www.industriogteknik.com
HMS Industrial Networks AB

Fortsat vækst i industrielle netværk på trods af pandemien – 2021 markedsandele for industrielle netværk ifølge HMS Networks

HMS Neytworks udfører hvert år en undersøgelse af markedet for industrielle netværk for at analysere fordelingen af nye tilkoblede nodes indenfor automatisering af fabriksanlæg. En node defineres som en maskine eller enhed, der er koblet op til et industrielt feltnetværk. Dette års undersøgelse viser, at til trods for Corona pandemien forventes markedet for industrielle netværk at stige med 6 procent i 2021. Der er stadig størst vækst i industrielt Ethernet, der nu udgør 65 procent af de installerede nodes (/64 procent sidste år), mens fieldbus'er udgør 28 procent (30). Antallet af trådløse netværk fortsætter med at stige, og udgør nu 7 procent. PROFINET overhaler EtherNet/IP i toppen af netværk med en markedsandel på 18 procent, sammenlignet med 17 procent.

Fortsat vækst i industrielle netværk på trods af pandemien – 2021 markedsandele for industrielle netværk ifølge HMS Networks
Markedsandele i 2021 ifølge HMS Networks – fieldbus, industrielt Ethernet og trådløse teknologier.

HMS Networks præsenterer nu deres årlige analyse af det industrielle netværksmarked, med fokus på nyinstallerede nodes i fabriksautomatisering på globalt plan. Som uafhængig leverandør af løsninger til industriel ICT (Information and Communication Technology) har HMS en betydelig indsigt i det industrielle netværksmarked. 2021 undersøgelsen omfatter estimerede markedsandele og væksten i fieldbus'er, industrielt Ethernet og trådløse teknologier.

Undersøgelsen konkluderer, at markedet for industrielle netværk viser tegn på genvundet stabilitet, og HMS forventer en vækst på 6 procent for det totale marked i 2021.

Industrielt Ethernet vokser roligt
Industriel Ethernet fortsætter, med en vækst på 8 procent, med at vinde markedsandele. Industrielt Ethernet udgør nu 65 procent af det globale marked for nyinstallerede nodes i automatisering af fabriksanlæg (sammenlignet med 64 procent sidste år). EtherNet/IP og PROFINET kæmper om førstepladsen, men dette års PROFINET overhaler EtherNet/IP på toppen af netværksmarkedet med 18 procent, sammenlignet med 17 procent. EtherCAT fortsætter med at følge godt med på vedrdensplan, og matcher nu den førende fieldbus PROFIBUS med 8 procents markedsandel. Modbus TCP følger efter med 5 procents markedsandel, og sammen med dens fieldbus bror Modbus RTU udgør disse Modbus teknologier nu 10 procent af markedet, hvilket bekræfter deres fortsatte betydning for globale installationer i fabriksanlæg.

Nedgangen i Fieldbus er standset
Nedgangen i fieldbus, der er rapporteret af HMS i de seneste år, er næsten standset med en fieldbus nedgang på bare 1/3 med -1 procent i 2021, da fabrikker i højere grad har tilbøjelighed til at holde sig til eksisterende teknologier i usikre tider – som for eksempel under pandemien. Fieldbus'er har nu en markedsandel på 28 procent af det totale beløb for nyinstallerede nodes (30 procent sidste år). PROFIBUS fører stadig klart med 8 procent, fulgt af Modbus RTU med 5 procent andel og CC-Link med 4 procent.

Trådløs er her for at blive
Trådløse net fortsætter med at vokse kraftigt med 24 procent. Trådløs har nu en 7 procents markedsandel, men markedet afventer stadig den fulde indvirkning af 5G i fabriksanlæg. Fortsatte globale aktiviteter omkring mobiltelefon teknologier som aktivator for næste trin af intelligent fabrikation får HMS til at forvente, at markedets krav om trådløs forbindelse til enheder og maskiner vil forøges og at det skal inkluderes i fremtidens mindre kablede og mere fleksible arkitektur til automatisering.

Intelligent og bæredygtig fabrikation kræver netværk
”Industriel netværksopkobling af enheder og maskiner er nøglen til at opnå intelligent og bæredygtig fabrikation, og dette er den vigtigste ansporing for den vækst, vi ser i markedet for industrielle netværk,” siger Anders Hansson, Chief Marketing Officer hos HMS Networks.
”Fabrikker arbejder hele tiden med at optimere produktivitet, bæredygtighed, kvalitet, fleksibilitet og sikkerhed. Et kraftigt, industrielt netværk er nøglen til at opnå disse ting.”

Regionale variationer i netværk

EtherNet/IP og PROFINET er førende i Europa og Mellemøsten, efterfulgt af PROFIBUS og EtherCAT. Andre populære netværk er Modbus (RTU/TCP) og Ethernet POWERLINK. Det amerikanske marked domineres af EtherNet/IP med EtherCAT, der vinder nogle markedsandele. PROFINET og EtherNet/IP er førende i et fragmenteret, asiatisk marked, fulgt af stærke konkurrenter som CC-Link/CC-Link IE Field, PROFIBUS, EtherCAT og Modbus (RTU/TCP).

Undersøgelsen:
Undersøgelsen indbefatter HMS' vurdering af 2021, baseret på antal nyinstallerede nodes indenfor automatisering af fabriksanlæg. En node defineres som en maskine eller enhed, der er koblet op til et industrielt feltnetværk. De fremlagte tal repræsenterer HMS' underbyggede opfattelse, med indsigt fra kolleger i industrien, vore egne salgsstatistikker og en generel opfattelse af markedet.


Fortsat vækst i industrielle netværk på trods af pandemien – 2021 markedsandele for industrielle netværk ifølge HMS Networks

Anders Hansson, Chief Marketing Officer, HMS Networks


  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 15.000 læsere af IMP