www.industriogteknik.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

Gør jobbet tre gange hurtigere med trådløs hjælp

Et industrielt, trådløst net har revolutioneret arbejdsdagen for lagermedhjælperne hos elektronikfabrikanten Elko.

"Det er hurtigere. Det er nemmere. Og det er mere motiverende at arbejde med end før," siger en af medarbejderne , som plukker varer på varelagerets hylder hos elektronikfanbrikanten Elko.

Arbejdet med at flytte varer fra hylderne til gaffeltrucken er blevet nemmere for de medarbejdere, der plukker varerne hos Elko. De skal ikke længere holde øje med hvilke varer de skal finde – og hvor og hvornår de skal gøre det. De får instruktioner fra den PDA (Personal Digital Assistant), de har på sig.

Et computersystem regner den mest effektive arbejdsgang ud for medarbejderne, så de nemmest kommer rundt på lagerets hylder. Systemet sender hele tiden besked om de varer, der skal plukkes, til PDAen som medarbejderne kører rundt med på deres gaffeltrucks.

Bunker af papir med plukkelister er blevet erstattet af enkle, opdaterede beskeder på PDAen fra et computer system. Lagerarbejderne kan nu finde tre gange flere varer frem pr. dag end de kunne før ledelsen indførte det nye system. Og det er et industrielt, trådløst netværk. Det sender informationerne fra computersystemet til den enkelte medarbejders PDA – og deri ligger hele hemmeligheden bag effektiviteten.

Kraftigt netværk sender signalerne
Elko lageret er bygget af masser af stål og cement. Der er hjørner og bjælker overalt. Og lange afstande. Signalerne fra et normalt, trådløst netværk som de, der er flest af i norske hjem, kan ikke bruges her. Og hvis ikke signalerne når frem får kunderne ikke deres varer – og Elko taber penge. Virksomheden er afhængig af de trådløse signaler, der når frem til området via et pålideligt trådløst netværk – uanset arbejdsbetingelserne.

Elko har valgt den trådløse teknologi fra Goodtech Products, der repræsenterer Prosoft Technology I Norge. Der hænger omkring tyve bokse ned fra loftsbjælkerne i produktionslokaler og lager. De transmitterer de trådløse signaler uanset de forhindringer, de måtte møde undervejs. Boksene er industrielle routere, der tåler intensivt brug og de har meget lang levetid. Elko måtte for nylig skifte en af boksene – men det var fordi en gaffeltruck kørte ind i den.

"Vi er meget glade for systemet," siger Stig Nerland, der er systemkonsulent hos Elko.
"Routerne er pålidelige, og systemet virker. Vi sparer tid og penge. Ligegyldigt hvor vi ville spare i virksomheden, er dette system det sidst, vi ville spare på," siger Stig.

Fakta om løsningen:

• Trådløse RLXIB-IHW radioer fra Prosoft Technology
• 15-20 radioer
• Systemet blev sat i gang i starten af 2007
• Det går ikke ned
• Systemet bruges til styring af lager, inspektion af maskiner og generel netværksadgang
• Der er normalt en master og resten er repeatere
• Mulighed for WPA2-128bit AES kryptering
• Selvreparerende teknologi
• Nemt og enkelt at sætte op med RadioLinx IH Browser
• Systemet er certificeret til ATEX zone 2

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP