www.industriogteknik.com
Baumer

Et sikkert adrenalinkick - Baumer HeavyDuty-drejegiveren POG10 vækker jubel

Europas største rutsjebane Helix i Göteborgs forlystelsespark Liseberg overvåger de inkrementale HeavyDuty-drejegivere POG 10 fra Baumer omdrejningstallet på vognenes drev op til startrampen. I den forbindelse garanterer HeavyDuty-teknologien en høj pålidelighed og præcision under ekstreme omgivelsesbetingelser – og sørger dermed for både nervekildren og sikkerhed for gæsterne.

Et sikkert adrenalinkick - Baumer HeavyDuty-drejegiveren POG10 vækker jubel

HeavyDuty-drejegivere fra Baumer garanterer høj pålidelighed og præcision – og sørger dermed også i en rutsjebane for en beroligende sikkerhed for gæsterne.
001_Baumer_Heavy_Duty_Achterbahn.jpg


Göteborg har med Liseberg Sveriges største forlystelsespark. Det rette adrenalinkick her sikres blandt andet med rutsjebanen Helix. Med en kørestrækning på 1380 meter er det Europas længste rutsjebane med loops – i hele verden er den nummer to. Helix fører gæsterne gennem seks loops med op til 90 km/t og udsætter dem for op til fem gange deres kropsvægt. For første gang i verden sidder halvdelen af de op til 28 passagerer mod køreretningen, hvilket gør turen endnu vildere. Inden turen kan gå i gang, skal passagererne bringes op til startrampen i 41 meters højde. Styrede asynkrone drev med 315 kW anvendes til at bringe vognene i startposition. Omdrejningstallet på dette drev registreres af den originale Hübner Berlin HeavyDuty-drejegiver POG 10 fra Baumer. Dette besværliggøres ved, at rutsjebanen er frit udsat for elementerne – som f.eks. varmen fra solen, fugt fra regn eller vinden. Derfor faldt valget på HeavyDuty-drejegiveren fra Baumer for at sikre, at passagernes nervekildren altid vil være en fornøjelse.

Pålidelighed er livsafgørende

Den inkrementale HeavyDuty-drejegiver POG10 og søstermodellen HOG10 med hulaksel hører til blandt den mest alsidige produktfamilie af Baumer HeavyDuty-drejegivere. De leverer pålideligt informationer om omdrejningstallet i en lang række potentielle anvendelser og fungerer også under de strengeste betingelser. Dermed bidrager de i høj grad til at undgå svigt og sikre, at maskinerne og anlæggene er til rådighed. I mange anvendelser sparer det udgifter til stilstand. I tilfældet med rutsjebanen yder det endda et vigtigt bidrag til menneskers sikkerhed – en fejl i drevet i en rutsjebanevogn ville i bedste fald være irriterende for passagererne, i værste fald livsfarligt.

HeavyDuty-teknologien i POG10 garanterer takket være en lang række specifikke egenskaber en høj pålidelighed under de krævende omgivelsesbetingelser. Således er de trykstøbte kabinetter ekstremt modstandsdygtige og designet til høj vibrations- og stødbestandighed takket være massive og omfattende vægtykkelser og et torsionsstift design. Et tosidet leje til drejegiverakslen og den metalliske inkremantalskive sørger for enorme ydelsesreserver og unikke levetider takket være en meget høj robusthed over for aksiale og radiale kræfter. Til anvendelse udendørs, f.eks. ved rutsjebanen, er det ekstra vigtigt med HeavyDuty-drejegiverens ideelle korrosionsbeskyttelse i kategori CX, baseret på standarden EN ISO 12944. Denne opnås i kraft af det optimerede materialevalg og den meget bestandige lakering. Dermed kan drejegiverne sågar anvendes ved eller på havet, i Arktis, i troperne eller i ørkenen.

Dertil kommer en kombination af labyrint- og akseltætninger, der beskytter HeavyDuty-drejegiverens indre mod fast, fugtig og pastøs tilsmudsning. Dette tætningskoncept svarer til beskyttelsestypen IP 66 og IP 67 i et bredt temperaturområde på op til 95 graders celsius. Endelig beskytter strømisolerede lejer drejegivernes kuglelejer mod strømoverslag, hvilket forhindrer, at smøremiddeleffekten svækkes. Alt i alt resulterer dette i en samlet pakke, der næsten ikke kan ødelægges, og som også i den krævende brug i en rutsjebane forhindrer potentielle forstyrrelser og svigt. Dette er særligt vigtigt, eftersom en udskiftning hurtigt kan blive dyr – ikke fordi drejegiveren er dyr, men fordi den typisk er anbragt svært tilgængelige steder, som det f.eks. er tilfældet ved rutsjebanen.

HeavyDuty som omfattende ydelsesløfte

HeavyDuty betyder direkte oversat "kan klare hårde belastninger". Her handler det dog ikke kun om det tætte, solide kabinet og beskyttelsen mod elementerne. Også de indre værdier skal være i orden. "Naturligvis er det i en vis forstand de tykhudede, der anvendes, når det virkelig gælder“, siger Steffen Günther, Business Unit-leder for HeavyDuty hos Baumer. "Men HeavyDuty giver et omfattende ydelsesløfte: Den slags drejegivere skal for det første altid fungere under ekstreme betingelser, men de må for det andet heller ikke gå på kompromis med signalpræcisionen under disse barske forhold. Robusthed, tæthed og præcision er egenskaber, der alle skal være til stede ubegrænset og samtidigt, for at en drejegiver kan kalde sig HeavyDuty."

Den pålidelige præcision sikres med den modstandsdygtige scanning via særlig robuste optiske omskiftninger (Optp-ASIC). Det garanterer en optimal elektromagnetisk kompatibilitet ved en burst-modstandsdygtighed til højspændingsimpulser på op til 4 kV. Desuden kontrollerer Enhanced Monitoring System (EMS) løbende en lang række drejegiverfunktioner, registrerer tilslutnings- og giverfejl hurtigt og kommunikerer løbende giverens tilstand til omformeren eller styringen via et fejloutput. HeavyDuty drejegiverne når maksimal SinCos-signalkvalitet med LowHarmonics-teknologien til en ideel styrekvalitet, begrænset opvarmning af drevet og en høj energieffektivitet. Udgangene til inkrementale firkantsignaler råder desuden over kortslutningssikre, effektive transistordrivere til spidsstrømme på op til 300 mA. Disse leverer pålideligt analyserbare signaler, også ved store ledningslængder på op til 350 meter.

Alle disse egenskaber – robustheden og præcisionen – yder et væsentligt bidrag til, at gæsterne i rutsjebanen i Göteborg bliver bragt til startrampen sikkert og med den rigtige hastighed. Det er nok meget godt, for selv uden fejl kan denne tur op i 41 meters højde være spændende nok.

Baumer er med Hübner Berlin førende på verdensmarkedet for HeavyDuty drejegivere

At dette omfattende ydelsesløfte overholdes i hvert eneste tilfælde, garanterer Baumer med original Berlin-teknologi i form af stringente vareprøvetests og en 100 %-kontrol af alle HeavyDuty-drejegiver, inden den forlader fabrikken. Under serieproduktionen bliver modstandsdygtigheden over for elektromagnetiske felter, vibrationer, stød, støv, strålevand, saltsprøjtetåger og meget andet sikret på prøvestande. Omfattende kvalitetscertifikater bekræfter de beståede tests og giver kunden vished for, at hans drejegiver ikke svigter ham.
En anden garant er Baumers position som verdensførende udbyder af originale Hübner Berlin HeavyDuty-drejegivere. Producenten har erfaring med denne drejegiverklasse, der går tilbage til 1950erne, og i 25 år har produktfamilien HOG10 / POG10 været helt i top i segmentet. En original, som konkurrenterne ofte har kopieret, men aldrig har kunnet gøre efter, med løftet om at tilbyde mere "Beyond the Standard" – mere præcision, mere funktionalitet, mere robusthed og mere nytte for brugeren. Et plus, der kun kan opstå gennem know-how fra årtiers erfaring med stoffet.
Man må antage, at gæsterne i rutsjebanen i forlystelsesparken Liseberg intet ved om dette. Men operatørerne har på grund af dette løfte om robusthed og præcision en beroligende viden om, at driften ikke bliver en følelsesmæssig rutsjebanetur.

Hvornår er en drejegiver "HeavyDuty"?

"HeavyDuty" er ikke et beskyttet begreb og heller ikke navnet på en standard. HOG10 / POG10 produktfamilien fra Baumer Hübner har dog i 25 år generelt været regnet som den definerende "original". Egenskaberne, der kendetegner dem, og som segmentet bør måles op imod, er:
• Mekanisk robusthed: Modstandsdygtighed mod hårde stød, vibration og kraft på drejeakslen gennem mange år
• Tæthed: Tætning mod smuds, støv og fugtighed
• Elektrisk robusthed: Afskærmning af elektronikken i drejegiveren mod elektromagnetiske felter og effektive udgangsdrivere
• Præcision: Pålidelig signallevering, der giver mulighed for præcis styring og regulering af drev og generatorer

"HeavyDuty" er et omfattende ydelsesløfte. Det garanterer, at en drejegiver altid fungerer pålideligt og præcist, også gennem lang brugstid og under barske betingelser.


Et sikkert adrenalinkick - Baumer HeavyDuty-drejegiveren POG10 vækker jubel

Takket være en intelligent kombination af labyrint- og akseltætninger er Baumer HeavyDuty-drejegivere permanent beskyttet mod tilsmudsning.
001_Baumer_Heavy_Duty_Dichtung.jpg

 

Et sikkert adrenalinkick - Baumer HeavyDuty-drejegiveren POG10 vækker jubel

HeavyDuty-drejegivere har et tosidet leje til drejegiverakslen til enorme ydelsesreserver og unikke levetider. På grund af den usædvanlige robusthed mod aksiale og radiale kræfter har det tosidede leje på begge akselender vist sit værd ved bygningen af elektriske maskiner.
001_Baumer_Heavy_Duty_Kugellager.jpg


 

Et sikkert adrenalinkick - Baumer HeavyDuty-drejegiveren POG10 vækker jubel

Unikt holdbare og præcise – originale Hübner Berlin HeavyDuty-drejegivere i serien HOG10 / POG10 byder på maksimal tilgængelighed, en unik levetid og svigter ikke i nogen omgivelser.
001_Baumer_Heavy_Duty_PG10.jpg


 

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 15.000 læsere af IMP