www.industriogteknik.com
Leuze Scandinavia

Et måle- og detektions multitalent

Den innovative ODT 3C sensor fra Leuze kan behandle både måle- og detektionsopgaver. Den nye 2-i-1 løsning er derfor egnet til en bred vifte af automatiserede, industrielle applikationer.

Et måle- og detektions multitalent

Den nye ODT 3C sensor fra Leuze sender informationer om både detektions- og måleresultater til maskinkontrol-systemet via IO-Link – en effektiv og økonomisk 2-i-1 løsning.

Er der emner på transportbåndet? Hvis ja: Hvad er positionen eller afstanden til maskinen? Det er typiske emner, der skal behandles i mange industrielle applikationer og processer. Tidligere løste systemoperatøren problemer ved brug af flere sensorer. Med den nye ODT 3C fra Leuze er der kun brug for en enkelt enhed.: Den innovative sensor kan transmittere både detektions- og måleinformationer til systemkontrollen, hvilket gør den til en både effektiv og økonomisk 2-i-1 løsning.

Fleksibel med en enkelt sensor
ODT 3C sender måleværdier og omfattende diagnosedata via IO-Link. Data omfatter temperaturværdier, advarsler og signalkvalitet. Sensoren indeholder imponerende sort/hvid adfærd (< ± 3 millimeter på 150 millimeter). Driftsområdet kan nemt justeres, enten via indlæringsknappen, "teach-wire" eller IO-Link'et. Den nye Leuze sensor indeholder også imponerende, funktionel pålidelighed: Undertrykkelse af aktivt, omgivende lys forhindrer fejldetektering, selv når den udsættes for direkte lys fra systemer til LED belysning. LED'er, der nemt kan ses fra alle sider, gør det muligt hurtigt at kunne aflæse status for ODT 3C. To uafhængige udgange og sensormodeller med advarselsoutput eller en lille lysprik (pinpont) afrunder sensorens funktioner. Det sætter anlægsoperatørerne i stand til at anvende ODT 3C fleksibelt i mange applikationer.


Et måle- og detektions multitalent

ODT 3C's driftsområde kan indstilles numerisk via IO-Link, og dette ovenikøbet meget nøjagtigt, takket være kalibrering af enheden og nærmest uafhængighed af reflekser på afstand (fjernbetjening).


Et måle- og detektions multitalent

På grund af undertrykkelse af det omgivende lys bliver ODT 3C sensoren fra Leuze ikke påvirket af direkte lys fra LED-belysning. Det forhindrer ukorrekt afbrydelse og forøger sensorens funktionelle pålidelighed.


Et måle- og detektions multitalent

Et eksempel på anvendelse i fødevareindustrien: En maskine ruller dej af til bagerivarer. ODT C3 sensoren peger ned på dejen. Den sender en afstandsværdi til den overordnede kontrol. Målet er at regulere dejen indenfor en optimal afstandsværdi på 100-120 mm. Hvis sensoren detekterer en værdi udenfor målværdien, justerer transportbåndets motor tilsvarende farten på transportbåndet. Måleværdien vurderes i procesdata via IO-Link. Dertil kommer, at diagnosedata sendes til controlleren via IO-Link til Industri 4.0 formål.


  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

Leuze Scandinavia
Udsyn til det hele

Slut dig til de mere end 15.000 læsere af IMP