www.industriogteknik.com
SEEPEX

Kun et spørgsmål om justering

Seepex præsenterer en fuldt automatiseret, justerbar eksentersnekke pumpe

Kun et spørgsmål om justering

Automatiseret til den bedste pumpekapacitet: I den intelligente fremtid for pumpeapplikationer til medier er der mange ting, der bliver nemmere. Den førende leverandør i industrien har allerede fremtidens pumpegeneration i sit udvalg i dag: Eksentersnekke pumpen, hvis stator opspændingsring er automatisk justerbar.

Med SCT AutoAdjust justeres Eksentersnekke pumpen automatisk til den optimale drift - simpelthen ved et klik fra kontrolrummet eller lokalt på stedet via SEEPEX Pump Monitor med app'en. Opspændingsringen mellem de vigtigste conveyor elementer - rotoren og statoren - kan nemt tilpasses omstændighederne i processen eller graden af slitage. Med "SCT AutoAdjust" har Seepex yderligere udviklet og digitaliseret deres internationalt patenterede, og flere gange prisvindende, Smart Conveying Technology (SCT).

Pumpekapacitet i topkvalitet ved brug af Industri 4.0 egenskaber

»SCT AutoAdjust er bindeledet mellem en verden af analoge pumper og digitale løsninger, og er et unikt, teknisk design,» siger dr. Christian Hansen, Chief Technology Officer (CTO) hos Seepex. Pumpefabrikanten fra Bottrop i Tyskland præsenterer en automatiseret pumpe med integreret Industri 4.0 teknologi. Skruenøgler m.m. er nu noget fra fortiden - et fjernstyret klik eller en berøring af pumpemonitoren på stedet er nok til at justere systemet med opspændingsring således, at pumpen altid yder topkvalitet i sit arbejde. Seepex har sat standarden indenfor nem vedligeholdelse siden 2008 med sin forgænger, den mekanisk justerbare SCT, og som en førende leverandør tilbyder de nu den bredt anerkendte mulighed for justering af stator opspændingsringen. Denne teknologi bliver nu endnu en gang revolutioneret med introduktionen af SCT AutoAdjust. Manuel justering - f.eks. i tilfælde af slitage eller kortvarige procesændringer - er helt unødvendig fordi den ansvarshavende tekniker nemt kan udføre alle ændringer fra kontrolrummet. I denne, nye generation af pumper bliver signalerne sendt via analoge signalkabler eller digitalt via forskellige bussystemer. Det er derfor ikke nødvendigt at rejse til og fra kontrolrummet, når der skal udføres arbejde - så der bliver sparet både tid og arbejdsløn. Selv i komplekse anlæg, hvor det tit er svært at komme til pumperne, får serviceteknikerne store fordele af mulighederne for fjernjustering.

Hurtig adgang til pumpen på stedet er mulig via SEEPEX Pump monitoren eller via bluetooth og app fra en tablet. Derfor kan SCT AutoAdjust systemet på denne måde også kombineres på ingen tid med overvågningssystemer af tilstanden - som SEEPEX Connected Services.

Nem integrering med eksisterende systemer

Kontrolsystem, følere og justeringsenhed er allerede indbefattet i pakken. SEEPEX Pump Monitoren kan integreres efter ønske. SEEPEX Pump Monitoren måler hele tiden alle relevante driftsparametre som temperatur, flowrate, tryk, vibrationer osv. - 365 dage om året, 24 timer i døgnet. Det betyder, at data enten kan analyseres lokalt eller, endnu mere omfattende, i skyen i SEEPEX Connected Services. Derved bliver det muligt at måle og optimere pumpeydelsen. Graden af slitage bliver synlig, og enhver forestående vedligeholdelse kan planlægges i forvejen. Dette reducerer nedetid, og der undgås ikke-planlagte stop i driften. Integrering i eksisterende proces infrastruktur kan ikke være nemmere. Opstart, forbindelse til Pump Monitoren og forbindelse til skyen udføres af en SEEPEX specialist.

Det korteste, hurtigste og nemmeste vedligeholdelsesarbejde nogensinde

Så langt tilbage som i 2008 lancerede Seepex deres Smart Conveying Technology (SCT) på markedet og revolutionerede vedligeholdelsen af eksentersnekke pumper. Det gennemprøvede designprincip: Den intelligente stator består af to halvdele, og kan nemt installeres og demonteres på stedet uden at skulle fjerne suge- eller trykrør.Vedligeholdelsen kan derfor nemt udføres af bare en person. Med en integreret opspændingsenhed kan spændbøjlen mellem rotor og stator justeres til optimal tilførsel hvis flowraten ændres, eksempelvis på grund af slitage. Det udvider levetiden betydeligt for rotor og stator, formindsker behovet for reservedele og reducerer totalomkostningerne for SEEPEX pumperne.

Med SCT AutoAdjust foretages denne opspænding af statoren automatisk ved et tryk på en knap via en hydraulisk enhed - fuldstændig uden brug af specialværktøjer. Den senest udviklede premium model gør arbejde på pumpen betydeligt nemmere, og hjælper derfor med til at spare endnu mere tid og omkostninger. Samling og demontering er stadig lige så nem som med det kendte SCT system. Udover den sædvanlige justering af pumpehastigheden er opspændingen en yderligere, meget mere effektiv måde at holde pumpens flowrate konstant indenfor det optimale område. Seepex gør det muligt at spare maksimalt på energien og »den korteste, hurtigste og nemmeste vedligeholdelse nogensinde. Dertil kommer, at omkostningerne i levetiden bliver betydeligt reducerede,» siger dr. Tobias Mänz, Project Manager hos Seepex. SCT AutoAdjust kan leveres til tryk op til 8 bar. De kompakte mål på den gennemtestede to-trins SCT er bevaret, så det er muligt at foretage nem udskiftning.


Kun et spørgsmål om justering

Den nye pumpeteknologi medfører et væld af innovationer og andre fordele:

  • Der er ikke brug for komplicerede procedurer i anlægget eller rejser til fjerne pumpelokationer for at udføre manuelle justeringer.

  • Vanskeligt tilgængelige installationer er nemme at tilgå ved hjælp af fjernbetjening

  • Reducerede krav til vedligeholdelse, mindre slitage, samt lavere omkostninger til reservedele og en betydelig længere levetid for pumperne på grund af den enklere, automatiserede drift og hyppigere justering ved en tidlig fase af statorfastspændingen.

  • Præcis justering af den optimale driftsstatus for at kunne reagere hurtigt og nemt på skiftende omstændigheder i processen og sikre et optimalt resultat af processen.

  • Det er slut med ikke-planlagte nedetider. Pumpestatus er tydeligt synlig til enhver tid. Resultatet af justeringer er omgående synlig i pumpens ydelse, og størrelsen af slitage kan aflæses i de højere stadier af systemer.

  • Alt vedligeholdelsesarbejde kan udføres på et minimum af plads, da der ikke er brug for at skille rør ad. Dertil kommer, at der ikke er behov for yderligere plads til at skille stator ad.

  • Der kan holdes øje med anlægget til enhver tid og fra alle steder. Ændringer og problemer, der ikke bliver bemærket, er en saga blot - takket være overvågningen af driften og pumpestatus i kontrolsystemet, på pumpemonitoren eller, som valgmulighed, i SEEPEX Connected Services.

  • Pumpens levetid er forlænget, systemets tilgængelighed er øget og driften af pumpen er optimeret når det drejer sig om fremførselskapacitet, energiforbrug og forbrug af resourcer.

»Alt dette reducerer pumpens levetidsomkostninger og gør SCT AutoAdjust til den mest omkostningseffektive, eksentersnekke pumpe nogensinde,» forklarer dr. Christian Hansen. Seepex, specialisten indenfor progressive kavitetspumper, pumpesystemer og digitale løsninger, har endnu en gang demonstreret sin innovative styrke indenfor intelligente pumpeløsninger.


  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 15.000 læsere af IMP