www.industriogteknik.com
HENGSTLER

Hengstler SPC-måler er selvforsynende med energi og sikret mod snyd

Da Hengstler gik i gang med at udvikle en måler til kommercielle gas- og vandmålerapplikationer, havde virksomheden to hovedmål: At gøre måleren selvforsynende med strøm for at modgå begrænsninger i form af tilgængelighed af strømtilførsel og batteridrevne enheder, og at gøre den uimodtagelig over for snyd ved brug af magneter, der kan forstyrre den mekaniske måleenhed, sådan som de findes i konventionelle målere. Frugten af Hengstlers research kan nu ses i virksomhedens SPC (Self-Powered Counter), som er blevet introduceret på det globale marked. SPC er simpel, innovativ, kosteffektiv, er ATEX-certificerede og har klasseledende chok- og vibrationsresistens.

Hengstler SPC-måler er selvforsynende med energi og sikret mod snyd
Billede 1: Den nye SPC væskemåler fra Hengstler er ikke alene selvforsynende med energi, men også resistent overfor snyd.

At være i stand til at måle niveau eller volumen af gas- eller væske-flow er naturligvis vigtigt for energiselskaber for at afgøre, hvor meget gas eller vand, der er blevet forbrugt af kunderne og dermed afgøre, hvordan der skal faktureres. Her vender energiselskaberne sig mod flowmeterleverandørernes ekspertise, og disse stoler igen på præcise leverandører af måleteknologier.

Hvor konventionel elektronik og andre kredsløb skal udføre forskellige funktioner relaterede til gas/væske-måling er der imidlertid behov for en strømforsyning. Til nogle applikationer er en uafhængig strømforsyning let tilgængelig, men det er ikke altid tilfældet – især i områder, hvor gasledninger krydser store områder af svært tilgængeligt land. På disse steder er en strømforsyning som regel upraktisk eller for dyr at installere. Enheder, der får strøm fra lysnettet, har det også svært i områder, hvor strømmen ofte ryger eller ureguleret spænding. De alternative, batteridrevne enheder giver kun en begrænset løsning på grund af begrænsninger som batterilevetid, omkostning og pålidelighed i barke miljøer. Desuden bliver SPC ved med at måle i modsætning til enheder, der stopper på grund af batterifejl eller fjernelse af batteriet.

Med dette i baghovedet har Hengstler udviklet en væskemåler, der er i stand til at udføre præcise og pålidelige gas- og væskemålinger samtidigt med at den leverer den nødvendige strøm til målingerne. Den kompakte (hus på 38mm i diameter) SPC anvender ’pulse wire’-teknologi, hvor kinetisk energi genereres ved at væsken bevæger sig og giver elektriske impulser – den første måler af sin slags, der tilbyder denne fordel.

Denne innovative, selvforsynende feature sikrer også, at måleren kan udskiftes til enhver tid, uden at man mister måledata, takket være en indbygget hukommelse. Måleværdien vil blive vist automatisk, når det nye register er tilknyttet, så fortløbende fakturering er mulig. Dette er den eneste vedligeholdelse, der kræves, siden Hengstler SPC kun indeholder en bevægelig del, akslen. Enheden har derfor tæt på ingen slid og derfor færre omkostninger og nedetid.

Fra et anti-snyd perspektiv gør enheden brug af en ikke-flygtigt FRAM-hukommelse og stærke beskyttende magneter for at undgå unddragende kunder. Ydermere kan volumener sammenlignes og tilsættes alarmer på bestemte intervaller.

En vigtig pointe er, at hver SPC kan konfigureres til de foretrukne kundekommunikationsprotokoller, inklusiv eksempelvis NAMUR, UART, M BUS, ICC eller trådløs. Yderligere fordele inkluderer ATEX-certificering, 300 gr. chokmodstand, 20 gr. Vibrationsmodstand, IP20 beskyttelsesklasse, nem og hurtig installation, ligesom den passer til alle gas- og væsketyper.

I sidste ende giver den nye Hengstler SPC frihed til at måle, når man vil, hvor man vil, og hvad man vil uden strøm udefra.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP