www.industriogteknik.com
EPLAN

Komponentdata: Slut med Gør-det-selv

En maskinbyggervirksomhed af mellemstørrelse bruger i gennemsnit op til femten timer månedlig på at genskabe manglende komponentdata - tid, der kunne bruges bedre andre steder. EPLAN, leverandøren af løsninger, kan nu levere support: Med den nye Data Portal Request Process kan kunderne bestille individuelle komponentdata i Data Standard kvalitet ved at bruge overførselssystemet. Dertil kommer, at nye valgmuligheder fra ABB og Siemens forenkler ingeniørarbejdet, og det amerikanske NFPA format er nu også understøttet.

Komponentdata: Slut med Gør-det-selv

Josephine Heck .jpg: »Den nye Data Portal Request Process giver vore kunder et maksimum af support ved at danne digitale komponentdata, der er så komplette som overhovedet muligt», siger EPLAN Business Owner Master Data, Josefine Heck.

Monheim, Tyskland, maj 2022: Hurtigere adgang til egnede, helst standardiserede komponentdata - det er formålet for projektarbejde i dag. Selvom EPLAN Data Portal indeholder data om komponenter for millioner af komponenter kan det til tider ske, at de ønskede data ikke kan findes i portalen. Brugerne måtte før selv skabe eller modificere sådanne data - hvilket betød forbrug af tid - og mange gange var det meget omkostningskrævende. Med den nye Data Portal Request Process kan brugerne nu lade EPLAN overtage opgaven. Det sparer en masse arbejde med at skabe individuelle komponentdata, og sikrer modtagelsen af korrekte, standardiserede data.

Fra anmodning til komponentdata
Hvis en bruger, der arbejder med et projekt, skal bruge komponentdata, der ikke kan findes i portalen, kan han sende sine individuelle ønsker om opstilling af komponentdata til EPLAN. Omkostningerne til dette vises direkte, og brugeren kan anvende sin kredit til at trække det tilsvarende beløb for hver forespørgsel fra deres kvote. Det giver besparelser på hyppige indkøb, og er transparent for så vidt angår potentielle grænser for interne omkostninger. Et EPLAN-team skaber de nødvendige komponentdata indenfor nogle få dage i overensstemmelse med Data Standarden.


Komponentdata: Slut med Gør-det-selv
Data Portal Request Process.jpg: En simpel inputformular i EPLAN Data Portalen hjælper virksomhederne med hurtigt at anmode om de ønskede data.

Denne nye service betyder en væsentlig lettelse for virksomheder som en del af deres ingeniørmæssige processer. EPLAN Business Owner Master Data, Josefine Heck, foreklarer:
»Den nye Data Portal Request Process giver kunderne et maksimum af understøttelse til at skabe digitale enhedsdata, der er så komplette som muligt. På den måde står vi bag kunderne, så de kan koncentrere sig om de virkelig værdiskabende opgaver indenfor ingeniørarbejdet.»

NFPA standard er integreret

Virksomheder indenfor de sektorer, der omfatter systemer til maskinbygning og fabriksanlæg, står ofte overfor en udfordrende opgave med at forberede dokumentation i landespecifikke standarder. Lande som Kina og USA har lokale standarder - i USA er det NFPA Standard, en standard, der fornyelig er repræsenteret i EPLAN Data Portal. Ydermere er der et integreret filter, der muliggør søgning efter komponentdata efter standard, hvilket repræsenterer det næste skridt for ægte, samarbejdende ingeniørarbejde på verdensmarkedet.

ABB og Siemens: Nye søgemuligheder i portalen
Indførelse af nye selektor muligheder er endnu en fordel for portalbrugerne: ABB e-Configure - en global konfiguration, der eksempelvis understøtter valg af kredsløbsafbrydere til beskyttelse af motorer, sikringsrelæer og afbrydere - blev integreret for nylig. Og Siemens Electrical Product Finder er også en del af portalen, hvor designere kan finde data for Sirius kompaktstartere, overbelastningsrelæer og overvågningsrelæer, for blot at nævne nogle få.


Komponentdata: Slut med Gør-det-selv

ABB e-Configure.jpg: ABB e-Configure selektoren, der nu er integreret, betyder at det er nemt at konfigurere kredsløbsafbrydere til at beskytte motorer, sikringsrelæer og afbrydere i EPLAN Data Portal.

Udvidet Data Standard
Med mere end 500.000 enhedsdata i EPLAN Data Portalen er kriterier for høj kvalitets Data Standard allerede imødekommet. For at komme kundernes interesser i møde er det EPLANs mål at udrulle standarderne bredere. Første skridt er at definere ekstra produktgrupper, inklusive områder med hydraulikteknologi, hvor produktgrupperne ikke før har været integrerede. Virksomheden Festo, en af de vigtigste leverandører i hydrauliksektoren, har allerede uploadet en fjerdedel af deres ca. 50.000 komponenter til portalen i Data Standard kvalitet. For brugerne betyder dette, at de kan bruge omfattende data, og at hele den ingeniørmæssige proces dermed kan forbedres.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP