www.industriogteknik.com
Leuze DK

Effektiv materialestrøm med uafbrudt sikkerhed

Den stigende automatisering af processer skaber stigende efterspørgsel efter sikkerhedskoncepter. Klassiske koncepter som f.eks. dæmpning presses ofte til deres yderste. De intelligente sikkerhedsløsninger fra Leuze tillader uafbrudt sikkerhed, effektiv materialestrøm og høj systemtilgængelighed.

Effektiv materialestrøm med uafbrudt sikkerhed

Teknisk rapport


Individuelle, skræddersyede systemløsninger


Innovative sikkerhedskoncepter er kernen i alle Leuzes sikkerhedsløsninger. De varetager først og fremmest beskyttende opgaver, når sikkerhedsrelaterede processer er en del af løsningen. Sikkerhedskoncepterne tilpasses individuelt til det pågældende systems opstilling, eller de bliver endda udvidet eller gendesignet, hvor det er nødvendigt. Autoriserede sikkerhedskonsulenter fra Leuze lytter til kundernes krav og ledsager dem dernæst under processen med sikkerhedsgodkendelsen på stedet. Leuzes sikkerhedsløsninger omfatter konfiguration og programmering af systemet såvel som support under opstart, ud over at levere de nødvendige hardware og software komponenter. Leuze kan drage fordel af et stort udvalg af interne sikkerhedsprodukter for implementering af sikkerhedsløsninger.

Dynamisk beskyttelse af AGV/robot overførselsstationer

AGV’er bliver ofte lastet og losset af robotter i fleksible produktionsprocesser. Det betyder, at sikkerhedskoncepterne for AGV/robot overførselsstationer skal designes til automatiserede bevægelser. Leuzes sikkerhedsløsninger beskytter området omkring overførselsstationen på en dynamisk måde. Området overvåges af to sikkerheds laserscannere. Når køretøjet kommer ind i det overvågede område, tilpasser den dynamiske overvågning sig efter køretøjets position og sletter AGV’ets fodspor fra det overvågede område.

Fordelen ved denne løsning er, at tilstedeværelsen af personer eller deres indtrængning i området overvåges kontinuerligt. Køretøjet kan bevæge sig igennem det overvågede område under lastcyklussen, mens omgivelserne hele tiden er beskyttede. Det betyder, at det er muligt at registrere på en pålidelig måde, om en person går ved siden af køretøjet. Sikkerhedsløsningen tillader også at laste laster på køretøjet med forskellige bredder og at transportere dele, som rager ud foran. Systemet fungerer selvstændigt og er nemt at integrere i det overordnede systems sikkerhedskredsløb via sikkerhedsoutputtet med 2 kanaler.

Beskyttelse af adgang til transportsystemer med flere spor

Transportsystemer med flere spor kræver ofte et sikkerhedskoncept, der på én gang garanterer glatte processer og uafbrudt sikkerhed. Den egnede Leuze sikkerhedsløsning er vist i et eksempel med aflæsning af en palle via tyngdekrafttransportører, som fødes af en tværtransportør. Beskyttelsen af adgangen sker ved hjælp af to lodrette sikkerheds--laserscannere. De overvåger hele tværtransportørens overførselsområde. Den beskyttende funktion skifter mellem beskyttede felter og frigøres kun for den transportør, som en palle læsses af på. Sikkerhedssystemet modtager en information fra systemstyringen om hvilken transportør, der bruges.

Uafbrudt beskyttelse af adgang under aflæsning af palle

Fordelen ved denne løsning er, at hele adgangsområdet overvåges konstant uden afbrydelser. Det er også nemt at sætte op og installere, da det kun har brug for to sikkerheds-laserscannere for at beskytte hele overførselsområdet. Der er ingen behov for ekstra udløsende sensorer. Denne løsning tillader et transportør-specifikt sikkerhedskoncept til transportører, der ligger tæt på hinanden.

Resumé

Sikkerhedsløsninger fra Leuze er baseret på innovative sikkerhedskoncepter, som er skræddersyede til kundens systemindretning og udgør en del af projektet. De sikrer glatte processer med uafbrudt sikkerhed og høj tilgængelighed.


  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 15.000 læsere af IMP