www.industriogteknik.com
HMS Industrial Networks AB

Ixxat intelligente gateways til nettet – avanceret opkobling med maksimal sikkerhed

Ixxat SG-gateways muliggør dataudveksling mellem IEC61850 eller IEC60870-5-104 baserede energinetværk og almindelige fieldbus og industrielle Ethernetsystemer. HMS Network præsenterer nu nye funktioner, inklusive Mediabreaker funktion og understøttelse af IEC60870-5-101, DNP3, OPC-UA og MQTT. Brugernes styring er også forbedret, og der kan leveres en udgave med Ethernet switch.

Ixxat intelligente gateways til nettet – avanceret opkobling med maksimal sikkerhed
Der sker en hurtig udvikling af energisektoren gennem ændringer til genbrug af energi, el-køretøjer og en ændring fra rent energiforbrug til proforbrugere (producent og forbruger). Ændringerne resulterer i høje krav til kommunikation indenfor netværk til energilevering. De nye betingelser kræver meget fleksible og sikre løsninger for at kunne tilpasses de eksisterende infrastrukturer, hvilket også omfatter modforanstaltninger til de tiltagende risici for cyberangreb. De nye, udvidede Ixxat® SG-gateways fra HMS opfylder både behov for mere fleksibilitet og for mere sikkerhed.

Mediebrud er i overensstemmelse med TSO sikkerhedskrav
Ixxat SG-gateways understøtter allerede sikker datatransmission via VPN og IEC60870-5-104 protokollerne. Imidlertid må transmissionsmidlerne, iflg. TSO (Transmission System Operators) specifikationerne, også ændres for at opnå et yderligere sikkerhedniveau og dermed forhindre skadelige koder i at blive sendt videre til terminalenheder. Integrering af IEC60870-5-101 protokollen sætter brugeren i stand til at forbinde sine 101- kompatible enheder til de respektive operatørers kontrolrum i overensstemmelse med TSO specifikationerne. Ixxat SG-gateways muliggør et nemt ”break” mellem Ethernet-based (IEC60870-5-104) og seriel (IEC60870-5-101) kommunikation. Med bare en Ethernet port og et serielt interface er den specifikke MediaBreaker udgave optimalt tilpasset til denne applikation. På grund af integreringen af mediabrud er IEC60870-5-101 protokollen nu også tilgængelig via det serielle interface. Det gør forbindelsen mellem gamle enheder og moderne kontrolrum og kontrollere mulig, uden at skulle udskifte dem med nye enheder.

Parat til fremtiden med OPC-UA og MQTT
Ixxat SG-gateways har nu også funktioner til dataopsamling og enkle kontrolopgaver. Takket være den nye understøttelse af de populære OPC-UA og MQTT standarder kan SG-gateways bruges til at levere data fra forskellige energi- og industrielle netværk til etablerede tjenesteydelser fra Microsoft, Google og andre leverandører, hvor data kan evalueres med tilsvarende reaktion via en sikker, tovejs forbindelse. OPC-UA og MQTT kan nu leveres til alle SG-gateway udgaver uden ekstra omkostninger.

Integreret Ethernetswitch
Med den nye SG-gateway switch udgave er det muligt at forbinde op til 4 enheder direkte til en anden Ethernet port, og at fordele kommunikationen (eksempelvis energiprotokoller, OPC-UA, MQTT eller Modbus-TCP) fleksibelt via to separate netværk. Det eliminerer behovet for eksterne switche.

Forberedt til nem brug på verdensplan
SG-gateways understøtter nu også DNP3 protokollen, der bruges bredt af virksomheder i energisektoren i UK, Australia, USA og andre lande. Dertil kommer, at brugere også kan drage fordel af et opdateret brugerinterface, så det er endnu nemmere at konfigurere og styre tilkoblede enheder.

Få mere at vide på www.ixxat.com/energy

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 15.000 læsere af IMP