www.industriogteknik.com
Leuze Scandinavia

Mere sikkerhed i barske miljøer

Leuze udvider sit udbud af sikkerhedsprodukter med LBK radarsystemet. 3D sikkerhedssystemet overvåger farezoner pålideligt – selv i barske miljøer med snavs, støv og gnister fra svejsning.

Mere sikkerhed i barske miljøer

LBK sikkerhedsradaren gør det muligt at overvåge 3D-områder i barske miljøer.

Sikkerhed har topprioritet i industrielle miljøer. Leuze har en ny sikkerhedsløsning til brug i disse områder: LBK sikkerhedsradarsystemet – en 3D løsning til anvendelse i miljøer med snavs, svejsegnister, savsmuld, røg eller fugt. Systemet passer på farezoner med maskineri og systemer – selv i barske områder.
”Den store fordel ved LBK sikkerhedsradarsystemet er, at det kan modstå miljømæssige påvirkninger, og alligevel kan detektere bevægelser meget følsomt og pålideligt,”siger Jörg Packeiser, Marketing Manager - Safety hos Leuze.
”Tilmed overvåger LBK radarteknologien et tredimensionelt rum - og ikke bare en todimensionel overflade.”

Sensorer registrerer bevægelser
LBK radarsystemet reagerer på bevægelser og genererer et stopsignal, lige så snart en person går ind i det overvågede område. Sensorfolkene beskytter dermed både ansatte og driftsprocesser. Dette sker, fordi 3D løsningen kun afbryder driftprocesserne, hvis en person forbliver i farezonen. Systemet undgår dermed unødvendige nedlukninger og øger samtidg rådighedstiden for maskiner eller systemer. Lige så snart alle personer har forladt farezonen igen, kan maskinen starte. Radarteknologien kan pålideligt differentiere mellem mennesker og statiske objekter, da det detekterer selv stationære personer, der opholder sig i det beskyttede område. Statiske objekter – som paller eller materialecontainere - kan uden problemer efterlades i det beskyttede område. De medfører ikke systemafbrydelser.

Fleksibel i brug, nem at installere
LBK sikkerhedsradarsystemet anvendes først og fremmest til at beskytte genstart, og til at overvåge skjulte områder. Brugerne kan tilpasse systemet til deres individuelle behov: Med antal og positioner af sensorer, med det justerbare driftsområde samt med den valgbare åbningsvinkel. Systemet bruger også sin 3D radarteknologi til at overvåge områder på trapper eller forhøjninger,  samt områder, der ligger i skyggen af ikke-metalliske objekter. Skal større områder beskyttes kan op til seks radarsensorer forbindes via en kontroller. Dermed kan systemet beskytte et område på maks. 15 x 4 meter. De individuelle sensorer kan forbindes så de danner grupper. Skulle det være nødvendigt kan disse grupper afbrydes, så systemet kan tilpasse sig dynamiske processer. En anden fordel ved LBK sikkerhedsradarsystemet er, at den nemme konfigurationssoftware kan tilpasses til at definere parametrene i systemet. Certificerede sikkerhedseksperter fra Leuze er til rådighed for at diskutere enhver potentiel applikation, og kan også være behjælpelige med konfiguration og idriftsættelse af systemer.


Mere sikkerhed i barske miljøer
LBK kan differentiere pålideligt mellem statiske og dynamiske objekter.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP