www.industriogteknik.com
EPLAN

Den nyeste effektive ingeniørmæssige udvikling

I den ideel verden skal en virksomheds ingeniørmæssige udvikling også understøtte virksomhedens strategi for digitalisering. Men hvordan kan dette bedst implementeres? EPLAN, der er leverandør af løsninger, og deres datterselskab Cideon, præsenterer deres »Effektivitets Laboratorium» (Efficiency Lab) i centrum af deres stand på Hannover Messen. Gennem dialog med de besøgende skabes en præstation/mål sammenligning som basis for den systematiske digitalisering af de ingeniørmæssige processer. Vejen, der vælges til Clouden, bærer også en virksomhed fremad: EPLAN View præsenteres for de besøgende som den første løsning med EPLAN ePulse systemet. Et tredje fokusområde er den integrerede kæde af værdiforøgelse i samarbejde med datterselskabet Rittal.

Monheim, Tyskland, 6. februar 2019 - Effektivitets Laboratoriet står i centrum af Eplan og Cideons fælles messestand på dette års Hannover Messe. Når alt kommer til alt er det at gøre ingeniørarbejde endnu mere produktivt ikke den eneste udfordring, virksomhederne står overfor i dag. I lyset af strategierne for digitalisering er det for eksempel bedst, hvis en virksomheds processer i ingeniørarbejdet også bidrager til digitaliseringen. På udstillingen arbejder konsulenter sammen med kunder for at analysere den nuværende situation med det formål at afdække de indledende potentialer til optimering af det ingeniørmæssige område af processer og data flow, og finde frem til ideer, som beslutningstagerne kan tage direkte med tilbage til deres virksomheder. Overførsel af skræddersyet og produktiv know-how bliver derfor en realitet.

EPLAN ePulse - det nye cloud system

 

Den nye software, EPLAN eView, der sender EPLAN projekter til clouden, har været tilgængelig siden starten af året. Brugere kan dele og kommentere i projekter direkte i clouden. EPLAN eView er første skridt i det nye system, der hæver udseendet af dette års messe op i clouden under brandet Eplan ePulse, der udvider Eplan platformen med perfekte, skræddersyede cloud applikationer, og gør det muligt at foretage problemfrit ingeniørarbejde igennem et netværk. Begyndelsen er gjort med den nuværende applikations portefølje: »Vort mål er at opbygge et verdensomspændende ingeniør netværk gennem EPLAN ePulse, og hele tiden kunne tilbyde funktioner med værditilvækst,» siger EPLAN Vice President Cloud Business Hauke Niehus. »Vore udviklingsteams arbejder for øjeblikket med en hel del ideer omkring dette.»

Niehus kan se afgørende fordele for cloud miljøet med den høje andel af fleksibilitet der medfører, at udviklingsteams hurtigt kan reagere på feedback fra brugerne.

»Det gør det muligt for os at optimere løsninger med kort varsel.»

Det nye system indeholder mange muligheder for samarbejde indenfor ingeniørarbejde - inklusive cloud-til-cloud forbindelser, der vil blive præsenteret ved hjælp af eksempler på best-practice vedligeholdelse.
Diskussion af visioner: Fremtidens laboratorium

Kigger vi frem i tiden, er applikationerne i EPLAN ePulse ikke begrænsede til EPLAN produkt familien. Som Niehus forklarer: »Vi arbejder sammen med vore kunder og industripartnere om dette.»

Det specielle, helt nye Future Lab vil indebære, at fremtidige, visionære diskussioner kan finde sted på Hannover Messen. Alle fremtidsorienterede innovationsmagere - inklusive ukonventionelle tænkere - er inviterede til at teste prototyper og til at bidrage med deres egne krav til fremtidige cloud miljøer. Dialogen med kunderne er vigtig for EPLAN for at kunne afstemme løsninger, og ultimativt kunne koordinere hele porteføljen til markedets behov og fortsat være i stand til at videreudvikle dem.


EPLAN Platform: stadig videreudvikling af projekter

EPLAN Platform, version 2.8 , har været på markedet siden slutningen af sidste år, og de tekniske forbedringer foregår til stadighed. I Hannover er der fokus på EPLAN Preplanning: Brugerne får maksimum support med en simplificeret udgave af higher-level PCT loops indenfor proces automatisering, nye muligheder for at håndtere planlægningsobjekter, og nye makroer til bygningsautomatisering. Området med konstruktion af ledningsnet med EPLAN Harness proD er også spændende: Udveksling af projekt data med både EPLAN Pro Panel og EPLAN Electric P8 gør integrerede processer med nabodiscipliner endnu nemmere end før.


Den (enkle) proces er målet

Præmissen er klar: Rittal og EPLAN automatiserer og industrialiserer fremstillingen af kontrol kabinetter og koblingsudstyr. Datterselskaberne arbejder sammen i Hannover for at demonstrere de enorme fordele, der er ved at digitalisere og automatisere værdikæden og vise, hvordan tiderne for produktion og samling kan reduceres betydeligt, blot med trækningen af ledninger. Præsentationerne vil vise vejen fra skematiske til 3D ledningsdiagrammer, med automatisk fremstilling af de individuelle ledninger og, endeligt, installeringen af ledningsnettet i et aktuelt kontrolkabinet. Et andet kerne element er fremskaffelse af digitale data fra enheder og produktkonfiguration via ingeniørarbejde og processer med arbejdsforberedelse - til en effektiv vej til digitale tvillinger og videre til digitalt forbundet fabrikation.

På Hannover Messen præsenterer Cideon den nyeste software udgave fra Autodesk´s Product Design & Manufacturing Collection. Der vil også være imponerende demonstrationer af ingeniørarbejde integreret med SAP ERP der medfører, at data fra fabrikationen og lister med dele er direkte tilgængelige til videre processer.
Få flere informationer på: www.eplan.de/hm19

 

Den nyeste effektive ingeniørmæssige udvikling
Foto: Hauke Niehus.jpg: »Vort mål er at opbygge et verdensomspændende ingeniør netværk gennem ePlan ePulse og konstant at kunne tilbyde nye funktioner med stor værdiforøgelse,» siger Eplan Vice President Cloud Business Hauke Niehus. Foto: Hauke Niehus.jpg: ”Vort mål er at opbygge et verdensomspændende ingeniør netværk gennem ePlan ePulse og konstant at kunne tilbyde nye funktioner med stor værdiforøgelse,” siger Eplan Vice President Cloud Business Hauke Niehus.

 

Den nyeste effektive ingeniørmæssige udvikling

Foto: HM2018.jpg: Eplan og Cideon præsenterer endnu en gang spændende ideer til effektivt ingeniørarbejde og nye sky løsninger i Hannover.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP