www.industriogteknik.com
AGILOX

Ny adm. direktør hos AGILOX

Helmut Schmid overtager roret hos AGILOXAGILOX foretager nye udnævnelser i topstyrelsen. Helmut Schmid overtager posten som administrerende direktør (CEO) i januar 2022, som efterfølger for den tidligere CEO Franz Humer. Schmid fortsætter AMR fabrikantens (Autonome Mobile Robots – selvstyrende mobile robotter) igangværende strategi om udvidelse af sine globale markedsandele. Som eneste administrerende direktør for AGILOX tilføjer han tre nye, autoriserede underskriftsberettigede til ledelsesteamet, Josef Baumann-Rott, Klaus Pucher og Robert Mayer.

Helmut Schmid, der i mange år stod i spidsen for den førende fremstiller af robotter, Universal Robots, i Tyskland og Vesteuropa, overtager nu stillingen som administrerende direktør hos AGILOX. Med Schmid, der er en internationalt erfaren CEO og robotteknologi entusiast, fortsætter virksomheden sin kurs mod yderligere udvidelser. I sin tidligere stilling var Schmid administrerende direktør for den tyske robotpioner, Franka Emika GmbH i München.

Ny ledelse for AGILOX
Helmut Schmid er specialist indenfor vækststrategier, forretningsudvikling, ændring af ledelse, internationalisering samt salg og marketing. I sin lange karriere har han allerede grundlagt adskillige virksomheder, ledet dem med overskud og, i særdeleshed, implementeret skalerbare modeller for forretningerne. Han har ofte udviklet nye salgsprocesser og -strukturer, og implementeret nye adgang-til-marked strategier på målrettet vis. Den uddannede flyingeniør har også gjort sig bemærket som medstifter af German Robotics Association and Robotics Ventures GmbH. Nu ønsker den nye CEO for AGILOX at fremme virksomhedens yderligere udvikling og gøre den international.

”AGILOX er et brand med en stærk basis og et lige så stort markedspotentiale. Jeg ser frem til at anvende min erfaring i virksomheden til at fortsætte med at udvikle den profitabelt og positionere den vedvarende på markedet,” siger Schmid.

Flydende overgang

”Med sine mange års erfaring indenfor robot miljøet har Helmut Schmid dybdegående ekspertise indenfor både teknik- og ledelse, og kan nu, som CEO for AGILOX, yderligere udvikle firmaet fra dets glimrende udgangsposition, og understøtte vor planlagte vækst med det mål at blive ledende på verdensplan som AMR leverandør,” sagde dr. Thorsten Dippel, Managing Director for the Carlyle Group, der har været nøglepartner med AGILOX siden juni 2021.

Daniel Haider, Managing Director hos Raiffeisen Invest Holding GmbH & Co KG, fremhæver ligeledes den nye CEOs internationale forretningserfaring: ”Vi er meget glade for, at en så velrenommeret ekspert indenfor robotteknologi har tillid til AGILOX. Med Helmut Schmid som vor nye CEO, fortsætter vi vor vej mod dynamisk vækst på internationalt plan.”

Virksomhedens tidligere CEO, Franz Humer, er også tilfreds med den nye topleder: ”Det var især vigitgt for os som grundlagde virksomheden, at den nye administrerende direktør fortsætter AGILOX’s succesrige, etablerede strategi for fremtiden, og samtidig udvikler vort brands DNA. Med Helmut Schmid får AGILOX en CEO, der vil udvikle virksomheden progressivt og holde os på rette spor i fremtiden.”

Schmid ser også frem til den nye udfordring: ”Jeg ser frem til at fortsætte det gode arbejde med forberedelser sammen med hele teamet, og fra nu af være medvirkende til AGILOX succeshistorie. Internationalisering og yderligere ekspansion af hovedkvarteret i Neukirchen nær Lambach er bare nogle få af de store emner, jeg ser frem til at komme i gang med.”

Franz Humer tiltræder AGILOXs bestyrelse som bestyrelsesformand, og skal forberede virksomhedens næste strategiske skridt, især indenfor produktudvikling og organisation i USA. Dirk Erlacher flytter til Kina og skal opbygge det asiatiske marked fra Shanghai.

Virksomheden AGILOX
Siden 2009 har AGILOX stået for intelligente, automatiserede og styrede køretøjer med ekstra værditilvækst, som imødekommer de højeste kvalitetskriterier. Målsætningen for virksomheden, der er specialist indenfor intralogistiske robotter, er at sætte kunderne i stand til at designe deres intralogistik ved hjælp af AGILOX’s produkter. For at gøre dette, udvikledes industriens mest styrbare palle AMR, AGILOX ONE. I 2021 tilføjede virksomheden en autonom, afbalanceret gaffeltruck, AGILOX OCF, til sin portefølje. De intralogistiske robotter er udelukkende udviklet og produceret i virksomhedens hovedkvarter i Østrig, hvor der for øjeblikket er omkring 100 medarbejdere.


Ny adm. direktør hos AGILOX
Helmut Schmid, der er en international erfaren CEO og robotteknologi entusiast, er nu i spidsen for AGILOX’s videre udvikling.Ny adm. direktør hos AGILOX
Som ekspert indenfor segmentet robotteknologi, har Helmut Schmid med dybdegående industrierfaring forudsætninger forl at give AGILOX betydelig fremgang og udvikling.


Ny adm. direktør hos AGILOX
Helmut Schmid ønsker, som ny CEO for AGILOX, at fremme internationaliseringen af AGILOX.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 15.000 læsere af IMP