www.industriogteknik.com
Makino

EMO 2019: Makinos intelligente teknologier til kunde-support får fremtidens processer i produktionen til at fungere

EMO 2019 åbner sine døre i Hannover om kun tre måneder, så Makino præsenterer nu en forpremiere af de nye maskiner til produktions- og diestøbnings teknologier, produkter og løsninger, der udstilles på deres stand. EMO fokuserer på to hovedområder: Digitaliserede produktionsteknologier og elektriske køretøjer. Messegæsterne kan se frem til at kunne opleve, hvordan Makino kan gøre deres produktionsprocesser fremtidssikre.

EMO 2019: Makinos intelligente teknologier til kunde-support får fremtidens processer i produktionen til at fungere

Avancerede digitale drivere
Den support, som Makino kan stille til rådighed for en kundes digitaliserede produktionsprocesser, går langt videre end til maskinerne. For eksempel er ATHENA et gigantisk skridt fremad i M2M kommunikation, da det introducerer interfaceteknologi til stemmestyring i værktøjs maskinindustrien. ATHENA er designet til at kontrollere enhver slags maskine – maskiner til at fræse, dreje, EDM etc. - og fungerer ligeledes perfekt i værksteder uden forbindelse til internettet. ATHENA rapporterer, kontrollerer, træner og kalkulerer, og skaffer uvurderlig support i de nyeste produktionsprocesser.

Andre, digitale løsninger til produktionen fra Makino omfatter Digital Twin, der er et simulerings- og planlægningsværktøj til produktionen, og MAS-A5, der dynamisk planlægger beabejdning af dele, samt pallehåndtering i Makino celle systemer, maksimerer brugen af spindler, og får produktionsordrer, dele og processer til at hænge sammen.

Koncepter til forudsigelse og forebyggelse som Makinos Machine Health Maximizer™ (Mhmax) hjælper med til at minimere nedetid af maskiner og få effektiviteten i vejret. Mhmax tager Tingenes Internet med ned på fabriksgulvet, når flere sensorer bliver installeret på maskinen for at undgå nedetid. Denne net-baserede applikation undersøger helbredet hos spindler og ATC arme, kontrollerer temperaturen i kølevæsker og hydraulisk tryk, måler ydelsen og viser alle resultater på en brugervenlig måde på Pro.6 skærmen - eller på enhver anden pc i netværket.

Der tilbydes ligeledes avanceret digital support til kunderne gennem løsninger til fjernsupport, udviklet af Makinos partner Oculavis. Og for første gang i Europa vises også augmented reality (AR) modeller til Makinos D200Z, DA300, a51nx, IQ500 og a500Z maskiner på EMO 2019 messen.

EMO 2019: Makinos intelligente teknologier til kunde-support får fremtidens processer i produktionen til at fungere
 Image 2: iassist – Autonomous mobile robot

Svar på el-bil udfordringen

Når bilfabrikanter som eksempelvis VW nu går ind på el-bil markedet, er Makino fast besluttet på at understøtte dem i de utallige udfordringer med at vælge maskiner, når der skal skiftes fra at producere køretøjer med almindelige benzin- og dieselmotorer til el-biler. Hvordan bliver udviklingen af dele, og hvilke specifikke udfordringer til bearbejdning vil der dukke op? Makino specialister vil være til stede for at diskutere disse udfordringer med de besøgende fra bilindustrien, understøttet af demonstrationer af et stort spektrum af applikationer.

 
EMO 2019: Makinos intelligente teknologier til kunde-support får fremtidens processer i produktionen til at fungere
 Image 3: PZ1 – New flexible manufacturing system

Eksklusive automatiseringsløsninger

En af de eksklusive diestøbnings løsninger, der bliver udstillet på EMO 2019 omfatter en Erowa lineær robot, der leverer elektroder og dele til to Makino bearbejdsningscentre (D200Z og F5), og en trådgnist maskine (EDAF3). Denne produktionsenhed er ideelt egnet til EV konnektor produktion.

Makino i-assist robotten, der udstilles på standen, har nu et stort antal avancerede funktioner til fremstilling af dele. For eksempel finder den selv vej til den maskine, der skal have leverance, den undgår alle forhindringer på vejen, samler stykker op selv om de ikke er på den rigtige position, og sætter værktøjer i en tredje-parts maskine med fast indstilling.

Et andet højdepunkt på EMA 2019 er et helt nyt fleksibelt produktionssystem, der er kendt som PZ1. PZ1 produktionscentret, der vises på EMO 2019, og som omfatter et Makino a51nx og et a500Z bearbejdningscenter, stiller betydelig værditilvækst i udsigt til kunderne ved besparelser i omkostningerne, optimering af produktionen og præventiv vedligeholdelse – det er den type fuldautomatiserede løsning, der kan udgøre en afgørende forskel i produktionsprocesserne.

EMO 2019 præsenterer verdenen af metalbearbejdning på Hannover Udstillings Center fra 16. til 21. september. Besøgende på Makinos stand B36 i hal 12 kan se frem til at kunne fordybe sig i Makino som en komplet leverandør af løsninger.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 15.000 læsere af IMP