www.industriogteknik.com
Seco Tools

Grøn energi hjælper Seco med at nå CO2-målene ni år før planlagt

En kombination af certifikater for grøn el og for vedvarende energi i USA og Indien har gjort det muligt for Seco at nå virksomhedens CO2-mål for 2030 hele ni år tidligere end planlagt, hvilket også giver ekstra besparelser for virksomheden.


Secos fokus på at gøre alle aspekter af forretningen mere bæredygtige førte til en omfattende gennemgang af virksomhedens energibehov, og da tiden var inde til at forny kontrakterne med leverandørerne på fabrikken i Reynoldsville, Pennsylvania, stod grøn energi øverst på dagsordenen. Undersøgelser har vist, at fabrikken i Reynoldsville tegner sig for ca. 10 % af Secos globale elforbrug og 19 % af Secos klimapåvirkning fra elektricitet, så ændringer, der foretages der, vil have stor indvirkning på virksomhedens globale fodaftryk. "Vi har købt grønne certifikater, som gør det muligt for os at kompensere for vores CO2-fodaftryk," siger Eric Sirianni, Generic Sourcing hos Seco i Reynoldsville.

"Processen startede for os i 2019. Tidligere var vi kun optaget af at få el til den billigst mulige pris - når vi tænder for lyskontakten, vil der være strøm, uanset hvem vi køber strømmen fra. Der var egentlig ikke en klar plan, vi blev bare bedt om at se på grøn energi, næste gang vi skulle indgå aftale om hedging af el. Grøn energi koster mere, men vi har et CO2-mål, og derfra gik det bare stærkt. Vi kunne indgå aftale om hedging af el og samtidig inkludere 100 % grønne certifikater, og stadig opnå en lavere pris. Da folk sopdagededet, var det noget, der virkelig blev lagt mærke," tilføjer Eric Sirianni.

Vedvarende energikilder
Grønne certifikater giver virksomheder mulighed for at investere i energi fra vedvarende energikilder, selvom de pågældende kilder kan være placeret et helt andet sted. Det næste skridt vil være, at Seco-afdelinger over hele verden skal undersøge løsninger som f.eks. elproduktion på stedet via solpaneler og geotermisk varme. "Vi er allesammen forpligtet til at arbejde hen imod disse CO2-mål og til at fremme brugen af grøn energi. Udover de grønne certifikater har vi også blandt andet installeret solpaneler til at forsyne vores lysstofrør med strøm, hvilket svarer ca. til 4 % af vores produktion," siger Nagesh Shekadar, General Manager for Indirect Purchasing i Pune, Indien.

En stor del af den strøm, som Seco India bruger, kommer fra det lokale elværk, som bruger kulkraft. Da der ikke var andre grønnere muligheder blev der købt grønne certifikater for at kompensere for CO2-udledningen fra kulenergi. "Vi bruger i øjeblikket solenergi i en vis grad, og vi undersøger også mulighederne for vindenergi, så vi kan generere stadigt mere grøn energi. Vi er nødt til at arbejde på hybride løsninger, og når forsyningen af grøn energi stiger, vil prisen på den falde," siger Atul Mohhedkar, General Manager Production, Seco India.

Nye muligheder
Selv om CO2-målene er blevet opfyldt flere år før planlagt, hviler Secos elindkøbere ikke hvile på laurbærrene - de vil fortsat undersøge nye muligheder for mere miljøvenlig energi. "Hver enkelt af vores anlæg kan give os en udspecificering af
den strøm, de bruger hver måned, og det varierer afhængigt af, hvor man befinder sig," siger Eric Sirianni. "Fra et virksomhedsperspektiv er det det rigtige at gøre. Den første reaktion er altid "Hvorfor skal vi bruge penge på det?" Det er svært at ændre denne tankegang, men når der først er blødt op, hvem siger så nej til at hjælpe miljøet?"

Der er også den ekstra fordel i, at medarbejdere er glade for at arbejde for en virksomhed, der tager klimakrisen alvorligt. "Det er meget stærkt, meget specielt - vores familier, vores kunder, vores venner og vores naboer kan lide at se os arbejde for denne type virksomhed," siger Nagesh Shekjadar.

##


Grøn energi hjælper Seco med at nå CO2-målene ni år før planlagt

PR_IMG_Renewable Energy By Solar Panels At Seco Tools Pune India.jpg

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 15.000 læsere af IMP