www.industriogteknik.com
LEROY-SOMER

Leroy-Somer sætter motor i Mia’en

Leroy-Somer har med sit engagement, sin teknologiske viden og sin store erfaring inden for elbiler opnået en stærk position på dette spirende marked. En kendsgerning, der understreges af det vellykkede partnerskab med franske mia electric.

Leroy-Somer sætter motor i Mia’en
Mia’en er mia electric’s første markedsførte elbil og har siden september 2011 kunnet købes af privatpersoner. Der er tale om en elbil, der er beregnet til bykørsel, og den adskiller sig markant fra andre elbiler med dens mange fordele – den er ”kompakt, nem at køre og betjene, billig og giver stor livsglæde”.

- Der var flere kriterier, der havde afgørende indflydelse på valget af motor. For det første var der motorens ydelse. Motoren skulle være kompakt og have en høj ydelse i forhold til sin vægt. Motorens og batteriernes pladsbehov og vægt skulle begrænses. Endvidere var leverandørens evne til at indgå i selve bilens udviklingsproces af stor betydning. Endelig havde vi brug for en meget pålidelig løsning for at skåne vores kunder for problemer. Vi har i øvrigt fra starten valgt at anvende et standardprodukt til Mia’en for både at kunne udvikle bilen hurtigere og for at sikre, at den valgte løsning var velafprøvet og pålidelig, lyder det fra Patrick Largeau fra mia electric.

”Vi har haft kontakt med talrige leverandører. Ud fra vores behov fandt vi, at Leroy-Somer var den bedst egnede. Leroy-Somer råder over stor teknologisk viden om elmotorer, og de har formået at bistå os i forbindelse med hele udviklingsforløbet, både hvad angår tekniske aspekter, og ved at indgå i arbejdsgrupper med fokus på konkurrencedygtighed. Leroy-Somer har ligeledes godt kendskab til hele fremdriftssystemet, hvilket er en fordel i forbindelse med integrering af løsningen. Det skaber tillid. Endnu en fordel ved Leroy-Somer, som jeg gerne vil nævne, er, at med dem som samarbejdsparter er udvikling en selvfølge. Det er en af de få producenter, hvor man kan gå fra en asynkronmotor til en synkronmotor med de samme teknologiske garantier”, fortsætter han.

Mia’en er designet til at opfylde et klart afgrænset behov – den gør det nemlig muligt at dække 80 % af bytransporten. Mia’en har en rækkevidde på 80 km i 8 kWh-versionen og 130 km i 12 kWh-versionen. Den er elegant, økonomisk og miljøvenlig, og dermed særdeles velegnet til bytransport. Den har sin helt egen personlighed med et atypisk og attraktivt design. Og så er den meget praktisk. Den store åbning, når sidedørene (skydedøre) skubbes til side, gør det nemt at komme ind og ud af bilen og at læsse og tømme den. Det er endvidere meget nemt for forældre at få deres børn ind og ud. Førersædets centrale placering giver et fantastisk udsyn til begge sider og giver chaufføren mulighed for opmærksom og hensynsfuld kørsel.

Leroy-Somer – eksperter inden for elbiler
- ”Vi har fået de nødvendige midler til opfyldelse af vores ambitioner på dette område”, udtaler Pierre-Emmanuel Sarre, leder af drivsystemafdelingen.

Leroy-Somer råder over et ekspertisecenter med en lang række kompetencer inden for elbiler. Centerets forskningsafdeling har over 15 specialister med specialviden om de kvalitetsnormer, som bilindustrien skal opfylde, til rådighed. Leroy-Somer kan ligeledes trække på den store erfaring og knowhow, som fabrikkens mere end 500 medarbejdere råder over. ”Som et bevis på vores engagement har vi oprettet en selvstændig fabrikationsenhed med en linje til hhv. synkronteknologi og asynkronteknologi”, tilføjer Pierre-Emmanuel Sarre.

I henhold til Leroy-Somers direktør har virksomheden i dag adskillige fordele på dette marked. ”Samtidig med at vi har trukket på koncernens knowhow, har vi måttet tilpasse os bilindustriens specifikke kvalitetskrav. Vi har samlet en række forskellige teknikere med henblik på yderligere at øge motorernes pålidelighed og imødekomme de specifikke krav, der gælder for elbiler. Vi har eksempelvis ændret imprægneringsmåden for de elektriske spoler for at opnå bedre forhold ved vibrationer. Mere end 10.000 solgte køretøjer udstyret med motorer fra Leroy-Somer vidner om, at pålideligheden af vores løsninger i vid udstrækning er afprøvet”.

”Vi har desuden gjort tekniske fremskridt med hensyn til motorernes specifikke effekt og kompakthed. Leroy-Somer designer og producerer i dag særdeles højtydende, kompakte motorer med lav vægt. De nye teknologier har gjort det muligt for os at reducere motorernes vægt med 10-15 %, hvilket bidrager til at øge bilernes rækkevidde”.

Stor erfaring med elbiler

Leroy-Somer har leveret motorer til elbiler de sidste 40 år. I 1995 var virksomheden for eksempel med til at lancere den elektriske Peugeot 106, der var udstyret med en jævnstrømsmotor og med fremmedmagnetisering. Denne teknologi havde den fordel, at den gav et maksimalt drejningsmoment selv ved lave hastigheder. Der blev produceret knap 8.000 af disse motorer. I den franske by La Rochelle deltog den elektriske Peugeot 106 dengang i et projekt med elbiler til fri afbenyttelse, som var det største af sin art i Europa, og det var således også en full scale-test for producenter og udstyrsleverandører!

Den store erfaring, som Leroy-Somer har erhvervet gennem en lang række projekter, gør det muligt for virksomheden at tilbyde et komplet udvalg af motorteknologier:
– Gennemprøvede, pålidelige og robuste luft- eller vandkølede asynkronmotorer
– Synkronmotorer kendetegnet ved særlig høj ydelse
– Nye motorer med permanente magneter, der giver enestående perspektiver med hensyn til ydeevne, kompakthed og støjniveau.
Disse motorer kan anvendes til at trække lette biler og firhjulede cykler, tunge firhjulede cykler, trehjulede cykler, erhvervskøretøjer og hybridbiler samt til afkøling i lastbiler og klimaanlæg i busser.
- Vi satser på markeder med små og mellemstore serier. Elbiler udgør allerede en betydelig del af vores omsætning, konkluderer Pierre-Emmanuel Sarre.

I lyset af den nuværende udvikling inden for elbilområdet kan Leroy-Somer på kort sigt forvente en stor stigning i omsætningen i størrelsesordenen 50 %.

Om mia electric:
mia electric er en nyetableret bilfabrik, der udelukkende designer elbiler. Virksomheden tilbyder mobilitet uden CO2-udledning – elbiler, der er billige i drift og tilgængelige for den brede offentlighed. Virksomheden er dermed med til at afhjælpe nogle af de problemer, som stigende bytrafik og stigende oliepriser forårsager.
Virksomheden ligger i byen Cerizay i det franske departement Deux-Sèvres og råder over en moderne samlefabrik med en nuværende årlig produktionskapacitet på 12.000 enheder, hvilket svarer til 1.000 biler om måneden. Virksomheden beskæftiger 450 personer (september 2011).
mia electric har desuden eget designcenter, der ledes af den berømte Murat Günak, som blandt andet har arbejdet som designdirektør for Mercedes, Peugeot og Volkswagen. Derudover arbejder 16 designere sammen med afdelingen for forskning og udvikling, der består af 80 ingeniører under ledelse af David Melvin Wilkie, der tidligere var designdirektør for Bertone.
mia electric er et fransk selskab med tysk kapital, der blev stiftet i juli 2010. I forbindelse hermed blev der ansat tidligere personale fra den franske koncern Heuliez, der har mere end 80 års erfaring inden for bilindustrien, og mia electric drager dermed ligeledes nytte af Heuliez’ knowhow. Heuliez havde enestående erfaring inden for elbiler efter at have udviklet Peugeot 106 Electrique og Saxo Electrique (7.000 producerede eksemplarer), der var tiltænkt La Rochelle kommune i 2000. I juli 2010 besluttede den tyske koncern kohlpharma, ledet af professor Edwin Kohl, at overtage Heuliez’ elektriske division ved at investere 33 millioner euro i selskabet.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP