www.industriogteknik.com
HENGSTLER

Hengstler ACURO® AX65 er markedets mest kompakte eksplosionssikre absolutte encoder

Ved at tilbyde dimensioner på 70 mm dybe og 59 mm i diameter – hvilket typisk er det halve af konventionelle eksplosionssikre enkcodere – vil den nye ACURO® AX65 encoder fra Hengstler vise sig at være ekstremt værdifuld for systemdesignere, der søger pladsbesparende løsninger (billede 1). Desuden gør det AX65 til et mere attraktivt valg for kunder, der vil sænke sin totale omkostning (TCO), at enheden kan udskiftes uafhængigt af kablet, at der er færre skruer og potentialet til cirkelnetværks konfiguration (færre sammenføjninger).

Hengstler ACURO® AX65 er markedets mest kompakte eksplosionssikre absolutte encoder

Billede 1: AX65 adskiller sig ved at være kompakt

Blandt mange fordele gør international eksplosionssikker godkendelse (både ATEX og IECEx til minering, gas, støv) AX65 ideel til globale markeder, der blandt andet inkluderer olie- og gasplatforme, miner og kemiske fabrikker. Desuden har Hengstlers designteam også sikret, at AX65 ligeledes passer til miljøer, der udsættes for konstant påvirkning af saltvand (takket være brugen af et rustfrit stålhus i marinestandard), mens chokmodstand på 2000 m/s og axial/radial akselbelastningskapacitet på 300 N bringer den ind i en helt vifte af applikationer såsom emaljearbejde, produktionslinjeudstyr, fyldemaskiner, miksere og siloudstyr. 

På trods af størrelsen er der næsten ingen kompromiser i forhold til ydeevne med AX65. Enheden har været igennem mange test hos udvalgte kunder – især dem, der tidligere har lidt af encoder fejl på grund af manglende robusthed. Typiske kundeapplikationer var blandt andet at give præcis og pålidelig positionsfeedback i kraner, spil og andre typer af materialehåndteringsudstyr anvendt på både offshore og onshore olieboringsudstyr. Encoderen virker i miljøer med temperaturer ned til -40°C.  

Der blev ikke rapporteret om manglende robusthed med AX65 encoderen under den tre år lange testperiode. Eftersom encoderen ikke har nogen disc (scanning foregår magnetisk), er AX65 særligt modstandsdygtig over for chok (200 G) og vibration (30 G). Anvendelsen af magnetteknologi til både envejsscanning og encoderens nye elektroniske multi-turn gør AX65 ekstremt pålidelig i barske miljøer. 

Den nye multi-turn er fuldstændig selvdreven (ingen batteri) og har blottede kontaktdele og -udstyr for at sikre mod slid og et langt liv. Lav TCO er i særdeleshed en vigtig feature for AX65. For eksempel kan encoderen ikke bare installeres hurtigt og nemt på grund af dens fleksible, snap terminalsystem, men i tilfælde af service, kan hele encoderen udskiftes ved at demontere kablet fra encoderen. Dette er en stor fordel, da mange platforme anvender kabler på 40 meter eller mere. Kablerne er tunge og besværlige og skal lægges i kanaler. At skulle skifte både kabler og encoder kan derfor være en ekstrem stor udfordring og en dyr affære, hvis de ikke kan udskiftes hver for sig.

Hengstler ACURO<sup>®</sup> AX65 er markedets mest kompakte eksplosionssikre absolutte encoder
Billede 2: To skruer er alt, der skal til, for at fastgøre terminalboksen

En anden designinnovation, når det kommer til nem vedligeholdelse, er, at man kun skal bruge to skruer til denne IP66/IP67 godkendte enhed (billede 2). Hengstler er klar over, at mange sammenlignelige encodere anvender seks eller endda otte skruer, mens manglende korrosionsbeskyttelse gør sådanne enheder meget svære at tage ned igen. I stedet er der anvendt særlige sammensatte skruer på AX65 for at beskytte mod støv, vand og korrosion. Yderligere værdi er tilført designet med en akselbelastnings-rating, der reducerer behovet for belastningsmoduler, og et valg mellem SSI eller CANopen-interfaces, der kan skære af kabelføring omkostninger ved at tillade en cirkelnetværks konfiguration (billede 3).

Hengstler ACURO<sup>®</sup> AX65 er markedets mest kompakte eksplosionssikre absolutte encoder
Billede 3: Brugere kan vælge mellem SSI eller CANopen interface muligheder

I sidste ende bringer den kompakte og kosteffektive AX65 en garanti for sikkerhed og pålidelighed, der går et skridt videre inden for udvælgelse, brug og servicering af eksplosionssikre encodere, uanset hvor krævende eller udfordrende applikationen er.

www.hengstler.de

Product Manager:
Thomas Kuner
Uhlandstr. 49
78554 Aldingen
Germany
Phone: +49 7424 89 423
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP