www.industriogteknik.com
Steute

Opdaterede produktserier med ny trådløs godkendelse

Trådløse positionskontakter og -følere til miljøer med eksplosionsfare

Opdaterede produktserier med ny trådløs godkendelse


”Wireless Ex" er en teknologi, der er udviklet af steute business afdelingen Extreme. Teknologien forenkler samling og drift af koblingsudstyr i miljøer med eksplosionsfare. Koblingsenheder er ikke længere forbundet til modtagerne i kontrolpanelet med Ex-kompatible kabler, men via en lavenergi trådløs protokol, der er specielt udviklet til applikationer som disse. Protokollen er, selvfølgelig, certificeret til ATEX og IECEx standarder.

Ingeniører, der konstruerer anlæg og maskiner til miljøer med eksplosionsfare, kan for eksempel bruge Ex RF 96 elektromekaniske, trådløse positionskontakter i deres slanke, rektangulære design til overvågning af bevægelige maskinkomponenters position eller armaturer til arbejdsemner.

Alternativt kan positioner også overvåges uden kontakt overhovedet – ved brug af Ex RF IS trådløse, induktive følere i cylindrisk design (M 12, M 18 og M 30). I dette tilfælde foretager Ex RF 96 ST Ex trådløse universaltransmitter både den trådløse transmission og en decentraliseret strømforsyning til følerne.

De trådløse følere garanterer stor tilgængelighed til transmission, selv i komplicerede situationer (f.eks. i forbindelse med andre, trådløse systemer), som det ofte er tilfældet i et industriel miljø.

Disse produkterier er nu blevet opdateret af steute, og de seneste udgaver med ny ATEX-/IECEx godkendelse blev præsenteret på SPS 2019. Både de elektromekaniske Ex positionskontakter og Ex følerne er godkendt i henhold til de seneste ATEX-/IECEx standarder til brug i Ex zonerne 1 og 21. De trådløse signaler skal bruge så lidt energi at der ikke er nogen fare for eksplosion, hvilket giver yderligere fleksibilitet til design og konstruktion af eksplosionssikre maskiner og anlæg.

De to opdaterede serier med koblingsudstyr er velegnede til eksempelvis montering på maskiner og anlæg i Ex områder, der har bevægelige dele – eller dele, der er vanskelige at komme til. Da der ikke længere er behov for Ex-kompatible kabelforbindelser, og koblingsenhederne sender trådløst ud af Ex området, bliver installering af koblingsudstyr og opnåelse af Ex godkendelser betydeligt forenklet.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 15.000 læsere af IMP