www.industriogteknik.com
HMS Industrial Networks AB

Nye IIoT gateways fra HMS sætter industrielt udstyr i stand til at kommunikere med el-nettet

HMS Industrial Networks præsenterer nu en ny familie af Industrial IoT gateways til intelligente el-net applikationer. Anybus SG-gateways muliggør kommunikation mellem industrielle applikationer og energi protokoller. Denne kommunikation er simpelthen basis for det såkaldte intelligente el-net (Smart Grid), hvor el-værker og energiudstyr interagerer med industrielle applikationer. SG-gateways er endnu et eksempel på, hvordan HMS går til det Industrielle Tingenes Internet.

Nye IIoT gateways fra HMS sætter industrielt udstyr i stand til at kommunikere med el-nettet
Anybus SG-gateways muliggør det Intelligente El-Net

De nye SG-gateways muliggør kommunikation mellem industrielle enheder, der kører med Modbus, PROFIBUS, PROFINET, EtherNet/IP, eller M-Bus, og energi protokoller (IEC61850 og IEC60870-5-104). Det betyder, at et el-værks kontrolrum, der bruger IEC protokoller, kan kobles op til industrielle enheder som eksempelvis generatorer, drev, filtre og beskyttelses udstyr.

Da SG-gateways kan optræde som både hoved- og slave enhed, er det også muligt at koble intelligente elektroniske enheder, der kommunikerer via IEC standarder, op til industrielle netværk og gøre det muligt at kontrollere dem med PLC'er fra f.eks. Siemens, Rockwell eller Mitsubishi.

Anybus SG-gateways kan ligeledes bruges til at fjernstyre kontrol og styring af elektrisk udstyr i el-nettet. Data sendes over Ethernet- eller 3G netværket ved hjælp af telekontrol protokoller, hvorefter data kan vises ved hjælp af en software applikation i el-værkets kontrolrum.

Forskellige versioner – samme konfiguration

Anybus SG-gateways leveres i forskellige udgaver til håndtering af forskellige, industrielle netværk og kommunikations standarder. Disse omfatter I/O, Modbus, PROFIBUS, PROFINET, EtherNet/IP eller M-Bus. Alle versioner anvender det samme, netbaserede værktøj til konfiguration, hvor kommandoerne trækkes og slippes – det betyder en hurtig og nem installation. Der er ikke brug for yderligere værktøjer til udvikling – bare en standard browser.

”Anybus SG-gateways er et kraftfuldt værktøj til håndtering af konverteringen mellem energi- og industri standarder,” siger Niklas Selander, Product Manager hos HMS Industrial Networks. ”Det intelligente el-net kan indebære betydelige energibesparelser og optimeringer, og der er stor efterspørgsel i markedet på at finde mere intelligente energi løsninger. Men for at realisere det intelligente el-net, må der kommunikeres mellem de komplekse IEC protokoller og den industrielle verden. Vore nye SG-gateways løser dette problem. Vi har allerede en del større, industrielle kunder, der bruger løsningen.”

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP