www.industriogteknik.com
EPLAN

Eplan Data Portal: Vejen til ideel datadybde for produkterne

Digitale produktdata er afgørende for effektivt ingeniørarbejde i dag. En stor udfordring er såvel datakvaliteten og datadybden. Eplan Data Portal opfylder netop det behov. Siden starten af året er virksomhedens portal blevet opdateret månedligt – altså oftere end før. Det giver brugerne adgang til at rate kvaliteten af produktdata, hvad der sikrer et fint feedback fra producenterne på markedet. Siden Hannover-messen har en lab-version af Eplan Data Portal gjort det muligt for brugerne af teste og afprøve programmets nyeste tiltag.

Eplan Data Portal: Vejen til ideel datadybde for produkterne
Dashboard.jpg: Dashboardet et godt overblik – eksempelvis over nye funktioner i Eplan Data Portalen eller de mest downloadede produktdata.

Eplan Data Portal er en central platform for digitale produktdata inden for automation. På nuværende tidspunkt tilbyder mere end 230 producenter mere end 800.000 datasæt som direkte downloads – med integrerede konfiguratorer og varianter bliver det til mere end 2 millioner. Siden årets start er data blevet opdateret månedligt, så både brugere og producenter kan få fuldt udbytte af platformen og bidrage til at sikre den fortsatte høje kvalitet. Disse opdateringer inkluderer både nye producenter som udvidelse, udbygning og opdatering af eksisterende producentdata.

Ratings om kvalitetsbarometer

Endnu er skridt i retning af kvalitetsforbedring er en ny bruger rating-funktion. Som i portaler som Amazon har brugerne mulighed for at rate indhold ved at tildele stjerner. Målet er at kvalificere produkterne digitale data frem for produktet selv. Ud fra en community-betragtning giver brugerne dermed et vitalt feedback fra det daglige arbejdes synsvinkel. Det gavner ikke bare andre brugere, men giver også producenterne en vigtig indikation af kvaliteten af deres data direkte fra markedet. Brugerne selv har dermed indflydelse på datakvaliteten


Sorteringsoptioner forbedrer brugeroplevelsen


Baseret på den aktuelle rating kan brugerne direkte sortere søgeresultaterne i portalen med to yderligere funktioner: Man kan filtrere data efter den højeste score eller alternativt – afhængigt af mængden af downloads genereret for det givne produkt – antal hits til dato. På den måde ved brugerne præcis, hvilke produkter, der har den højeste datakvalitet eller tiltrækker sig mest opmærksomhed inden for en given produktgruppe. Forudsætningen er, at ingeniører vil bruge rating-funktionen ret intensivt, hvilket er betingelsen for, at alle får glæde af systemet. Men der er grund til at forvente en betydelig værditilvækst, så ratings fra brugerne er yderst velkomne.

Et kig ud i fremtiden

Brugeroplevelsen såvel som den nemme anvendelse – parret med det rigtige indhold – er afgørende for fremtidige cloud-applikationer. En lab-version af det nye Eplan Data Portal interface har været til rådighed siden april, hvorved brugere har fået muligheden for direkte at teste det nyt interface. Uanset, om de afprøver de nye søgefunktioner eller ønsker af udforske fornemmelsen i det nye dashboard, så understøtter lab-versionen allerede disse nye funktioner. Dashboardet bliver konstant udviklet og nye releases vil jævnligt være til rådighed for tests. Eplan giver herved sine brugere et kig under tæppet til de fremtidige udviklingsprocesser.


Yderligere information


Mere end 80 produktkataloger med mere end 50.000 datasæt er blevet opdateret siden starten af 2018. Desuden er 15 anerkendte producenter - herunder Hitachi Industrial Systems’ automatiske kredsløbsafbrydere, Yaskawas frekvensomformere samt IMI med hundredevis af cylindre – blevet integreret i den nye portal.

Se mere på: www.eplandataportal.com

Eplan Data Portal: Vejen til ideel datadybde for produkterne
Rating.jpg: Brugere kan tildele stjerne for at rate de produktdata, der finder i portalen. Det hjælper til at orientere andre brugere.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP