www.industriogteknik.com
EPLAN

Alt er online: Webcasts, træning og rådgivning

Der er mange mennesker, der lige nu arbejder hjemmefra. Derfor tilbyder Eplan et antal online tjenesteydelser, der bl.a. omfatter webcasts som giver brugerne specifik, praktisk understøttelse. Muligheden for fjernrådgivning og -møder med konsulenter via videokonferencer er en anden, ny service, som Eplan tilbyder virksomheder – og som giver endnu bedre resultater med nyttige online træningskurser fra Eplan Training Academy.

Alt er online: Webcasts, træning og rådgivning
Bernd Schewior ”Vort mål er at stå til rådighed for vore brugere på alle tidspunkter. Lige nu tilbyder vi online møder og fjerntjenesteydelser, hvor vi besvarer kundernes spørgsmål i realtime,” siger Eplan Vice President Professional Services, Bernd Schewior.

Der var omkring fire hundrede deltagere i den første, tyske webcast med emnet: ”Eplan og hjemmearbejde”, hvilket viste, at der er et stort behov for kundesupport. Eplan reagerer positivt på de ændrede markedsforhold ved at sammensætte en hel pakke med digitale tilbud, som nu efterfølgende bliver implementeret. Det omfatter webcasts med emnet: ”Eplan og hjemmearbejde”, hvor brugerne direkte modtager megen praktisk support til arbejdet i deres ændrede hverdag. Emner som fjernadgang til Eplan software, VPN forbindelser til virksomhedens netværk eller klonede master data blev alle sammen behandlet i webcast'en, der varede en time. Webcasts kan også fås som video stream – prøv blot at kaste et blik på Eplan hjemmesiden for at finde dem.

Dybere ned
En anden webcast serie med emnet: ”Mere effektiv brug af Eplan Platformen og nye, ingeniørmæssige metoder” er også på dagsordenen. Serien dækker emner som Automatisering i fremstillingen af styretavler, Design af koblingsudstyr, PLM integrering og makroteknologi i Eplan Electric P8. Eplan stiller disse webcasts gratis til rådighed for at give brugerne mulighed for at blive fortrolige med disse emner, eller for at komme dybere ned i dem.

Også rådgivning online

Personlig rådgivning på stedet har været standarden, især for tjenesteydelser som træning og rådgivning. Nu får Eplan kunder adskillige muligheder for at drage fordel af de digitale konsulenttjenester via video konferencer. Disse fjernrådgivningsydelser kan anvendes til endelig at få et nærmere kig på en virksomheds processer, og være proaktiv omkring optimering af implementeringer, der forlængst burde være sket. Eplan Vice President Professional Services Bernd Schewior forklarer: ”Vort mål er at være til rådighed for vore brugere til enhver tid. Lige nu tilbyder vi online møder og fjerntjenesteydelser, hvor vi besvarer kundespørgsmål i realtime. Denne service blev tilføjet i starten af året, og er allerede blevet en integreret del af vort træningsprogram til at blive en Eplan certificeret ingeniør.”

Flere e-learning tilbud

Eplan Training Academy arbejder ligeledes hårdt for at udvide deres udvalg af e-learning tjenesteydelser. Akademiet tilbyder træningskurser til forskellige emner, inklusive basistræning til mange produktområder som f.eks. Eplan Electric P8 og Eplan Pro Panel. Der er også dybtgående træningskurser til makro- og enhedsteknologi, dannelse af enheds- og master data, og, ikke at forglemme, plc - alt sammen som online.

Find ud af mere på: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 15.000 læsere af IMP