www.industriogteknik.com
HENGSTLER

ACURO AX73 fuldender Hengstlers vifte af ATEX-ratede absolutte roterende encodere

Den nye Hengstler ACURO AX73 er en klasseledende optisk encoder, der tilbyder nem installation, høj præcision og kompakte dimensioner. Derudover fuldender introduktionen af AX73 virksomhedens omfattende familie af ATEX-ratede absolutte roterende encodere, både optiske og magnetiske. Udstyrsdesignere har nu et valg af vært for komponenter til farlige miljøer, der ikke tidligere er set.

ACURO AX73 fuldender Hengstlers vifte af ATEX-ratede absolutte roterende encodere
Image1.jpeg billedtekst: Den nye Hengstler ACURO AX73 er ideel til ATEX-ratede anvendelser, der kræver præcision eller overgangsfrie hastighedsregulering.

I udviklingen af udstyr til brug i farlige miljøer er det vitalt at vælge den rette encoder. Her er eksplosionsbeskyttelse det første, man overvejer, hvilket er grunden til, at Hengstler ACURO-AX73 både er ATEX- og IECEx-certificeret som gas- og støveksplosionssikre. Den avancerede optiske encoder har også mange andre features, der giver specifikke fordele i applikationer som spil, kraner, bor og andet olie- og gasudstyr, såvel som malefabrikker, petrokemiske fabrikker, flaskefabrikker og kornmøller for eksempel.

Blandt de vigtigste fordele er AX73’erens forbindelseskoncept, hvor man kan lægge kablerne og lave den endelige installation af encoderen i forskellige trin. Dette giver betydelige besparelser i tid og penge under installationen, da kabellægningen kan laves på forhånd. Service i en nødsituation kan også gøre hurtigere, eftersom man simpelthen kan hive ledningen ud og sætte det i den nye encoder. Da mange olie- og gasplatforme anvender tunge og besværlige kabler på 40 meter eller længere, er AX73 en attraktiv løsning for kunder, der leder efter at reducere deres samlede udgifter (total cost of ownership, TOC).

En anden innovation, der gør det nemt at vedligeholde AX73, er de kun to skruer i forbindelseshætten. Mange lignende encodere anvender seks eller endda otte skruer, mens utilstrækkelig korrosionsbeskyttelse gør det meget svært at nedtage disse enheder. I stedet er særlige, patenterede skruer anvendt på AX73’eren for at beskytte mod støv, vand og korrosion.

Indbygget præcision er endnu en fordelagtig karakteristik ved ACURO AX 73. Det optiske scanningssystem giver en yderst præcist sensorsignal i 22-bit opløsning til alle de steder, hvor en præcis og overgangsfri hastighedsregulering er nødvendig. På trods af dens præcision har den et robust design med en imponerende modstand overfor chok, vibration og eksterne magnetiske felter. Derudover giver enheden brugere en IP67 beskyttelsesklasse for rustfri stålhuse og kan klare Ex-relaterede temperaturer mellem -40 til +70°C.

Selvom AX73 ses som ’storebror’ til AX65, der blev introduceret af Hengstler sidste år, er den med sit hus på en diameter på 76 mm stadig mindre end lignende konkurrerende produkter. Dette er ekstremt værdifuldt for systemdesignere, der søger pladsbesparende løsninger. Her og nu er AX73 tilgængelig med SSI, BiSS-B, BiSS-C og Profibus-interfaces.

Introduktionen af AX73 fuldender nu Hengstlers ACURO-Xproof absolutte roterende encodere -linje. Den nye AX73 og AX65 tilbyder et særligt monteringssystem, mens AX70 og AX71 absolutte encodere også er tilgængelige ligesom RX70 og RX71 trinvise varianter med integreret kabel.

ACURO AX73 fuldender Hengstlers vifte af ATEX-ratede absolutte roterende encodere

Image2.jpeg billedtekst: Introduktionen af AX73 fuldender familien af ATEX-ratede absolutte roterende encoders fra Hengstler.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP