www.industriogteknik.com
HMS Industrial Networks AB

Tingenes Internet – hvad er det?

På en skole i Oxford er der on-line kontrol med opvarmning, ventilation, vand, lys etc. På EF International Language Centre i Oxford har system integreringsvirksomheden Global Electrical Solutions Ltd. installeret et BAS (Building Automation System), der gør skolen ”intelligent”. Systemet overvåger og styrer varme, ventilation, vand, lys m.m. Ved at koble Netbiter Remote Management gateways sammen med Rockwell kontrolpaneler, kan brugerne on-line se den aktuelle situation for temperatur, niveauer og forbrug. Brugerne kan også tænde lys eller åbne vinduer via fjernbetjening – det er en gennemført brug af Tingenes Internet.

Tingenes Internet – hvad er det?
En Netbiter gateway forbindes til en Rockwell kontrol PLC. Brugerne får adgang til bygningens system via www.netbiter.net

Global Electrical Solutions (GES) er en systemintegrator virksomhed i UK, der er specialiseret i at bygge meget effektive kontrolpaneler, der bruges i bygninger, i el- og energisektoren, i fabrikker m.m. GES har brugt Netbiter Remote Management løsningen til fjernovervågning og -kontrol i en af deres nyeste installationer hos EF International Language Centre i Oxford. Netbiter Argos net interface er indgangen til systemet for brugerne - interfacet viser de aktuelle værdier fra bygningen, og det sætter brugerne i stand til at generere rapporter og få alarmer, hvis forudbestemte grænseværdier overskrides.

Tingenes Internet – hvad er det?
 
Aktuelle værdier – aktuelle billeder. GES har anvendt billeder fra de virkelige bygninger i skolen, da de designede Netbiter styrepanelerne. Brugerne kan se de aktuelle værdier i real-time på disse styrepaneler - og kontrollere varme og ventilation via fjernbetjening.

Tingenes Internet – hvad er det?

Hvordan virker det?

En Netbiter EC310 gateway kobles til Rockwell Micro800-series PLC'en, som kontrollerer de forskellige systemer i bygningen. Netbiter gateway'en sender data til den cloudbaserede Netbiter Argos tjeneste, hvor data bliver gemt og kan findes igen. GES og ejerne af bygningerne kan logge ind på www.netbiter.net for at se de aktuelle værdier - eller starte eller stoppe udstyr, åbne vinduer og tænde eller slukke lys, altsammen fra deres Netbiter Argos styrepanel. Dertil kommer, at de kan få alarm via e-mail, når visse værdier overskrides (for eksempel hvis CO2 niveauerne bliver for høje). Det er også muligt at generere rapporter om forbrug og ydelse over tid.

”Det virker virkeligt fremragende,” siger Mark Jenkyns, Managing Director hos Global Electrical Solutions. ”Det er nemt for os at designe grafiske styrepaneler til Netbiter Argos, så vi kan bruge dem som adgang til vort system til intelligente bygninger.”

Tingenes Internet – hvad er det?

Færre service besøg betyder hurtigere tilbagebetalingstid

Løsningen med fjernbetjening er blevet godt modtaget af Global Electrical Solution’s kunder, da det både betyder bedre kontrol samt lavere omkostninger til vedligeholdelse, da dyre servicebesøg kan reduceres til et absolut minimum. Prisen for en fjernbetjenings gateway er normalt den samme som udgifterne til et service besøg, så tilbagebetalingstiden strækker sig normalt blot over et par måneder.

Mark Jenkyns forklarer: ”Hvis en kunde anmelder et problem med opvarmningen, er der en god mulighed for, at det er en føler fejl, der normalt ville kræve besøg på stedet af en ingeniør med test udstyr. Med Netbiter på lokationen kan vi nu logge ind på enhver af bygningens kontrollere og undersøge real-time værdierne for at afgøre, om det er føleren, der fejler eller ikke fejler – uden at forlade vort kontor. En ny enhed kan bestilles og installeres meget hurtigt.”

Mark Jenkyns oplevede selv en af fordelene, da han installerede en løsning til fjernovervågning i et af rummene på skolen: ”Da jeg kom tilbage til kontoret, gik det op for mig, at jeg havde glemt at tænde for det varme vand igen. Men da rummet nu havde Netbiter installeret, kunne jeg nemt gå ind og tænde for vandet - bare med et museklik. Mange servicebesøg og vedligeholdelsesarbejder drejer sig normalt om simple ting som dette, så med Netbiter kan vi spare en masse tid og penge for både kunderne og os selv.”

GES har nu installeret Netbiter på to skoler og et hotel i Oxford området, og kan se mange andre applikationer for Netbiter og deres kontrol paneler. ”Det giver virkelig mening for vore tilbud, da det forsyner kunderne med et letfatteligt overblik over deres systemer, og da omkostningerne for service og vedligehold samtidig bliver holdt nede”, slutter Mark Jenkyns.
 
Tingenes Internet – hvad er det?

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP