www.industriogteknik.com
TWK

Sensorer med ATEX certificering og SIL2/PLd certifikat

Spring ikke i luften – men vær hellere safe than sorry hvis din applikation eller dens miljø kan være udsat for eksplosionsfare. TWK præsenterer en ny sikkerhedsindkoder til beskyttelse mod eksplosioner iflg. ATEX, Zone 1/21. Ligelede med certifikat til funktionel sikkerhed SIL2 / Performance Level d. Der er mange forskellige applikationer. Enkel og kompleks. Billig og dyr. Ufarlig og farlig. Nogle af dem er endog eksplosive. Mellemstørrelse-virksomheden TWK har en passende sensor teknologi til så godt som alle applikationsområder til at omdanne mekaniske til elektrisk målbare variabler eller til elektroniske data.

Sensorer med ATEX certificering og SIL2/PLd certifikat
Kompakt, robust og sikker: Skræddersyet TRK38 single-turn indkoder til sikkerhedsapplikationer

Det grundlæggende princip er: Sikkerhed frem for alt. I sammenhæng med risikoen for eksplosion er produktudvalget blevet udvidet med hensyn til sensorer med ATEX certificering. Udover sensorer til zonerne 2 (gas) og 22 (støv), der har kunnet leveres i lang tid, tilbydes der nu en ny generation af indkodere med det fremtidssikre PROFINET interface (også med PROFIsafe profil), som ligeledes er egnede til zonerne 1 (gas) og 21 (støv). De kompakte indkodere er monteret i aluminiums- eller rustfri stålhuse med kabelforbindelser, der ikke blot har den kendte robusthed og pålidelighed, men også har ubegrænset funktion i atmosfærer med potentiel eksplosionsfare, som enheder i ATEX group II, cat. 2, gas op til IIC og støv, samt støvgruppe IIIC. Certificeringen er bl.a. gældende for: ATEX, IEC-Ex, North America Class 1/2 Div. 2 og EAC-Ex. Selvfølgelig, hvis det ønskes, også med SIL2/PLd certifikat.

Et stort område med applikationer er olie- og gasindustrien. Dampe og gasser, der opstår i disse industrier, er eksplosive, og alle enheder, der kommer i kontakt med dem, skal have de egnede egenskaber. For eksempel hvis læssekraner, der sædvanligvis er udstyret med rigelig sensorteknik – eksempelvis indkodere – skal anvendes i ATEX zone 1, kan den nye TRT78/S3-ATEX indkoder med PROFIsafe interface bruges. Den har funktionel sikkerhed (SIL2/PLd) og beskyttelse mod eksplosion i zone 1: Sikkerhed i dobbelt udgave. Beskyttelse mod eksplosion opnås ved hjælp af et flammesikkert hus med specielle kabeludvidelser, hvori elektronikken er anbragt. Huset kan modstå en eksplosion af en defekt komponent. Ingen gnister eller varme gasarter kan slippe ud gennem åbningerne. Ydermere forhindrer huset støv i at trænge ind (IP6x). Da overfladetemperaturen på huset ikke overtiger 1000 C, kan der ikke ske antændelse af gas og støv.

Selvom sensorernes egenskaber bliver stadig mere komplekse, og funktionerne flere, er priserne ikke eksploderet. Tvært imod. Optimerede designs og produktionsmetoder forøger i betydelig grad effektiviteten og formindsker omkostningerne.

Der er mere information om produkterne på: https://www.twk.de/en/products/rotary-encoders/8845/rotary-encoder-trt/s3-sil2?c=20

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 15.000 læsere af IMP