www.industriogteknik.com
HMS Industrial Networks AB

Nye måder til sammenkobling af PROFI-verdenen

Automatiserings ingeniører har ofte brug for at kunne danne bro over kløften mellem de forskellige protokoller og netværk, der bliver brugt i en fabrik – men de har også brug for at kunne muliggøre kommunikation mellem udstyr indenfor den samme familie af netværk. Eksempelvis er der mange enheder og undersystemer i PROFINET og PROFIBUS verdenen, der ikke nødvendigvis kan kommunikere med hinanden. Det kan være nødvendigt at forbinde forskellige, fysiske formater som f.eks. kobber og fiberoptik, eller koble/afkoble I/O data mellem to kontroller netværk. HMS Industrial Networks kan, med sin seneste, opgraderede Anybus X-gateway, tilbyde forskellige måder til at sammenkoble forskelligartet PROFI-udstyr.

Nye måder til sammenkobling af PROFI-verdenen
Foto: Anybus X-gateway

”Ifølge vor seneste markedsundersøgelse er PROFINET og PROFIBUS to af de mest brugte netværk på det globale marked i dag,” siger Markus Bladh, Product Manager for gateways hos HMS Industrial
Networks.

'Derfor får vi naturligvis en mængde af forespørgsler om tilslutningsmuligheder til PROFI-verdenen, men også om tilslutninger i disse netværk. Selvom vore Anybus gateways er mest kendte for at kunne koble alle typer netværk sammen, er det interessant at observere den opmærksomhed, Anybus X-gateways får som en omkostningseffektiv måde til at koble forskellige, fysiske formater og standarder sammen i PROFI-verdenen. Det sætter systemintegratorer og ejere af virksomheder i stand til at koble ellers inkompatible enheder og systemer sammen.”

Her er nogle få eksempler på hvordan Anybus gateways kan løse problemer med sammenkobling i PROFINET og PROFIBUS:

1. Sammenkobling af en PROFINET IRT maskine med en kontroller PLC

Mange produktionsanlæg har brug for at koble/afkoble I/O data mellem to kontroller PROFINET IRT netværk – for eksempel mellem to segmenter i en fabrik. Anybus X-gateway'en kan fungere som en PROFINET/PROFINET sammenkobling, der muliggør hurtig overførsel af I/O data. PROFINET interfacet virker som en I/O enhed på PROFINET I/O eller IRT netværket.

2. Sammenkobling af PROFIBUS netværk
Kobling eller afkobling af I/O data mellem to kontroller PROFIBUS netværk er en anden, almindelig opgave for ANYBUS X-gateway'en. Denne funktion kaldes ofte DP/DP kobling. De to PROFIBUS netværk bliver galvanisk og logisk isoleret fra hinanden.

3. Sammenkobling af PROFINET I/O netværk

Det er også muligt at koble eller afkoble I/O data mellem to kontroller PROFINET I/O netværk. Et velkendt udtryk for denne funktion er PN/PN kobling.

4. Sammenkobling af et fiberoptisk netværk og et kobber netværk

PROFINET FO er især populært i den tyske auto industri. Der er imidlertid mange maskiner og systemer, der ikke er forsynet med en fiberoptisk forbindelsesmulighed. Anybus X-gateway kan fungere som opkobling mellem de to udgaver af netværk og gøre dem i stand til at kommunikere sammen.

5. Migration fra PROFIBUS til PROFINET
Der er mange fabrikationsanlæg, der har velfungerende PROFIBUS netværk, enten som deres hovednetværk eller som undersystem i virksomheden. Der er imidlertid ofte brug for at installere enheder eller systemer, der arbejder i PROFINET. Det gøres nemt med en Anybus X-gateway. X-gateway'en fungerer som oversætter mellem de to netværk og kan installeres på få minutter – en meget hurtig måde at migrere fra fieldbus til industrielt Ethernet. Slutbrugerne kan genbruge og koble velfungerende, eksisterende udstyr sammen med nye, højeffektive automatiseringssystemer.

”For øjeblikket ser vi en forøgelse af netværk med både fieldbus- og industrielt Ethernet,” siger Markus Bladh.
”Der er en trend til, at det Industrielle Internet of Things og Industry 4.0 kræver, at flere og flere industrielle maskiner skal arbejde i netværk – og det kræver også mere sammenkobling i de forskellige verdener af netværk. Med serien af Anybus X-gateway produkter kan HMS tilbyde en nem og omkostningseffektiv løsning til forbindelse mellem forskellige enheder og netværk i PROFI-verdenen.”
Nye måder til sammenkobling af PROFI-verdenen

Foto: Markus Bladh, Product Manager, Gateways

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP