www.industriogteknik.com
Beijer Electronics Products AB

HMI – Byg eller køb

Enhver producent af komplekse maskiner eller køretøjer, der indeholder HMI, står over for en afgørende beslut-ning: Skal jeg bygge min egen Humane Machine Interface, eller skal jeg købe disse vitale komponenter færdige købe dem fra en ekstern kilde?

HMI – Byg eller køb
Både bygge- og købebeslutningen er vigtige og komplekse, idet mange vanskelige spørgsmål er involveret. Er udvikling af det nødvendige hardware og software internt den mest omkostningseffektive løsning? Er sådan et ingeniørprojekt forenlig med dine kompetencer? Har dine ingeniører tid til at udvikle disse enheder internt? Har du kalkuleret med og involveret de alternative omkostninger? Vil en kommerciel tilgængelig produktlinie give de funktioner og den driftssikkerhed, du har brug for og råd til på investeringsafkastet (ROI)?

Et nærmere kig
Til hjælp for dig i dilemmaet vedrørende at bygge eller købe er det nødvendigt at se nærmere på, hvad der er in-volveret i at designe, bygge, teste og vedligeholde Humane Machine Interface systemet ved at beskrive en typisk produktudviklingscyklus.

Planlægning
Begynd med at lave en ærlig vurdering af dine konstruktionsfaciliteter. Din virksomheds kernekompetencer og prioriteter samt offeromkostninger er involveret. Er designet af en Humane Machine Interface terminal den bedste udnyttelse af de tekniske ressourcer?

Designfase
Den første overvejelse i den tekniske projekteringsfase er om dine ingeniører har erfaringen med at designe og bygge komplekse Humane Machine Interface.?
Tænk over, at mange aspekter af elektriske og mekaniske design er meget specifikke, om ikke enestående i deres krav og begrænsninger i det industrielle miljø. At montere komponenter, så de f. eks. kan modstå vibrationer og stød, eller beskytte skærme og tastaturer fra væsker, støv og andre miljøfarer er højt specialiseret viden, som de fleste projekteringshold af teknikere kæmper for at mestre. At udvikle disse færdigheder fra bunden er en kostbar og tidskrævende indsats.
Gå endelig ikke på akkord med kompleksiteten i udvikling af software til selv en simpel Humane Machine Inter-face.. I dag giver de fleste skærme grafisk feedback til operatøren og intuitiv navigationselementer med en tre-dimensionel se og føl. Kravene til programmering i et grafisk miljø er mange gange mere kompliceret end pro-grammering af tegn på display.

Prototyping

Det er vigtigt at prototype tidligt og ofte i projekteringsfasen af et nyt produkt. Vuder din virksomheds evne til at udvikle mekaniske prototyper hurtigt og omkostningseffektivt. Har dine ingeniører adgang til f. eks. en 3D-printer, eller vil de være nødt til at sende CAD-filer til en ekstern service?

Test
Hvordan vil dine ingeniører behandle spørgsmålet om test af både hardware- og softwarekomponenter? Har dit hold kapabilitet til at designe og bygge test-armaturer og skrive test-software? Inventar og software skal være skabt før den endelige montering af et produkt. Har din virksomhed udstyr til at udføre miljøtester?

Gentagelse
Hvor mange gentagelser af design vil tidsplanerne for dit produktudviklingsprogram tillade? Der er mange potentielle fiaskopunkter i udformningen og fremstillingen af en HMI. Flere ny-design og prototyper kan betyde kritiske udviklingsuger. De fleste komplekse tekniske projekter kræver tre til seks prototype stadier for at optimere det endelige produkt fuldt ud.

Afsluttende test og certificering
Den endelige prøvning og certificering kan være en krævende disciplin. Afhængigt af miljøet hvor maskinen skal bruges, er HMI´er f.eks. nødt til at blive testet for drift i ekstreme temperaturområder og for termiske chok som enheder, der øjeblikkelig tages fra en ekstrem temperatur til en anden. De skal opfylde krav til luftfugtighed og testes for tætning og mod nedsænkning eller høj volumen flydende væsker.. Det er måske nødvendigt at benytte vibrations- og choktests, og de skal også kunne modstå statisk elektricitet og elektromagnetisk forstyrrelser.
Disse tests er dyre og tidskrævende. Mange af de miljømæssige tests kan ikke udføres uden specialudstyr og skal udføres på et special laboratorium. Lovpligtige certificeringer kan tage uger eller endda måneder at planlægge og udføre.

Frigivelse til produktion
Den endelige frigivelse til produktion indebærer generation af mange typer af dokumentation, herunder produk-tion af dokumenter, samlingstegninger og flowdiagrammer. Reparationsmanualer er nødvendige for servicetekni-kere og betjeningsmanualer til slutbrugere. Den dokumentale opgave for en HMI involverer mange mandetimer af koordinerende arbejde og en dokumentationssporring samt opdatering af systemet. Er din virksomhed klar til at påtage sig denne opgave?

Opretholdt ingeniørarbejde
Når en HMI er indarbejdet i dit produkt, er spørgsmålene om vedligeholdelse, reparation eller udskiftning væ-sentlige omkostningsfaktorer, der må planlægges forud.. Hvis du søger en terminal fra et tredjeland, vil produkt-vedligeholdelse og reparation være dækket af garantien, men noget internt ingeniørarbejde er påkrævet fra din side. Hertil kommer, at en HMI, som du designer, kræver en opgradering eller bliver forældet, og dine ingeniører vil være ansvarlige for nye design.

Produktledelse
En af de sværeste omkostninger at beregne er offeromkostninger. Hvis du benytter ingeniør ressourcer uden ker-nekompetence til udvikling af HMI, vil andre og mere lukrative projekter blive berørt af denne beslutning.
Risikofaktorer skal ærligt vurderes af produktcheferne. Disse kører farveskala fra risikoen for at miste centrale medlemmer af et internt designteam til behovet for at ændre en afgørende specifikation som f. eks. skærmstørrelse i midten af produktudviklingen. Risici er også involveret i tilgængeligheden af komponenter, især hvis der er brug for dem i små mængder.

Bundlinien
Industrieksperter er enige om, at spørgsmålet om at bygge eller købe i enhver fremstillingsindustri endelig er mi-nimeret til en håndfuld vigtige spørgsmål. Tre spørgsmål er vigtige for at overveje: tid til markedet, risikovurde-ring og omkostningsanalyse. Alle tre er underlagt de overordnede spørgsmål af grundlæggende kompetence og alternative omkostninger.
Hvis dette at designe og bygge pålidelige terminaler for din virksomheds produktlinie ikke er en kernekompetence i din forretning, er den sikreste og mest omkostningseffektive vej at få en partner, som er en velanset producent af HMI..

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP