www.industriogteknik.com
LEROY-SOMER

Markant reduktion af energiforbrug for køleindustrien med Dyneo+ IE5 motorer fra Nidec Leroy-Somer

I mere end 40 år har Nidec Leroy-Somer leveret motorer og frekvensomformere til køleindustrien med stor succes. Den nyeste serie af IE5-motorer Dyneo+ giver mange fordele ved drift af skruekompressorer, stempelkompressorer, cirkulationspumper og kondensatorer. I kraft af teknologien omkring synkron reluktans permanent magnet (PM), med ferrit magnet rotor styrkes energieffektivitet performance og robusthed.

Markant reduktion af energiforbrug for køleindustrien med Dyneo+ IE5 motorer fra Nidec Leroy-Somer
I køleindustrien har man længe haft fokus på energiforbruget, energiomkostninger og miljøet. Kompressoren er det mest energikrævende element og energiforbruget kan udgøre op til 80% af det samlede energiforbrug. Elektromotoren er den vigtigste mulighed for energibesparelser.

Nidec Leroy-Somer har et komplet program af energirigtige motorer til kølesektoren og Dyneo+ IE5 synkron reluktans PM-motoren er specielt designet til variabel hastighed og leveres fra 11 til 500kW med hastigheder op til 6000 omdr./min.

I oktober 2020 stemte EU-parlamentet for en ny ambitiøs klimalov med et mål om 60% reduktion af CO2 inden 2030 og klimaneutralitet inden 2040. Kommissionens seneste regulativ (EU) 2019/1781, definerer stadig højere effektivitetsniveauer for elektromotorer og drev, der sælges på det europæiske marked.

Dyneo+ IE5 lever op til seneste krav, og giver betydelige energibesparelser i alle driftspunkter ved variabel hastighed og belastning. Driftsformen er typisk for industriel køling, hvor behovene svinger alt efter sæson og produktionsniveau. På grund af motorens høje virkningsgrad bidrager Dyneo+ løsningen til at øge COP (Koefficient for ydeevne). Ud over at hjælpe med at reducere CO2-klimaaftryk giver motorløsningen en TCO (Total Cost of Ownership) blandt de laveste på markedet og dermed et hurtigt investeringsafkast typisk på mindre end et års tilbagebetalingstid.


Markant reduktion af energiforbrug for køleindustrien med Dyneo+ IE5 motorer fra Nidec Leroy-Somer

Dyneo+ motorer er designet til udelukkende at køre med en frekvensomformer og kan derfor tilpasse sig kompressorens hastighedsbehov og forbedre dens ydeevne. oversynkron hastighed er også muligt, fordelen ved dette er mulighed for øget kølekapacitet for en given kompressor.

Motorløsningen leverer præcis hastigheds- og momentregulering og garanterer konstant drejningsmoment over store hastighedsområder uden derating eller fremmedventilering.

Nidec Leroy-Somer har udviklet Dyneo+ serien baseret på samme mekaniske platform som IMfinity®-asynkronmotorer, kendt for deres robusthed og pålidelighed. Brugen af gennemprøvede komponenter gør de nye motorer ekstremt robuste, med beregnet lang levetid. Dyneo+ er designet til nem installation, enkel idriftsætning og lave vedligeholdelsesomkostninger med lange eftersmørings intervaller.

Uanset om det er et kompakt (høj ydelse på lav centerhøjde) eller IEC-kompatibelt design, aluminium- eller støbejernshus, IP55 eller IP23, er Dyneo+ motorer lige så lette at montere i nye kompressoranlæg som standardmotorer, eller eftermontere i eksisterende installationer som en del af et energioptimeringsprojekt.

Dyneo+ er tilsluttet Systemiz interaktive applikation for online adgang til al produktinformation samt let og intuitiv frekvensomformer opsætning ved blot at scanne QR-koden på typeskiltet.

Med sit "Made in Europe”, IE5 virkningsgrad og lavt CO2-klimaaftryk er Dyneo+ -motoren berettiget til energitilskud i forbindelse med energibesparelses projekter.

Dyneo+ er det helt rigtige motorvalg til køleindustrien.

www.leroy-somer.com

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP