpespecialisten og eksperten for digitale løsninger nu for afhjælpning: RJA und DJA til store standardpumpen muliggør både adgang til rotoren- og til leddet på drevsiden. Den ofte tidskrævende adskillelses eller endda en komplet afmontering ved vedligeholdelsen er dermed fortid.


Vedligeholdelse af vores store pumper er nu en barneleg


Rotor Joint Access og Drive Joint Access til tragtpumper er inspirationen
De enkelte komponenter til sådanne pumper vejer ofte flere hundrede kilo. Fra rørledningerne over trykstuds og stator til sugehuset skulle man hidtil ved vedligeholdelsen af disse „giganter“ adskille næsten hele pumpen. Ofte var en transport til et værksted uundgåeligt. Vedligeholdelsen kan således strække sig over flere dage, hvilket betyder høje omkostninger og dermed en enorm "kraftanstrengelse" for anlægsoperatøren.
RJA og DJA til den BNM-serie fra SEEPEX sørger for afhjælpning med en brugervenlig og omkostningsbesparende vedligeholdelsesteknologi til de store modeller på op til 300 kg. Vedligeholdelsesløsningerne blev udviklet på basis af de allerede etablerede Drive Joint- og Rotor Joint Access-løsninger, der letter vedligeholdelsen af tragtpumper og der allerede sørger for let adgang til led og tætninger.

Teknisk set er vedligeholdelsesløsningen til de store standardpumper dog løst anderledes end til tragtpumperne. Ved tragtpumper sørger to forskydelige huselementer i starten og i slutningen af tragten for adgang til rotoren- og leddet på drevsiden. Ved de markant kortere blokpumper klarer RJA og DJA sig med ét forskydeligt huselement på rotortilslutningen. Adgangen til leddet på drevsiden og til tætningen muliggøres via en fod anbragt på sugehuset. Således kan den komplette roterende enhed fjernes, uden en yderligere forskydelig husdel på drevsiden.


Vedligeholdelse af vores store pumper er nu en barneleg

Løsning udskiftning af rotoren med en skruenøgle
„RJA og DJA betyder i fremtiden en enorm lettelse for mekanikerne på stedet. Selv ikke-fagfolk kan servicere pumperne. Med en almindelig skruenøgle kan den roterende enhed løsnes og rotoren og statoren kan udskiftes.“, lover Jörg Brune, leder for Mechanical Development and Innovation Strategies hos SEEPEX. Ved de gængse vedligeholdelsestilfælde, som ved rotor-, stator- eller den mekaniske akseltætning regner SEEPEX med et drastisk reduceret tidsforbrug på 80 %. Dette skyldes, at flange og led ikke skal afmonteres. Således øges driftstiden og den regelmæssige, enkle inspektion og vedligeholdelse af sliddelene med standardværktøjer sørger for en problemfri drift.


Vedligeholdelse af vores store pumper er nu en barneleg

Unik patenteret løsning
Ved standardpumper skulle manchetternes spændebånd hidtil fjernes og leddet demonteres. Ved genmonteringen skulle kardanledsdelene så sættes ind igen, manchetten med stor kraftanstrengelse skubbes over leddet og fyldes med nyt fedt. De nye spændebånd fastgøres så igen med et specialværktøj. På grund af den specielle rotorforbindelse fra SEEPEX er det muligt, at pumpens led forbliver monteret ved en rotorudskiftning. Denne løsning er unik for hidtil adskiller andre fabrikanter bag kardanleddet eller i midten af kardanakslen og skal så stadig demontere leddet for at udskifte rotoren. RJA og DJA til store standardpumper er allerede patenteret i Tyskland, Frankrig, Storbritannien og Danmark.

Innovationer til vedligeholdelsen
SEEPEX understreger med denne fra foråret 2021 tilgængelige løsning endnu en gang sin markedsledende position inden for innovative vedligeholdelsesløsninger.. Dette inkluderer Smart Conveying Technology (SCT), som blev introduceret i 2008 og stadig sætter standarder ved vedligeholdelsen af mindre standard-excentersnekkepumper. Mens RJA og DJA er en rørformet statorbaseret vedligeholdelsesløsning til store pumper, satser SCT på en todelt stator, som tillader en pladssparende montering og afmontering af pumpen med kun få håndbevægelser. SEEPEX hører til en af verdens førende specialister inden for pumpeteknologi. Produktporteføljen omfatter excentersnekkepumper, pumpesystemer og digitale løsninger. SEEPEX byder også på innovative løsninger til pumpning af lav- til højviskose, aggressive eller slibende medier. Virksomheden, der blev grundlagt i 1972, har på verdensplan over 800 medarbejdere i 70 lande, hvoraf 423 er ansat på hovedsædet i Bottrop.

https://www.youtube.com/watch?v=ShkAZrOahHQ


  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 15.000 læsere af IMP