www.industriogteknik.com
LEROY-SOMER

DYNEO® LSRPM Serien

LSRPM er en serie synkrone permamagnet motorer med Leroy-Somer patenteret teknologi. Magnetrotorens innoverende design øger effektiviteten med næsten 10 % op til et niveau der er tæt på 98 %. Størrelsen er nedsat med ca. 50 %. Denne type motorer er beregnet til anvendelser med højt og stadigt el-forbrug. Det betyder, at man i rigtig mange tilfælde hvor en asynkron motor udskiftes med en LSRPM kan få afkast af investering på under et år. Da motorer udgør mere en 70 % af el-forbruget i industrien, bidrager den nye LSRPM produkt linie også til at nå målene for mindskning af CO2 udslippet.

DYNEO® LSRPM Serien
Enestående effektivitet og kompakt design
Brug af variabel hastighed og optimering af mekanikken er vejen til maksimale besparinger. LSRPM er en del af DYNEO® serien. Denne serie, der er helt på forkant med de variable hastigheds teknologier der er i handlen i dag, kombinerer samtlige Leroy-Somers variable- speed kontroller og permamagnet synkrone motor løsninger.

LSRPMs præstation baseres på den Leroy-Somer patenterede radial-magnet rotorteknologi. Ved at mindske rotortab, gør denne teknologi det muligt at opnå ca. 98 % effektivitet, og at øge motorens kraft i forhold til vægten. Denne fordel gør sig ikke kun gældende ved nominel hastighed, men øges under den nominelle hastighed, hvad der er definitionen på variabel-speed anvendelser!

Sammenligningen med konventionelle motorer afhænger af anvendelsen. I det særlige tilfælde med skruekompressoren der oprindelig blev drevet af et variabel-speed system med en 2-pols asynkron motor med IP23 mærket kapsling, akselhøjde 315 mm, strøm 280 kW, effektivitet under variabel-speed kontrol er på 92,7 %. DYNEO® løsningen med en 260 kW (uden begrænsning) LSRPM 280 MD permamagnet synkron motor medfører en effektivitet under variabel-speed kontrol på 97,6 % over et omdrejningstalsområde fra 0 til 3000 min-1. Energibesparingen er på over 4000 /år og motorens vægt mindskes fra 900 til 380 kg. Tiden for afkast af investering, sammenlignet med en konventionel løsning er på under 12 måneder.

LSRPM seriens mekanik har IEC IP55 mærkede kapslinger, de mest udbredte i industrien. Karakteristika for linien er:
- strøm 0,75 til 400 kW
- moment 1 to 1400 N.m
- hastighed 1 til 5500 min-1
- akselhøjde 90 til 315 mm.

Præstationer ved højt moment og høj hastighed
Med garanteret moment over meget bredt omdrejningstalsområde, uden begrænsning eller tvungen ventilation, er LSRPM også en enkel og effektiv løsning for anvendelser der kræver højt moment ved høj hastighed.
LSRPM motoren er bygget til at fungere ved højere hastighed end en asynkron motor, hvad der gør det muligt at
- tilpasse motorens hastighed til den maskine der drives, idet man således eliminerer gearkomponenter så som step-up gearkasser,
- øge den drevne maskines præstation ved at sætte hastigheden op.

Lettere indbygning og vedligeholdelse
LSRPM´s kompakte design giver den visse fordele: lille motorchassis og ramme til maskinen, let installation af motoren på stedet, enklere løftegrej, lavere transportomkostninger, osv.
LSRPM seriens modularitet, fritstående konfiguration, eller udstyret med plat- eller gevind-huller, tillige med det talrige tilhørende ekstraudstyr, gør udskiftningen af allerede installerede konventionelle motorer lettere.

Magnetrotorteknikkens lave tab begrænser overophedning af spoler betydeligt.
Hermed mindskes lejesmøringsfrekvens og motorens liv forlænges.

Områderne for anvendelse og brug af LSRPM motorer er ligeså udstrakte som for asynkrone motorer: pumpning, ventilation, kompression, transportbånd, ekstrudering, processer, generatorer, og mange flere.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP