www.industriogteknik.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

PRT rammer en ny dimension

Ny, kraftfuld R2000 laserscanner

PRT rammer en ny dimension
Det er ikke alle flugttidsmålinger, der er ens. På baggrund af PRT-teknologien (pulse ranging technology), der er udviklet af Pepperl+Fuchs, er der fremstillet en ny, innovativ laserscanner, som på imponerende vis demonstrerer fordelene ved denne teknologi. Til det formål er der foruden brugen af PRT indføjet yderligere særdeles interessante innovationer i udviklingen af denne enhed. For eksempel er måleoptikken i R2000 baseret på spejlteknologi i modsætning til den sædvanlige linseteknologi. Målemodulet er ikke stationært, men roterer om sin egen akse. Dette medfører, at der kan ses bort fra den konventionelle spejlmekanisme til afbøjning af stråler. Resultatet er en betragtelig øgning i den tilgængelige plads samt en identisk dannelse af lyspletter i hele målevinklen. Lysplettens geometri er designet således, at diameteren ikke overstige få millimeter, selv over store afstande. Denne egenskab er vigtig for nøjagtig positionsdetektering til førerløse transportsystemer.

2d-afstandsmåleenhed med 360° målevinkel
Med sine mange unikke funktioner er den nye 2-dimensionale laserscanner velegnet til en bred vifte af applikationer inden for fabriksautomatisering. En synlig, rød laser forenkler idrifttagningen, fordi brugeren med det samme kan se, hvor sensoren peger hen, og nemt kan justere enheden tilsvarende. Laserklasse 1 betyder, at enheden kan bruges inden for alle arbejdsområder uden helbredsfare. Lyspletten har en diameter på mindre end 20 mm ved en måleafstand på op til 10 m. Denne funktion er særlig vigtig ved detektering af små genstande. Præcis detektering af positioner og kantprofiler udgør således ikke noget problem.
Målevinklen på 360°, den høje samplinghastighed på op til 250.000 enkeltmålinger i sekundet samt en scanningsfrekvens på op til 50 Hz betyder, at enheden er særligt velegnet til højhastighedsapplikationer. Overførsel af denne store datamængde foregår via et Ethernet-interface. Det er muligt at skifte udgang til ren binær information.

Det store display er yderligere et højdepunkt, der er integreret lysudgangsfladen. Det gør det enkelt at tage enheden i drift uden yderligere komponenter. Det eneste, der er nødvendigt til grundlæggende justering og netværkskonfiguration er de to knapper på enheden. Det er desuden muligt at generere statusmeddelelser og vise applikationsspecifikke oplysninger, f.eks. afstande, måleprofiler osv.

MC7522_120314_08_RGB.jpeg: Unik ydeevne, robusthed og brugervenlighed – R2000 laserscanneren

MC7522_120314_05_RGB.jpeg: Den lille lysplet muliggør præcis positionsdetektering af det førerløse transportsystem uden behov for yderligere sensorer eller interpolationsprocesser.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION
G10-sikkerhed – Mindre er mere
HMS Industrial Networks AB
AGV trådløs udvikling

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP