www.industriogteknik.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

Fiasko er ikke en mulighed!

ProSoft Technology’s PROFIBUS-moduler og Industriradioer gør det muligt, at sende kritiske data fra ControlLogix PAC’er på Flood Defence System.

Fiasko er ikke en mulighed!
Fiasko er ikke en mulighed, når man opgraderer en dæmnings kontrolsystem. Skulle der opstå funktionsfejl ved dæmningen, kan tusindvis af hjem og virksomheder blive alvorligt påvirket.

Opgradering af dæmningen er ikke en opgave, der kan løses hurtigt, det tager måneders arbejde. Dæmningen skal forblive i brug under hele opgraderingen, hvilket betyder, at opgaven skal udføres velovervejet og omhyggeligt. Løsningen skal indeholde flere sikkerhedskredse og opbygges med redundans. De, der mener at redundans er unødvendigt har aldrig set skaderne efter et systemnedbrud på en dæmning - udført uden redundans.

Fiasko er ikke en mulighed!

Betontårne er placeret 20 meter over jorden på begge sider af mundingen af Dartford vandløbet. Systemet hører under det britiske miljøagentur Dartford Barrier Flood Defense i Kent, England. Diget er ikke rutinemæssigt lukket, men er forbundet med den større Thames Barrieres opstrøm for at forhindre vandstanden ved højt tidevand i floden Themsens udmunding flyder tilbage op i vandløbet og oversvømmer Dartford og det omliggende område.

To stålporte, hver på 30 meter på tværs og hver med en vægt på 160 tons, er opslæmmet på højt niveau mellem de to betontårne. Ligesom en enorm guillotine i vandløbsmundingen kan porten langsomt sænkes i sine ophængskæder ned til flodsengen og blokere for strømmen af vand. Den anden port kan langsomt sænkes til at hvile på toppen af den første port. Når portene er lukket sammen, kan de 160 tons stålporte modstå op til 10,4 meter vand.

Portene hæves og sænkes ved et drev bestående af olie-hydrauliske motorer. Drevsystemet består af to 18,5 kW pumper og motoriske enheder, hvilket giver både bevægelse og standby faciliteter, som betyder, at en port kan blive hævet eller sænket i løbet af 15 minutter. Når de ikke er i brug, er begge porte i hævet position og låst med hydrauliske låsemekanismer. Det tillader skibe at passere under portene.

Fiasko er ikke en mulighed!

Det forventes, at på grund af klimaforandringer kan barrieren være nødvendigt at operere i gennemsnit 50 gange om året, i løbet af de næste 25 år.

”Systemet skal være meget tilgængelig med mange reservesystemer i tilfælde af svigt" siger Andrew Gar-wood, Senior Contracts Manager i Control Division, Qualter Hall & Co Limited, Barnsley.

For et par år siden begyndte styresystemet at vise sin alder. Som en del af en stor opgradering af dæmningen fik det tilhørende kontrolsystem en overhaling. Det oprindelige styresystem var et komplet direkte forbundet relæsystem, som var mere end 30 år gammel, og reservedele til det gamle system var svære at skaffe.

 
 
Fiasko er ikke en mulighed!

Quilter Hall sørgede for M&E kontrakt arbejde på vegne af hovedentreprenøren Birse Civils, som havde ansat Qualter Hall som systemintegrator for projektet og som ansvarlig mekanisk og elektrisk entreprenør at modernisere kontrolsystemet, og man havde flere mål for øje. Nummer et var sikkerhed og pålidelighed. Hvis oversvømmelse skulle ske, ville den forårsage omfattende skader på de omkringliggende områder.

 Qualter Hall valgte Pro Soft Technology, som man fandt meget pålidelig, til at finde en løsning.  Man kom med en omkostningseeffektiv løsning, der blev godkendt af Rockwell Automation, som ProSoft Technology er i omfattende partnerskab med.

To Rockwell Automation ControlLogix redundante PACs i hver af de 20 meter høje tårne styrer åbning og lukning af dæmningen, men meget af det udstyr kontrolsystemet bestod af, var baseret på PROFI­BUS eller Siemens. To PROFIBUS Master communication module (MVI56-PDPMV1) fra ProSoft Technology blev installeret inde i ControlLogix PAC´s for at lette kommunikationen fra Rockwell Automations processor.

”ProSoft Technology-modulerne blev udnyttet til at forsyne PROFIBUS DP i ControlLogix og tillade fire sepa­rate PROFIBUS DP segmenter redundant drift”, siger Andrew Garwood.

Fiberoptiske kabler blev installeret mellem de to tårne som en del af eftersynet på kontrolsystemet. Mens kabelforbindelsen blev bygget, fungerede ProSoft Technology 802.11 Industrial Hotspot radios som bin­deled for kommunikation.

Fiasko er ikke en mulighed!

”Det trådløse link blev derefter brugt som automatisk reservetilslutning, hvis den fiberoptiske forbindelse blev tabt. Pro Soft Technologys udstyr blev valgt for sin fleksibilitet og support af "rapid spanning tree" protokollen (RSTP)”, siger Andrew Garwood. 

ProSoft Technology´s løsninger letter ingeniørarbejdet ved at gøre det muligt for Contrologix´s system at kommunikere som én enkelt protokol.

Systemer tillader nu data at blive gennemarbejdet hurtigt-centralt og eksternt, hvilket lettere adgang til diagnostik & information.

Tusindvis af hjem og virksomheder er nu sikret beskyttelse.

Få flere succeshistorier ved at besøge ProSoft's hjemmeside.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP