www.industriogteknik.com
Westermo Teleindustri AB

DDW-225 bruges i et ERTMS Level 2 system

Det svenske Banverket og Bombardier har valgt WESTERMO DDW-225 Ethernet udvidelse som udstyr i en ERTMS Level 2 sektion i Svenska Jernvägor (SJ). Det er den første level 2 installation overhovedet, der indeholder udstyr som bomme ved overskæringer. Udover pålidelighed har DDW-225 medvirket til betydelige besparelser, da der ikke skulle installeres nye optiske fibre.

DDW-225 bruges i et ERTMS Level 2 system
The European Rail Traffic Management System (ERTMS) er et større industrielt projekt, der er udviklet af en kreds af større leverandører i tæt samarbejde med EU, jernbane interessenter og GSM-R industrien. ERTMS er beregnet på at erstatte de forskellige, nationale togkontrol- og -kommando systemer i Europa. Indførelse af ERMTS vil gøre det muligt at skabe et ensartet, europæisk jernbane system og at øge konkurrenceevnen i de europæiske jernbaner.

ERMTS består af to grundlæggende komponenter: ETCS, European Train Control System, er et automatisk beskyttelsessystem til tog (Automatic Train Protection, ATP), der skal erstatte de eksisterende, nationale ATP systemer, og GSM-R, der er et radio system som muliggør tale- og data kommunikation mellem kontrol og tog. Systemet er baseret på standard GSM, der bruger frekvenser, der er specielt reserverede til jernbane applikationer med visse specifikke og avancerede funktioner. ERMTS er specificeret på forskellige niveauer, og definitionen af niveauet afhænger af hvordan jernbanestrækningen er udstyret samt hvordan information bliver transmitteret til toget.

På Ådalsbanen i Sverige udstyrede Banverket sammen med Bombardier en banestrækning med ERMTS Level 2. Det er en applikation, der er unik, da det er den første Level 2 installation overhovedet, der indeholder udstyr som jernbanebomme ved overskæringer. I et ERMTS Level 2 system får lokomotivføreren grundlæggende information om banestrækningen via GMS-R radio netværket. Informationerne til lokomotivføreren bliver sendt fra Banverkets kontrolcenter via et IP netværk, der er forbundet til kontrol- og overvågningsenheder langs sporene.

Udstyret langs sporene er forbundet til Banverkets IP netværk ved brug af eksisterende twisted-pair kobberkabler og Westermo DDW-225. DDW-225 bruger SHDSL teknologi, der tillader transmission af data med en hastighed op til 5,7 Mbit/s på kortere afstande og op til 15 km med lavere hastigheder. Imidlertid bliver modstandskraft og pålidelighed i netværket prioriteret højere end båndbredde. Den bedste balance mellem afstand og signal-to-noise ratio blev opnået ved 2,3 Mbit/s over afstande fra to til syv kilometer.

Behovet for høj pålidelighed krævede en redundant netværksløsning – og derfor udviklede den nationale jernbane administration to individuelle netværk, der er forbundet til dobbelt kontroludstyr. De forskellige netværk er helt adskilte og forbundet til backbone netværket med separate routere. Selv om det ene netværk skulle falde ud er der fuld adgang til hele banestrækningen gennem det redundante netværk. Dertil kommer at DDW-225 understøtter et antal funktioner, der tillader konfiguration til optimal kontrol. VLAN, QoS, SNMP, SSH og udvidet diagnosticering var en del af kravene fra jernbaneadministrationen.

DDW-225 er en robust Ethernet Extender med EN 50121-4-EMC godkendelse til apparatur til jernbane applikationer. Enheden er designet til barske omgivelser og kan fungere i udvidede temperaturområder (-40 til +70 grader C). DDW-225 er medvirkende til betydelige omkostningsbesparelser, da der ikke skulle installeres nye optiske fibre. DDW-225 er ligeledes fremtidssikret, da det kan opgraderes til understøttelse af fremtidige standarder til netværk hvis og når de bliver aktuelle.

Udvidelse af netværk med eksisterende kabler

Vores Wolverine serie af Ethernet Extenders medfører oprettelse af omkostningseffektive Ethernet netværk over lange afstande med store data overførsler. SHDSL teknologien, der anvendes, gør det muligt at genbruge mange typer af eksisterende, men forældede kabler – og det medfører betydelige finansielle besparelser. Datahastigheder op til 5,7 Mbit/s over kortere afstande og op til 15 km med lavere datahastigheder er blevet opnået med kabler, der er næsten 100 år gamle!

Den seneste tilføjelse til Wolverine familien er DDW-225, der bruger Westermo WeOS operativsystem, der allerede anvendes i vor vifte af Redfox industrielle routing switche. Ved at bruge WeOS får DDW-225 alle de avancerede switch- og router funktioner, der understøttes af Redfox. Disse funktioner inkluderer VLAN understøttelse, Layer 3 switching, Static Routing, Firewall funktioner, IGMP Snooping, VPN support og SNMP V3.

Billeder:
-Application.jpeg: Alle enheder langs banelegemet er forbundet til backbone fibernetværket via eksisterende kobberkabler og DDW-225. Den trådløse kommunikation mellem kontrolcentralen og toget foregår via GSM-R.
-ERTMS Level 2_2.jpeg: Lokomotivfører Per Johansson får al nødvendig information på skærmen til højre.
-ERTMS Level 2_3.jpeg: ERTMS Level 2 inkluderer bomme ved overskæringer.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 15.000 læsere af IMP