www.industriogteknik.com
LEROY-SOMER

Industrielle køle-fryse anlæg: Leroy-Somer tager imod udfordringen

Leroy-Somers motorløsninger til installatører og fabrikanter af køle-fryseanlæg omfatter induktionsmotorer til fast og variabel hastighed samt især den nye Dyneo® permanent magnet motor til variabel hastighed. Den patenterede teknologi medfører høj virkningsgrad og moment i hele hastighedsområdet, og kombineret med et kompakt design, giver dette en højere COP-faktor (Coefficient of Performance) end traditionelle løsninger. Dette blev tydeligt konstateret da J&E Hall valgte Leroy-Somer udstyr til deres kompressorer. J&E Hall er en af de førende fabrikanter af køle-fryse udstyr, og virksomheden har netop installeret køling i et nyt distributionscenter til Wm Morrison Supermarkets Plc kæden. Energibesparelserne er blevet kalkuleret til omkring 45.000 Euro over fire år.

Industrielle køle-fryse anlæg: Leroy-Somer tager imod udfordringen
Udfordringen: Spar energi
Industriel køl-frys kræver megen energi og medfører sædvanligvis et energiforbrug på mellem tre og ti MW. I denne forbindelse er elektromotorerne i særlig fokus, da de repræsenterer den største mulighed for energibesparelse. Det er vigtigt for både installatører og fabrikanter at gøre kunderne opmærksomme på de tekniske løsninger, der kan forbedre virkningsgraden i køle-fryse anlægget.

Variabel hastighed er svaret på denne udfordring. Størrelsen af et køle-fryse anlæg afhænger af udendørstemperaturen, først og fremmest i de varmeste perioder. Udenfor disse perioder vil anlægget være overdimensioneret. Variabel hastighed kan udligne forskellene i den termiske belastning og kan tilpasse maskineriets funktion til det aktuelle behov - og kan derfor optimere anlægget.

COP-faktoren er et udtryk for virkningsgraden i et køle-fryse anlæg. Den udtrykker forholdet mellem den genererede frysekapacitet og det elektriske energiforbrug. Jo højere forholdet er, des mere effektivt er systemet.

Et komplet skræddersyet tilbud
Med sin omfattende ekspertise indenfor design og fremstilling af industrielle driv-systemer har Leroy-Somer udviklet et bredt produktprogram med mulighed for betydelige energibesparelser.

Leroy-Somer tilbyder induktionsmotorer, som overholder IE2 klassifikationen, defineret af ErP European Directive (Energi relaterede produkter, tidligere EuP). Desuden omfatter produktprogrammet også motorer, der allerede overholder IE3 ”Premium” virkningsgradsklassen.

Indenfor variabel hastighed har Leroy-Somer et stort udvalg af muligheder lige fra simpel hastighedskontrol over decentral styring og kontrol til et fuldt specificeret system.

Inden for køle-fryse markedet har Leroy-Somer udviklet nye teknologier som især er velegnet hertil: Dyneo® serien kombinerer Permanent magnet synkron motoren med tilhørende frekvensstyring. Den patenterede radial magnet rotor teknologi, der eliminerer energitab i rotordelene, har medført en betydelig forøgelse af motorens virkningsgrad, især når der er tale om delbelastninger. Disse unikke virkningsgradsniveauer, der endnu ikke er opnået af andre, imødekommer allerede de kommende IE4 klassifikationskrav.
Der kan nu opnås energibesparelser på mere end ti procent, sammenlignet med traditionelle løsninger til kontrol af variable hastigheder. Økonomien i disse nye teknologier betyder derfor, at tilbagebetalingstiden (ROI) ofte er mindre end tolv måneder.

Den nye teknologi, der er afprøvet og testet i mere end ti år af ledende kompressor fabrikanter, medfører at disse kompakte motorer vejer mindre og har højere virkningsgrader end traditionelle motorer, samtidig med at omkostningerne til vedligeholdelse er reducerede.

Som international virksomhed, tilbyder Leroy-Somer global hjælp og rådgivning, både ved nyinstallation og vedligeholdelse.

Den nye DYNEO® løsning fra Leroy-Somer: WM Morrison Supermarkets Plc
Med deres nyeste distributionscenter i England fortsætter Wm Morrison Supermarkets Plc med deres mål: ”Fresh food for you” (friske fødevarer til dig) – og de har miljøbevidsthed som et vigtigt element.

J&E Hall, der er en af de store leverandører af køle-fryse udstyr, har med deres kompressorudstyr været i stand til at overholde energikravene fra Wm Morrison Supermarkets Plc.

J&E Halls løsning omfatter automatisk hastighedsregulering tilpasset det aktuelle kølebehov.

For at analysere energibesparelserne har J&E Hall arbejdet med to løsninger: Den ene med eksisterende, asynkrone induktionsmotorer, og den anden med den nye Leroy-Somer Dyneo® teknologi. Efter denne dybdegående analyse valgte konstruktøren af kompressorer at buge det nye Dyneo® koncept.

Kurven viser forskellen på virkningsgraden mellem Dyneo® permanent magnet (PM) motoren og Eff2 asynkron induktionsmotoren.

Over et hastighedsområde fra 3.600 rpm ned til 1.000 rpm kan forskellen på virkningsgraderne være op til 7,5 procentpoint.

Anlægget arbejder konstant: syv dage om ugen og 365 dage om året.

Følgende viser energibesparelsen, opnået med Dyneo®, ved en given belastningsfordeling:

Eff2 motor incl. 3 kW fremmedventilation: forbrug 2.899.243 kWh; omkostning £ 231.937.

Dyneo® motor: forbrug 2.780.802 kWh; omkostning £ 222.464.

Baseret på en el-pris på 8 pence pr. kWh er den årlige besparelse £ 9.473.

Energibesparelsen efter fire år er £ 37.892 (€ 44.776).

Duncan Aspinall, der er projekt manager hos J&E Hall, forklarer: - Vore kunder bliver mere og mere opmærksomme på deres energiudgifter, og Dyneo® er uden tvivl den rigtige løsning.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP