www.industriogteknik.com
Leuze Scandinavia

Et virkeligt levn fra istiden, på flaske

Driftssikre systemer og hurtig kundeservice er væsentlige for at leve op til efterspørgslen efter mineralvand.

Et virkeligt levn fra istiden, på flaske

Når mineralvand føres frem på transportbånd, er Romina Mineralbrunnen særlig opmærksom på en forsigtig og bæredygtig tilgang, hvad angår forvaltning af ressourcer.

Engageret i de højeste standarder
"Urørt siden istiden" er ikke et reklameslogan, men et faktum - et virkeligt levn fra istiden, der stadig eksisterer i dag: Da isen smeltede, blev kolossale mængder vand drænet ind i bjergkæden Schwäbische Alb. Jorden blev udsat for usædvanlige forskydninger, som skabte dette hulrum, der blev forseglet omkring 400 meter under overfladen. Siden da har tunge lag af uigennemtrængelige sten forhindret regnvand i at sive ind i hulrummet og beskyttet det mod enhver nutidig miljømæssig indflydelse. Som et resultat heraf har EiszeitQuell en original renhed og kvalitet - nøjagtigt ligesom vand for over 10.000 år siden. Det indeholder en balance af mineraler og et lavt indhold af natrium og salt. Depotet med mineralvand blev opdaget i 1970’erne, da der blev udført en boring i nærheden af Romina Mineralbrunnen i Reutlingen-Rommelsbach i Sydtyskland. "Dette vand har en exceptionel kvalitet og er en virkelig gave fra naturen," siger Stefan Lederle, chef for vedligeholdelse hos Romina Mineralbrunnen, som ved nøjagtigt, hvor værdifuldt "hans" vand er: "Denne unikke vandkvalitet er det, der ansporer os og årsagen til, at vi er engageret i kun at acceptere de højeste standarder i den komplette påfyldningsproces." Romina Mineralbrunnen undergår desuden jævnlige interne og eksterne kvalitetskontroller, som langt overstiger det, der er påbudt af loven. Det har tilladt firmaet at opnå IFS-certificeringen (International Featured Standard) og bestå prøven i den højeste kategori "Higher Level". Kriterierne for "Higher Level" anses for at udgøre den strengeste standard i fødevareindustrien.

Modernisering og udvidelse af glas- og palletiseringssystemet
EiszeitQuell kan fås uden brus, med blid brus og brus, i store og små flasker fremstillet af glas og PET. "Glasflasken, som har en påtrykt istap hele vejen rundt, har genfundet en virkelig popularitet i nogen tid nu," forklarer Lederle. Derfor investerer Romina Mineralbrunnen kontinuerligt i påfyldning af glasflasker og sikrer, at produktionsprocesserne lever op til de seneste tekniske og økologiske standarder. Romina begyndte at modernisere sit glassystem i 2020. Firmaet har i løbet af flere byggefaser indsat i drift sin transportteknologi, paknings- og udpakningsmaskiner, kassevaskemaskiner, depalletiseringsmaskiner til nye glas og et helt nyt palletiseringssystem med en dobbelt palletiserings- og depalletiseringsmaskine. Dette nye komplette system har arbejdet hårdt med pakning af mineralvand lige siden. Romina Mineralbrunnen har valgt BEYER Maschinenbau som partner til dette projekt. Den erfarne maskinbygger fra Roßwein i Sachsen, Østtyskland, er specialiseret i planlægning, udvikling og fremstilling af effektive transport- og pakkesystemer til føde- og drikkevareindustrien: Dette familiefirma, som nu drives af den fjerde generation, kan yde en service hele vejen rundt takket være et højt niveau af vertikal integration. Fra den enkelte pakkemaskine til det komplette system med transportteknologi til beholdere, enhedspakker og paller. Disse systemer er ofte suppleret af maskiner til sortering og kontrol af beholdere og enhedspakker. BEYER Maschinenbau lever også op til systemets behov for servicering med omkring 50 erfarne teknikere. "Da vi startede vores samarbejde med Romina Mineralbrunnen i starten af 2020, stod der stadig et glassystem og et PET-system ved siden af hinanden her," siger Till Beyer, CEO og ejer af BEYER Maschinenbau. I maj sidste år blev PET-system flyttet til et andet område i en bygning på den anden side af vejen. Derefter var vi i stand til at starte udvidelsen. Først har vi moderniseret det nye palletiserings- og depalletiseringssystem med det komplette palletransportsystem. Dernæst kom paknings- og udpakningsmaskinerne og det komplette kassetransportsystem. Det blev fulgt op af kassevaskemaskinerne og det komplette flasketransportsystem helt op til flaskerensemaskinen. Til slut blev en ny depalletiseringsmaskine til nye glasflasker installeret. I mellemtiden har Romina moderniseret bygningens teknologi og gulvbelægning, således at de er på linje med en ny industristandard. "Den store udfordring var koordinering og implementering af alle ændringerne med meget korte pauser i produktionen og på under et år," forklarer Beyer.

Intet fungerer uden et sensorsystem
På tidspunkter med spidsbelastning hos Romina Mineralbrunnen bliver op til 45.000 glasflasker pr. time ført gennem systemet, depalletiseret, udpakket, vasket, påfyldt, pakket igen og til slut læsset på en ny palle, gjort fast og transporteret ind i et lagerrum. Det er absolut nødvendigt at have en høj systemtilgængelighed. I modsat fald ville vi ganske enkelt ikke kunne nå dette belastningsniveau. "Nu om stunder fungerer transport- og pakningssystemer simpelthen ikke uden driftssikre sensorsystemer," siger Beyer. I denne henseende har han i nu mange år sat sin lid til optiske sensorsystemer og en særlig erfaren partner: Sensoreksperten Leuze fra Owen/Teck, Sydtyskland - blot et par kilometer fra Romina Mineralbrunnen. "Som Sensor-folk har vi mange års erfaring og en dybtgående viden om anvendelser relateret til paknings- og drikkevareindustrien. Vi udvikler effektive sensorløsninger i samarbejde med vores kunder, som er skræddersyet præcist til kravene i denne industri og garanterer vores kunder en fortsat succes i en industri i konstant udvikling," siger Andreas Eberle, Local Industry Manager Packaging hos Leuze. Sensoreksperten har en præcis løsning ved hånden til næsten alle anvendelser i drikkevareindustrien: For eksempel til at transportere paller, enhedspakker og beholdere. Leuze har altid de passende sensorer til anvendelser på særskilte maskiner.

Driftssikker transport af enhedspakker og beholdere
Et eksempel på en Leuze-sensor, der er særligt egnet til brug i drikkevareindustrien er en PRK retroreflekterende, fotoelektrisk sensor. Det er en optisk koblingssensor, der er baseret på refleksionsprincippet. "Selv transparente eller meget reflekterende materialer som f.eks. glasflasker eller plastikkasser pyntet med skinnende og kulørte farver som Rominas EiszeitQuell kasser kan detekteres på en nøjagtig og pålidelig måde af disse sensorer," siger Eberle. Retroreflekterende, fotoelektriske sensorer findes i forskellige serier, størrelser og performanceklasser. Sensorprincippet giver en række funktionaliteter: Det detekterer særskilte kasser under transport af enhedspakker. Det detekterer for eksempel, om de bliver transporteret korrekt eller sidder fast et sted langs med transportbåndet. Alternativt kan det detektere fremspring, hvis kasserne er for lange eller for høje. Hvis PRK bruges i selve maskinerne, bruges sensoren som regel til at detektere produktet. På fralægningsbordet overvåger sensoren den ledige plads og forhindrer kollision, når pallerne afstables.

Sikker materialestrøm med beskyttelse af adgang
Retroreflekterende, fotoelektriske sensorer overvåger begyndelsen og slutningen af en palle. Både når de tomme paller lægges ned på transportlinjen og også når euro-pallerne endelig er lastet med kasser, der lige er blevet fyldt. På betingelse af at euro-palerne er blevet detekteret som fejlfrie af en optisk og mekanisk kontrolenhed under transporten. Sensorerne overvåger også pallerne for at kontrollere, at de standser i en særlig position, og om de rent faktisk er blevet transporteret. I dette område er sikkerhedssensorer også nødvendige for at sikre personers og maskiners sikkerhed. F.eks. under på- og aflæsning af paller. Flere lysstråle-sikkerhedsenheder monteret i en kolonne med integreret støjdæmpende funktion bruges ofte til denne anvendelse. Sikkerhedslysgitre med Smart Process Gating (SPG)-teknologien patenteret af Leuze er dog også egnede. Brug af et sikkerhedslysgitter udstyret med SPG betyder, at ekstra signalemitterende, støjdæmpende sensorer ikke er nødvendige. Det sparer en masse plads og er en betydelig fordel under opstilling af et afgrænset område..

Fuldt automatiseret materialeflow: Pålidelig og sikker
Slutkunden Romina Mineralbrunnen, maskinbyggeren BEYER Maschinenbau og sensoreksperten Leuze ser tilfredse tilbage på deres fælles projekt. Og de er alle enige: Driftssikre systemer og hurtig kundeservice er væsentlige for at leve op til efterspørgslen efter mineralvand, som er særlig høj i sommermånederne. Endnu større effektivitet og et glasflaske-gennemløb på op til 45.000 flasker pr. time er opnået takket være den moderne transportteknologi og det splinter nye glassystem fra BEYER Maschinenbau. Og sensorsystemerne fra Leuze, lige oppe ad vejen i Owen/Teck. Fordi et fuldt automatiseret materialeflow kun er muligt med et driftsikkert sensorsystem. Og de skal være præcise, men også sikre..Et virkeligt levn fra istiden, på flaske

Billede af palletiseringsteknologien i det nye glassystem


Et virkeligt levn fra istiden, på flaske

Driftssikre sensorer er meget vigtige for at sikre systemteknologiens effektivitet.


Et virkeligt levn fra istiden, på flaske
PRK 18B i teknologien med håndtering af enhedspakker.


Et virkeligt levn fra istiden, på flaske

MLC 530 SPG sikkerhedslysgitre fra Leuze sørger for personernes og maskinernes sikkerhed i området med af- og pålæsning af paller.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP