www.industriogteknik.com
Steute

Trådløs sikkerhed

”Trådløs sikkerhed” til fodkontroller og kommandoenheder

Trådløs sikkerhed

Til pressebremser og andre formnings- og bukkemaskiner er fodkontroller den overvejende mand-maskine interface. Fodkontrollen påvirkes meget ofte (op til to millioner påvirkninger pr. år er realistisk for værksteder, der arbejder i tre-skift i døgnet), og det forudsætter en vigtig sikkerhedsfunktion, da operatøren ikke blot bruger fodkontrollen til at udløse en pressegang, men også til at stoppe den.

Som en del af deres GF/GFS serier har steute udviklet en tre-trins sikkerheds fodkontrol specielt til denne opgave. Kontaktens egenskaber omfatter høj stabilitet og lav pedalhøjde, der muliggør en ergonomisk og komfortabel påvirkning, der ikke virker trættende. Dette er især ønskværdigt, når en kontakt skal påvirkes så pedalen skal holdes i midterposition over længere perioder.

På SPS 2019 præsenterede steute deres seneste generation af trådløse sikkerheds fodkontroller, der alle eliminerer behovet for et kabel som forbindelse til pressebremsen. I stedet kommunikerer de via den indbyggede, trådløse sikkerhedsprotokol, sWave 2.4 Ghz-safe®, der er udviklet af steute til dette formål. Garanterede, stabile responstider på under 100 ms kan opnås - uafhængigt af enhver anden trådløs enhed, der er aktiv i samme frekvensbånd. steutes trådløse teknologi, sWave.safe®, stiller en robust og sikker trådløs forbindelse (tilgængelighed) til rådighed med hurtig og garanteret responstid. Protokollen medfører også lavt energiforbrug, hurtige forbindelsestider og lang levetid for batterierne.

Kabelfri signaltransmission giver operatøren større frihed til bevægelser og optimal ergonomisk komfort til enhver tid. Der vil heller ikke være tale om slitage på kabler, når en trådløs fodkontakt er til rådighed.

Den trådløse sikkerheds fodkontakt, med op til tre pedaler, kan bruges i applikationer med Performance Level e (EN ISO 13849-1) og SIL 3 (IEC 61508). Førende fabrikanter af presser tilbyder allerede deres kunder disse kontrolenheder – enten som seriel komponent eller som et ekstra tilvalg, der ofte er et ønske fra klienterne.

Den underliggende teknologi i alle steutes trådløse kontaktenheder og sensorer tillader også brugen af den indbyggede sWave 2.4 Ghz-safe® trådløse protokol som platform til andre serier af kontakt- og kommandoenheder. 

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 15.000 læsere af IMP