www.industriogteknik.com
TWK

Sikre og kompakte enkodere til selvkørende køretøjer

En sikker måling af fartøjets vinkel og måling af farten er nøglekrav til køretøjer, inklusive de industrielle trucks. Dette er muligt med funktionelt sikre og certificerede enkodere med et passende sikkerhedsinterface på roterende aksler og motordrev.

Sikre og kompakte enkodere til selvkørende køretøjer
Absolute SIL21 enkoder med CANopen sikkerhedsinterface.

Selvkørende køretøjer kan nærme sig deres målpositioner hurtigt, når de har sikre positions- og fartdata. Overvågning med kompakte og sikre enkodere hjælper med til at beskytte miljøet, medarbejderne og maskiner.

Særligt på området med selvkørende køretøjer er der behov for certificerede sikkerhedssensorer i lille størrelse, især til AVG (/Automatiserede, styrede køretøjer) og AMR (Selvstændige, mobile robotter). Til sammenligning kan AMR'er bedre tilpasses til den aktuelle arbejdssituation. Dette er på grund af deres mere uafhængige navigeren rundt uden behov for ruter, specifikationer for ruter eller anden infrastruktur. De kan tilpasse deres ruter til situationen og som regel udføre mere effektiv logistik. I de tilfælde er en højtydende sensorteknologi nøglen til sikker drift. Styrevinkel, hjulhastighed og hvert enkelt køretøjs position må altid være øjeblikkeligt tilgængeligt.

For at spare plads og vægt i i hurtige og kompakte systemer er det nødvendigt med letvægts sikkerhedssensorer. TWK tilbyder en portefølje af certificerede sensorer i et kompakt design med forskellige sikkerhedsinterfaces. For eksempel enkelt-omdrejnings enkodere med en diameter på huset og længden på bare 38 mm og et Fail-Safe-over-EtherCAT (FSoE) interface (TRK38), eller enheder med en dybde på huset på bare 30 mm og et CANopen sikkerhedsinterface med en diameter på 55 mm (TBN55). Forskellige designs på husene kan leveres til disse og andre sikkerhedsinterfaces som f. eks. PROFIsafe via PROFINET. Sensorer med vore pålidelige multiomdrejnings gearbokse kan leveres med diameter fra 42 mm.


Sikre og kompakte enkodere til selvkørende køretøjer
Absolute SIL2 enkoder med fejlsikkert EtherCAT interface

Vore miniature enkodere kan monteres på et automatiseret, styret køretøj for at detektere farten. Alternativt kan de monteres på køretøjets motor. Enhederne kan også levere med magnetisk isolerende huse i stål. De kan håndtere hastigheder på op til 15.000 omdrejninger i minuttet, og have en typisk opløsning på positionen på 16 bits/3600.

En anden applikation for vore kompakte enkodere er detektering af fartøjets styrevinkel. Her kan der også foretages målinger på hjulet eller, efter et midlertidigt transmissionstrin, på servomotoren. I det sidste tilfælde kan TWK levere enheder med SIL2 certificeret software – den såkaldte slew-ring funktion, der pålideligt omformer positionen af motor/sensor akslen til hjulenes position (styrevinkel). Dette virker med vilkårlig rotation over hele måleområdet og for mindst 1.024 omdrejninger, selv når der ikke er tændt for enkoderen. Hjulpositionen er pålidelig og korrekt, når der tændes igen. Ved igangsættelse overfører bruger gearudveksling og den ønskede opløsning som parametre via enkoderens interface – og enkoderen er klar til brug.

Alle enheder er certificerede i overensstemmelse med IEC 61508 og/eller ISO 13849 - på SIL2 eller PLd niveau. Yderligere enheder kan leveres med SIL3 certificering. Dertil kommer, at TWK kan levere UL®, E1, ATEX/IECEx og fuldt redundante (R2) certificerede sensorer.


  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP