www.industriogteknik.com
HMS Industrial Networks AB

Nye gateways fra HMS muliggør kommunikation mellem IT-systemer og maskinerne i produktionen

HMS Industrial Networks præsenterer nu endnu en gateway familie til det industrielle Tingenes Internet (iTI). De nye Anybus .NET gateways gør det muligt at overføre real-time data fra industrielle maskiner til .NET baserede IT applikationer. Det betyder, at .NET programmører kan få data direkte fra et plc system i produktionsanlægget, der kan bruges i applikationer med statistik, analyse eller vedligeholdelse. De første .NET gateways er klar til PROFIBUS og PROFINET.

Nye gateways fra HMS muliggør kommunikation mellem IT-systemer og maskinerne i produktionen
Hurtig og nem måde til at få iTI

Den grundlæggende forudsætning for det industrielle Tingenes Internet er, at applikationer kan kommunikere med it-systemer. Men den operationelle teknologi (OT) i maskinerne på fabriksgulvet bruger fieldbus- og industrielt Ethernet netværk, der er designede til real-time kommunikation – og de er som standard adskilt fra it infrastrukturen. Anybus .NET gateway'erne takler denne situation ved at optræde som oversættere, der sender og modtager data mellem PROFIBUS- eller PROFINET netværk og it-platforme, der bruger .NET som framework. Kommunikationen kan sættes op i løbet af få minutter, og .NET gateway'erne er derfor en meget hurtig måde til at indføre iTI.

Resultatet er, at it-systemerne får en hidtil uset adgang til real-time data fra maskinerne i produktionen – og det muliggør planlægning af vedligeholdelse, opfølgning af præstationsindikatorer, analyse af maskiner, produktionsstatistik og meget mere – uden at kollidere med de industrielle processer.

Løsningen kan bruges til en lang række af brugsområder, fra simple præstationsværdier, avancerede meddelelser med strukturerede typer af data, eller ultrahurtig overførsel af I/O data til det store overblik.

Virkemåden

Udover at forbinde data fra de industrielle processer til it-systemerne, gør .NET gateway'erne data forståelige for it-siden. Udveksling af informationer mellem den operationelle teknologi side og informations teknologi siden bliver defineret på en regneark skabelon der definerer, hvordan data skal kortlægges, mærkes og præsenteres i it applikationerne. Regnearket oploades til HMS kodegeneratoren, der automatisk danner en skræddersyet high level C# API (events og Post methods), der er nem at integrere direkte i en .NET applikation. Den genererer ligeledes en skræddersyet GSDML fil til plc'en.

Nemt for både .NET- og plc programmører

”Anybus .NET gateway'erne udgør en meget hurtig og nem måde til at indføre det industrielle Tingenes Internet,” siger Markus Bladh, Product Manager hos HMS Industrial Networks.
”I mere end 20 år har HMS tilbudt løsninger til industriel kommunikation mellem forskellige standarder til produktionsmaskiner, og nu bruger vi denne erfaring til at tilbyde en gateway til .NET. Det er virkelig en gateway 'til den anden side', således forstået, at den udgør et bindeled mellem it- og OT siderne - .NET programmørerne får adgang til data fra de industrielle maskiner, mens plc programmørerne kan være sikre på, at adgang til data ikke kommer i karambolage med deres kritiske systemer.”

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP