www.industriogteknik.com
ARC INFORMATIQUE

Toulouse sporvejssystemer vælger den seneste version af PcVue

Sporvejsystemets integrator Roiret Transport, et datterselskab til Vinci Group, har udvalgt PcVue softwarens løsning af udgiveren Arc Informatique til at kontrollere den centraliserede tekniske drift (CTM) af de nye sporveje i Toulouse. Det er det 30. bymæssige system som har anskaffet sig denne løsning efter at Lyon sporveje og Singepore og Santiago (Chile) undergrundsbaner også har anskaffet sig denne løsning. Hver dag håndterer PcVue den nødvendige information for transporten af mere end 10 millioner passagerer verdenen over.

Toulouse sporvejssystemer vælger den seneste version af PcVue
PcVue er en centraliseret overvågningssoftware (SCADA) med en installeret base på mere end 38,000 licensen verden over. Som sporvejsversion bruges det til at overvåge CTM-udstyret (centraliseret teknisk drift), dvs. netværkets sporvejsudstyr. Dette udstyr omfatter elektriske understationer, stationer (billetautomater, rejseinformationstavler, etc.) intercom, CCTV, og nogle gange endda sporvejenes signalsystemer. Det betyder, at hvis der opstår en fejl på en billetautomat, så sender softwaren en alarm til operatøren til det centrale kontrolrum så den korrekte handling kan foretages. I tilfældet af Toulouse sporvejene vil PcVue være i kontakt med med 30 kontrollere (inklusiv en for hver af de 18 stationer). Softwaren håndterer mellem 15,000 og 20,000 informationsemner i realtid. Det kan også håndtere større applikationer, med op til flere hundredetusinde styrede variabler.

” Vi værdsatte muligheden ved Arc Informatique at kunne udvikle specifikke protokoller, isør for CCTV. Dette muliggjorde at kunne overlappe med netværk supervisionscomputere somhar ”business” protokoller og de sikrer kontinuiteten af installationerne. Det næste er, at PcVue har en ”VCR” funktion som optager hændelser. Hvis der eksempelvis skulle opstå en forstyrrelse ved et sporskifte kan helle scenariet op til forstyrrelsen spoles tilbage og ses igen. Til sidst muliggør IntraVue modulet at PcVue kan supervisere og integrere udstyr såsom CCTV kameraer direkte ved et TCP/IP netværk. Det er ikke længere nødvendigt at bruge dedikerede PC’er for hver slags udstyr.” forklarer Mr. Clarenne, Business manager ved Roiret Transport.

I et centralt kontrolrum befinder der sig faktisk en PC arbejdsstation for signalering, en anden for CTM, og endnu en anden for AVLS (automatic vehicle location system). Det enestående træk ved PcVue er, at det kan integrere alt. Signaleringsfunktioner kan integreres på CTM skærmen. I dette tilfælde med kun to skærme, operatøren kontrollerer CCTV’en, intercom med vognene og stationerne, etc.

PcVue forsyner også den oprindelige håndtering af multiskærmes visning og videovæge. Animerede grafikker som styrer de anvendte kombinationer for farvelægning af objekterne er forsynet i form at biblioteker (banekredsløb, skift, signaler, etc.). Udviklingskits fås som standard for forbindelser med tredje applikationer (sporing af vogne, rum-tid positioner, etc.).

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP