www.industriogteknik.com
HMS Industrial Networks AB

HMS præsenterer kommunikationsløsninger til systemer til lagring af batterienergi

HMS Networks præsenterer nu adskillige kommunikationsløsninger til det hurtigt voksende batterimarked. BESS teknologi kræver kommunikationsmuligheder, der kan forbinde batterier og perifere komponenter, kommunikation med elnet, systemer til fjernovervågning og meget mere.

HMS præsenterer kommunikationsløsninger til systemer til lagring af batterienergi
BESS (Battery Energy Storage Systems - Systemer til lagring af batterienergi) kan være et af nøglepunkterne til at løse energikrisen og gøre verden mere bæredygtig. Da grønne energikilder som vind og sol ikke altid er tilgængelige, kan store batteriparker gøre det muligt at lagre energi til brug, når der mindre sol eller vind.

BESS har brug for at kommunikere
Systemer til lagring af batterienergi består af battericeller, der sættes sammen i batteripakker, der så kan kombineres i containere, der igen kan udgøre batteriparker på størrelse med flere fodboldbaner. Systemerne kan bruge nye eller genanvendte batterier, og kan kombinere mange, forskellige komponenter. Imidlertid skal disse store batteriparker bruge en masse kommunikationsmuligheder for at virke. HMS præsenterer en omfattende pakke af kommunikationsløsninger til dette område af
applikationer.

Forebyggelse af fejl og CAN-baserede enheder til netværk
Da autoindustrien har været foregangsmænd med hensyn til batterimarkedet, er CAN den foretrukne kommunikationsstandard i mange systemer. Hertil har HMS en omfattende portefølje af kommunikationsløsninger via Ixxat brandet – til pc forbindelser, netværk, line extension, galvanisk isolering og mere. Når der arbejdes i netværk er beskyttelse af komponenter afgørende, både mod eksterne kilder (som f.eks. lynnedslag) og mod systemrelaterede fejl (AC/DC støj). Enhedsbeskyttelse er et must for at undgå skader.


HMS præsenterer kommunikationsløsninger til systemer til lagring af batterienergi

Ixxat produkter fra HMS til CAN-baseret netværk og beskyttelse af enheder.

Gateways til netværk
BESS kombinerer ofte en bred vifte af forskelligt udstyr fra forskellige industrier i en enkelt applikation – batterier, BMS, plc'er, enheder til brandalarm eller air condition. For at kombinere forskelligt udstyr er det nødvendigt at sammenkoble forskellige protokoller og netværksstandarder. CAN, Modbus, BACnet, KNX og andre protokoller kan nemt linkes via intelligente gateways fra HMS, der kan håndtere den altoverskyggende dataudveksling, og samtidig gøre central kontrol mulig.

Dertil kommer, at disse gateways kan filtrere selektivt, kortlægge og, om nødvendigt, manipulere data for at kunne muliggøre den bedst mulige dataudveksling.


HMS præsenterer kommunikationsløsninger til systemer til lagring af batterienergi

Gateways fra HMS til netværk er velegnede til brug i BESS.

Sky/SCADA opkobling og fjernadgang
Intelligente netværk er også nødvendige for at koble op til sky løsninger eller SCADA systemer. Denne opkobling kan foretages ved hjælp af SG (Smart Grid) gateways fra HMS, der understøtter både energi- og industrielle fieldbus protokoller, samt protokoller, der skal anvendes til forbindelse til skyen.

SG gateway'en muliggør både centraliseret kontrol og fjernadgang til forudsigelig vedligeholdelse, logging eller data visualisering, ved at bruge i4SCADA® løsningen fra det HMS-ejede firma WEBfactory®. SG gateways har også robuste cybersecurity egenskaber, som eksempelvis firewall, OpenVPN®, TLS kryptering og brugerstyring. Disse beskyttende foranstaltninger er uundværlige til beskyttelse mod cyber angreb.


HMS præsenterer kommunikationsløsninger til systemer til lagring af batterienergi

Ixxat® SG-gateways håndterer kommunikation mellem energi- og industrielle protokoller, hvor WEBfactory i4SCADA muliggør høj tilpasning af datavisualisering.


”Vi ser en hurtigt voksende efterspørgsel efter kommunikationsløsninger til systemer til lagring af batterienergi, da samfundet som helhed vil have mere bæredygtige energikilder som vind og sol,” siger Alexander Hess, General Manager hos HMS Business Unit Ixxat.
”Man skal have kommunikation for at få BESS systemer til at virke, og HMS tilbyder en omfattende portefølje af løsninger til industriel kommunikation til at løse problemerne med kommunikation i disse systemer.”

Få mere at vide i denne HMS TechTalk

Mere om kommunikation til systemer til lagring af batterienergi på: www.ixxat.com/bess

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 15.000 læsere af IMP