www.industriogteknik.com
ARC INFORMATIQUE

PcVue overvåger verdens største eksperiment med genopladelige hybride køretøjer

EDF (Electricité de France), Toyota og Strasbourg-områdets Råd har udvalgt PcVue SCADA-software, udviklet af ARC Informatique, til et fælles projekt over tre år, der har fået navnet Kléber. Det er et eksperiment i fuld skala med en flåde af 70 genopladelige hybride køretøjer (RHV) og 145 opladningsstationer over hele Strasbourgs bymæssige område. Værdi for penge, kort gennemløbstid og industriel know-how er ting, som spiller en afgørende rolle i udvælgelses-processen.

PcVue overvåger verdens største eksperiment med genopladelige hybride køretøjer
I maj 2010 introducerede Toyota, EDF og Strasbourg City og Bysamfund et fælles projekt under navnet Kléber til brug for fuld skala demonstration af genopladelige hybride køretøjer (RHV). Dette tre års program har tre hovedformål: at studere brugernes forventninger til RHV-teknologi og genopladnings infrastruktur, at verificere RHV-ydelser i reelle situationer og at udvikle metoder til at evaluere brændselsforbrug og CO²-emission. Disse eksperimenter er vitale for Toyota, der nu markedsfører en plug-in version af sin velkendte Prius-serie. Kléber-programmet er en del af et verdensomspændende projekt startet af Toyota, hvor 600 Primus RHVs også er blevet testet i Japan, USA, England, Canada og Australien. For EDF er det en mulighed for at teste opladningsfaciliteter i praksis.
-Eksperimenter er afgørende for at vurdere tekniske løsninger, brug og økonomiske modeller, forklarer Igor Czemy, direktør for EDF´s Electric Transport og Køretøjer.
Kléber-projektet er det største eksperiment i verden af sin slags med en flåde af 70 RHVs og 145 opladningsstationer, næsten alle forbundet via 3G for at blive testet af udvalgte brugere. De 145 stationer er installeret på alle de steder, man kunne forvente: langs veje (8 stationer) på offentlige parkeringspladser (18), ved køretøjsejernes hjem (44) og på og på parkeringspladser hos virksomheder til brug for medarbejderne (75).

Et år ind i eksperimentet har EDF og Toyota teams analyseret de indsamlede tekniske data og information ved at kommunikere med opladninsstationerne, opladning af dataopsamleren i RHVs og ved at besøge forhandlere og analysere brugeres spørgeskemaer og feltundersøgelser.

Til at administrere fjernadgang til afmålte portioner af ladningsdata fra EDF-stationer, udvalgte sponsorerne af Kléber-projektet, bruges PcVue SCADA-software, udviklet af ARC Informatique.
-Det er et bevist og pålideligt industrielt værktøj, som er brugt for at overvåge talrige enheder i mange storstilede projekter rundt om i verdenen. Indflydelse på vores valg var, at det kunne leve op til vores specielle krav til ydelse og værdi for penge, oplyser Thierry Meunier, projektchef for EDF Electric Transport and Vehicles. Blandt eksempler på seneste store projekter, hvori PcVue Solutions har udmærket sig, er Iberdrola - det spanske kraftselskab - som udvalgte softwaren til at overvåge sin vindmøllepark der genererer 3600 megawatts fra 35 adskilte anlæg i USA.

Responderende service af ARC Informatique og serviceleverandøren, som installerede PcVue er også en vigtig faktor i Kléber-projektet.
-Entreprenørernes lydhørhed var af største vigtighed for opsætning af disse programmer. Projektet var blot defineret i efteråret 2009 og startet i 2010, som giver en meget kort gennemløbstid for et projekt i den størrelse, betoner EDF´s Thierry Meunier.

PcVue suppervisor opsamler data og overfører den til en computer til brug for analyser. Dataene er forarbejdet direkte af PcVue for display i animeret visninger (med efterlignende diagrammer) ved at bruge forudefinerede objektive symboler, som kan blive installeret i de efterlignende diagrammer. Erhvervet data er overført til standard PcVue-objekter og herefter arkiveret i databaser for behandling via analytisk software som regneark.

I Kléber-projektet er data erhvervet fra ladningsstationerne og overført via 3G netværk administreret af PcVue. Databasen er udarbejdet af PcVue og delt med en EDF central server via webservice. Det betyder, at man kan rådføre sig med dataene over internettet eller intranettet via sikker adgang.

PcVue software centrale database er til brug for optagelse af adfærden hos ladningsstationernes brugere omkring i Strasbourg bymæssige bebyggelse og for at få se brugen på stationerne. Desuden vises også real-time administration på enhver opladningsstation med mail-funktion i forbindelse med vedligeholdelsesforbedring af det samlede system.

Strasb1.jpeg: Kléber-projektet er et fuld skala eksperiment baseret på en flåde af 70 genopladelige hybride køretøjer (Toyota Prius RHV og 145 opladningsstationer installeret af EDF over Strasbourgs bymæssige område.

Strasb3.jpeg: PcVue hjemmeside.

Stransb4.jpeg:display fra en opladerstation sider rundt om city.

Strasb5.jpeg: display viser betingelserne på en opladerstation.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP