www.industriogteknik.com
Westermo Teleindustri AB

Westermo switches forbedrer Power-over Ethernet for jernbaners kommunikationsnetværk

EN 50155 styrende Power-over Ethernet switches giver højt pålideligt kommunikationsnetværk.

Westermo switches forbedrer Power-over Ethernet for jernbaners kommunikationsnetværk

For at imødekomme den stigende efterspørgsel efter pålidelige kommunikationsnetværker for jernbaner, har Westermo introduceret to kompakte og robuste Power-overEthernet (PoE) switches, som understøtter video, LCDs og trådløs LAN adgangspunkter. De nye enheder tager det næste skridt i Westermo´s innova-tive IP Train concept, som leverer en komplet Ethernet switch og en routing løsning, der giver en robust netværk og derved en god infrastruktur til intelligente tog.

Viper-112-P8 og Viper-212-P8 tolv-port switche (8 PoE og 4 standard Ethernet) supporter IEEE 802.3at ”plug and play” PoE kommunikationsstandard. PoE giver mulighed for, at både kraft og data kan blive overført via et enkelt flerlederkabel, hvilket reducerer den samlede ledningsføring og muliggør en hurtigere in-stallation. Viper switches lever op til 66W kraft gennem deres 8 PoE porte. Viper isolerer input DC spæn-ding fra den tilsluttede enhed for at beskytte mod overspænding. Kraftdistributionen bliver håndteret med porte afstemt til at maksimere distributionseffektiviteten.

Viper switchene er specielt designet til at imødekomme alle krav fra markedet og leverer forbedret ni¬veauer for pålideligt og forenklet netværksdesign, installation og vedligeholdelse. Applikationer for rullende materiel repræsenterer et af de hårdeste miljøer for enhver elektronisk enhed. Viper-serien er designet og produceret til at overstige EN 50155 jernbanestandarden for elektronisk udstyr, som omfatter ikke bare EC-krav, men også stød, vibrationer, udvidet temperaturområde og fugtighed. Switchene er også designet til at opnå den højeste mellemtid mellem fejl med op til 448.000 timer (MIL-C217F2), hvilket sikrer den meget lange tid og pålidelige felt operation, som er forventet i jernbaneindustrien.

Viper switches´ WeOS operativsystem forbedrer en omfattende tilpasning af netværksstandarder, som til-lader skabelse af modstandsdygtig og fleksible netværk. Operativsystemet kan opdage ethvert jernbanekø-retøjs positionsskift, rotationer og tilgange og derefter kompensere for sådanne skift i netværket uden manuel om-konfigurering. For at gøre installation og vedligeholdelse let kan Viper switches og enhver for-bundet enhed blive konfigureret med identiske IP-adresser i hver transport. Det forenkler IP-planen og standardiserer konfigurationer.

Viper-212-P8 tilbyder en routing kapacitet, der muliggør forbindelse af undernetværk og forbedret samlet netværksydelse. Med WeOS operativsystem er det også muligt at balancere datatrafik på netværket til op-retholdelse af maksimum gennemløb og stabilitet. Introduktionen af øget trafik fra nye kameraer eller videoer vil derfor ikke berøre stabiliteten på hele netværksfuntionen. I enhver forbindelse eller hardware¬fejl giver Westermo´s unikkeFRNT-teknologi mulighed for at kunne omkonfigurere et stort netværk på 20ms.

Viper-serien indeholder M12-stik, der er integreret i huset for at reducere størrelsen og yderligere beskytte mod vibrationer. Men et ultra-robust design forseglet til IP65 og vibrationsresistente over militære stan-darder, er disse enheder ideelle til situationer, hvor mekanisk stress, fugt, kondens og snavs eller vedva-rende vibrationer (såsom dem der produceres af en motor), kan få negativ indflydelse på den standardise-rede Ethernet-switche´s funktion. En unik Gore-Tex® membran bruges til at forhindre kondensation opbyg¬get ved normal klimatisk dag/nat-skift. Viper-212 er også meget kompakt og ultra-tynde, der muliggør in-stallation inden for den snævre plads bag panelerne i jernbanens motorvogne.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP