www.industriogteknik.com
Baumer

LBFS: Pålidelig niveaupåvisning med innovativ frekvens-sweep-teknologi

Baumers LBFS niveaukontakt er et pålideligt alternativ til almindeligt anvendte vibrerende niveaukontakter. LBFS-sensoren kan også påvise niveauet af viskose og tørre materialer, og den kan fastgøres på tanke eller rør i enhver ønsket stilling. Sensoren påvirkes ikke af flow, turbulens, bobler eller skumning samt opslæmmede faste stoffer. Det kompakte, runde sensorhoved modstår stofbinding, selv klæbrige stoffer. Sensorens korte responstid muliggør hurtig påvisning af påfyldningsniveau og nøjagtig, pålidelig overholdelse af påfyldningsniveauet.

LBFS: Pålidelig niveaupåvisning med innovativ frekvens-sweep-teknologi
Niveaukontakten kan påvise stofniveauer i tanke, beholdere og rør. Den kan også bruges til at forebygge overløb, beskytte pumpen mod at køre i tør tilstand og stofseparation med olie/vandblandinger. Den er egnet til en virkelig omfattende række anvendelsesområder, herunder vandledningssystemer til husholdningsbrug, spildevand, HVAC-filtre, hydrauliske systemer, olie og gas, bioenergi, træpiller, kornmøller, jernbaner og pumpesystemer.

Sensoren er placeret i en kompakt, yderst robust og korrosionsbestandig indkapsling af rustfrit stål. Den kan nemt installeres med en forsegling af Teflon-tape. Nem konfiguration gøres mulig med det pc-baserede FlexProgrammer 9701. Takket være en kort responstd på bare 0,2 sek fungerer niveaukontakten utroligt pålideligt, selv med hurtige påfyldningsprocesser. Anordningen har et bredt nominelt driftstemperaturinterval på -40 til +115 °C.

LBFS'en fungerer ud fra frekvens-sweep-princippet, og den benytter et højfrekvenssignal udsendt af sensoren, som udsættes for et faseskift i det opfangede stof. Når denne sensor støder på et stof, der har en dielektrisk konstant uden for det definerede interval, udløses et elektronisk signal. Sensorens høje følsomhed over et stort måleinterval for dielektriske konstanter fra 1,5 til mere end 100 gør grænsepåvisning mulig med alle pulver-, granulat- og væsketyper. Selv vanskelige stoffer, såsom polyamidgranulater og papir, kan påvises pålideligt. Denne teknologi har yderligere fordele af afgørende betydning sammenlignet med andre målemetoder, såsom vibrerende gaffelsensorer, ultrasoniske sensorer og optiske sensorer: den har ingen bevægelige dele og påvirkes ikke af virkningerne ved udsving i konduktivitet, temperatur og tryk. Sensoren er desuden egnet til alle anvendelsestyper, som tidligere krævede forskellige slags anordninger.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP