www.industriogteknik.com
HMS Industrial Networks AB

Industrielt Ethernet og trådløse forbindelser vokser hurtigt HMS har analyseret markedsandelen af industrielle netværk i 2017

Væksten af industrielt Ethernet og trådløse forbindelser bliver accelereret på grund af et voksende behov for industrielle enheder, der skal forbindes med det Industrielle Tingenes Internet. Det er hovedpunktet i HMS Industrial Networks årlige undersøgelse af markedet for industrielle netværk. Industrielt Ethernet står nu for 46 procent af markedet (38% sidste år). Trådløse teknologier er også fremadstormende, nu med 6 procent markedsandel (4% sidste år). Sammenlagt står industrielt Ethernet og trådløse forbindelser for 52 procent af markedet, mens fieldbus systemer dækker 48 procent.

Industrielt Ethernet og trådløse forbindelser vokser hurtigt  HMS har analyseret markedsandelen af industrielle netværk i 2017
Ill.: Fieldbus sammenlignet med industrielt Ethernet og trådløse forbindelser
HMS' vurdering for 2017, baseret på et antal nyinstallerede centre til automatisering af fabriksanlæg. Vurderingen er baseret på adskillige markedsundersøgelser samt HMS' egne salgsstatistikker.

HMS Industrial Networks præsenterer nu deres årlige analyse af markedet for industrielle netværk, der fokuserer på nyinstallerede centre til automatisering af fabriksanlæg på globalt plan. Som uafhængig leverandør af produkter og tjenesteydelser til industriel kommunikation og Tingenes Internet, har HMS et indgående kendskab til markedet for industrielle netværk. Her er nogle af de tendenser, som de ser indenfor industriel kommunikation i 2017.


Tingenes Industrielle Internet booster væksten i Industrielt Ethernet


Ifølge HMS vokser industrielt Ethernet hurtigere end i de foregående år, med en vækstrate på 22 procent. Industrielt Ethernet udgør nu 46 procent af det globale marked, sammenlignet med 38% sidste år.
Ethernet/IP og PROFINET ligger på førstepladsen, hvor PROFINET dominerer i det centrale Europa, og Ethernet/IP er førende i Nordamerika. Globalt følger EtherCAT, Modbus-TCP og Ethernet POWERLINK tæt efter på de amerikanske og europæiske markeder.

”Vi ser afgjort en voksende tendens til forskellige, industrielle Ethernet netværk, når det drejer sig om nyinstallerede netværkscentre,” siger Anders Hansson, Marketing Director hos HMS. ”Tendensen til industrielt Ethernet skyldes behovet for høj ydelse, integrering mellem fabriksinstallationer og it-systemer, samt det Industrielle Tingenes Internet i almindelighed.”


Trådløse systemer omdefinerer billedet af netværk

Trådløse teknologier vokser hurtigt med 32 procent, og står nu for 6 procent af det totale marked. Indenfor trådløse systemer er WLAN den mest populære teknologi, efterfulgt af Bluetooth.
”Trådløse løsninger bliver stadig oftere anvendt af maskinbyggere til at designe arkitekturen i innovativ automatisering og til nye løsninger til opkobling og kontrol, inklusive BYOD (Bring Your Own Device) løsninger via tablets og smartphones”, siger Anders Hansson.


Fieldbus vokser stadig, men væksten er i aftagende


Fieldbus er stadig den mest anvendte type af netværk, med 48 procent af markedet. Fieldbus vokser stadig, fordi mange brugere efterspørger den traditionelle enkelhed og pålidelighed, der følger med fieldbus netværket, men vækstraten er langsommere - for øjeblikket omkring 4 procent, sammenlignet med 7 procent sidste år.
Den dominerende fieldbus er PROFIBUS med 14 procent af det totale verdensmarked, fulgt af Modbus-RTU og CC-Link, begge med 6 procent.

Regionale fakta

I Europa og Mellemøsten er PROFIBUS stadig det førende netværk, mens PROFINET har den hurtigst voksende vækstrate. Tæt på følger EtherCAT, Modbus-TCP og Ethernet POWERLINK.
Det amerikanske marked er domineret af CIP netværk, hvor Ethernet/IP har overhalet DeviceNet, når vi taler om markedsandele.
I Asien er et fragmenteret marked meget synligt. Der er intet netværk, der kan betegnes som virkelig markedsførende, men PROFIBUS, PROFINET, EtherNet/IP, Modbus og CC-Link bliver anvendt i stor udstrækning. EtherCAT fortsætter med at være et betydeligt netværk, og CC-Link IE Field vinder også terræn.

Flere og flere enheder bliver forbundet

”De viste tal repræsenterer vor underbyggede opfattelse, idet vi har taget indblik fra vore kolleger i industrien i betragtning, vore egne salgsstatistikker samt den almindelige opfattelse af markedet”, siger Anders Hansson.

”Det er interessant at se, at det industrielle Ethernet og trådløse forbindelser nu står for mere end halvdelen af markedet med 52 procent, sammenlignet med fieldbus systemer med 48 procent. Succesen med en serie af industrielle Ethernet netværk og tilføjelsen af et stigende antal trådløse teknologier bekræfter, at markedet for netværk forbliver fragmenteret, da brugerne fortsætter med at efterspørge opkobling til et stort antal fieldbus løsninger, industrielt Ethernet samt trådløse forbindelser. Alt i alt bliver industrielle enheder mere og mere koblet sammen, og tendensen forstærkes af trends som f.eks. det Industrielle Tingenes Internet og Industry 4.0. Fra vort synspunkt er vi godt klædt på til at vokse med disse trends, da HMS simpelthen står for at 'Koble enheder sammen'.

Industrielt Ethernet og trådløse forbindelser vokser hurtigt
HMS har analyseret markedsandelen af industrielle netværk i 2017
Foto: Anders Hansson, Marketing Director, HMS Industrial Networks

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP